نشست خبری جمعیت هلال احمر با موضوع آخرین اقدامات و برنامههای پوشش مراسم امدادی و درمانی راهپیمایی اربعین برگزار شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، ظهر امروز یکشنبه ٣١ شهریور ماه نشست خبری جمعیت هلال احمر با موضوع آخرین اقدامات و برنامههای پوشش مراسم امدادی و درمانی راهپیمایی اربعین با حضور دبیر کل جمعیت هلال احمر، رئیس سازمان امداد و نجات و مرکز پزشکی حج و زیارت برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمودرضا پیروی دبیر کل جمعیت هلال احمر از تدابیر ویژه جهت امداد رسانی به زوار اربعین حسینی خبر داد و گفت:طبق پیش بینیها امسال جمعیت بیشتری عازم عراق خواهند شد از این رو آمادگی نهادهای امدادی از جمله هلال احمر به مراتب بیشتر است.
وی با تاکید بر اینکه پیش بینی میشود بیش از ٣ میلیون ایرانی در پیاده روی اربعین شرکت کنند، افزود: تاکنون در حدود. ٨٠٠ هزار نفر در سامانه سماح ثبت نام کرده اند که این آمار به تدریج بیشتر هم میشود.
پیروی با بیان اینکه ۶٠ پایگاه درمانی شامل بیمارستان و درمانگاه آماده خدمت رسانی به زائران است، تصریح کرد: نیروهای متخصص نیز به مرزهای کشور اعزام خواهند شد تا روند امدادرسانی بدون وقفه ادامه داشته باشد.
وی افزود: بر این اساس ۴ قرارگاه در مرزهای مهران، چزابه، خسروی و شلمچه ایجاد شده است.
پیروی ادامه داد: طبق وظیفه محوله امداد رسانی در داخل خاک ایران به وسیله وزارت بهداشت و درمان و در خاک عراق این وظیفه بر عهده هلال احمر است.
پیروی با بیان اینکه توافقاتی با هلال احمر کشور عراق برای خدمت رسانی بهتر به زائران صورت گرفته است، افزود: تلاش برای رفع نواقض و ضعفها در خدمت رسانی به زوار ادامه خواهد داشت.
در ادامه این نشست مرتضی سلیمی رئیس امداد و نجات هلال احمر با بیان اینکه ستاد اربعین به تشریح وظایف همه دستگاهها اقدام کرده است، گفت: سازمان امداد و نجات نیز طبق وظایف محوله به خدمت رسانی به زوار مشغول خواهد شد.
سلیمی افزود: اسکان اضطراری، انتقال مصدومین و اقداماتی از این دست در کمترین زمان ممکن از سوی بخش امداد و نجات هلال احمر انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: در هر ستاد اربعین نیز یک نفر به عنوان نماینده هلال احمر وجود خواهد داشت و در کشور عراق نیز ۳ پایگاه موقت پس از مرز خسروی برای ارائه خدمات درمانی خواهیم داشت.
در ادامه این نشست محمدتقی حلی ساز رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر، گفت: طبق تدابیر اندیشیده شده همه داروهای مورد نیاز برای زوار اربعین از سوی هلال احمر تامین خواهد شد.
وی ادامه داد: در حدود ۱۴۰ تن دارو برای پیاده روی اربعین تامین شده که با ۱۸ تریلی به کشور عراق برده خواهند شد.
حلی ساز با بیان اینکه در حدود ۲ هزار و ۵۰۰ کادر پزشکی در کشور عراق آماده خدمات رسانی به زائران هستند، گفت: داروهایی که در ایران مصرف میشود در عراق نیز مجازت به استفاده است از این رو محدودیتی برای دارو وجود ندارد.
وی ادامه داد: بیمارستانهای عراق نیز در صورت نیاز همکاری لازم را با جمعیت هلال احمر خواهند داشت، اما خدمات درمانی در بیمارستانهای عراق رایگان نیست و تنها خدمات جمعیت هلال احمر به زائران رایگان خواهد بود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر درباره هماهنگی بین دستگاهها در این سفر تصریح کرد: هر ساله در وزارت کشور برای اربعین یک ستاد اربعین ایجاد و تحت عنوان آن تمامی دستگاههای دخیل با یکدیگر هماهنگ میشوند.
وی با تاکید بر اینکه مردم باید داروهای مورد نیاز خود را همراه داشته باشند، افزود: نیروهای امدادی مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر چند روز پس از اربعین نیز آماده خدمات رسانی به زوار است.
حلی ساز ادامه داد: در خصوص دریافت هزینه ۲۲ هزار تومانی از زوار برای ثبت نام در سایت سماح باید بگوییم که ۱۵ هزار تومان آن برای بحث بیمه و ۷ هزار تومان آن به هلال احمر اختصاص مییابد که با هزینههای بسیار این میزان بسیار کم است.
رئیس مرکز پزشکی سازمان حج و زیارت هلال احمر با بیان اینکه در سفر اربعین، هلال احمر به تمامی زوار دیگر کشورها نیز خدمات درمانی ارائه خواهد داد، گفت: مرکز پزشکی مجموعا حدود ۶۰ پایگاه در عراق خواهد داشت و ما حدود ۶۰۰ کیلومتر را پوشش خواهیم داد.