برنامههای مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در سال تحصیلی جدید برای پایش سلامت روان و جسم دانشجویان جدید الورود در دانشگاههای سراسر کشور اعلام شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزای دانشجو، به نقل از سازمان امور دانشجویان، همزمان با آغاز سال تحصیلی و ورود دانشجویان جدید الورود طرح پایش سلامت روان و جسم در مراکز مشاوره و مراکز بهداشت و درمان دانشگاهها و موسسات و مراکز آموزش عالی سراسر کشور، به روش اینترنتی آغاز میشود و براساس نتایج این پایش، دانشجویانی که نیازمند به خدمات مشاوره و یا بهداشت و درمان باشند جهت دریافت خدمات توسط مراکز مشاوره و بهداشت دانشگاهها پیگیری میشوند.
افزایش سواد سلامت روانی جامعه دانشگاهی
فعالیتهای سال تحصیلی جدید مراکز مشاوره دانشجویی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور در زمینه پیشگیری و مداخله با هدف افزایش آگاهی جامعه دانشجویی نسبت به ضرورت ارتقای سلامت روان تقویت مییابد و با توجه به آغاز هفته سلامت روان از ۱۸ مهرماه، مراکز مشاوره دانشجویی با پیش بینی برنامههایی نسبت به افزایش توانمندیهای دانشجویان، کاهش آسیبهای روانی-اجتماعی و افزایش نشاط اجتماعی دانشجویان اقدام میکنند.
اجرای برنامه پیام ۲ با هدف کاهش آسیبهای روانی اجتماعی
بر اساس این گزارش، اجرای برنامه پیام ۲ با هدف کاهش آسیبهای روانی اجتماعی و پیشگیری از مصرف مواد مخدر از دیگر برنامههای دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان است که طرح جدید به لحاظ اجرایی دارای انعطاف پذیری و قابلیت اجرایی بیشتری در دانشگاهها با مقیاسهای متفاوت است. این برنامه بومی سازی شده و جامع ۴ فاز حمایت گیری و استقرار، توانمند سازی، اجرای برنامه در قالب بسته خدمتی و آموزشی و ارزشیابی برنامه را دارد که برخی فازها در دانشگاهها در حال اجرا است.
توسعه کانونهای همیاران سلامت روان در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی
با توجه به اینکه یکی از اهداف دفتر مشاوره و سلامت، ارتقای سلامت روانی اجتماعی با تکیه بر نیروی دانشجویان همیار است، در سال تحصیلی جدید اجرای همایشها و نشستهای دانشجویان همیار سلامت روان با هدف افزایش آموزشهای عمومی و تخصصی به اعضای این کانونها با در نظر گرفتن آسیبهای بومی مناطق انجام خواهد شد.
هم اکنون حدود ۴۰۰ کانون در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی فعالیت میکنند و ۱۷۰۰۰ دانشجو عضو این کانونها هستند. دانشجویان عضو کانونهای همیاران سلامت روان با آموزش در زمینههای مختلف از جمله، مهارتهای ارتقا دهنده سلامت روان، نشانه شناسی رفتارهای پرخطر، در کمک به دانشجویان هم دانشگاهی خود میتوانند اقدام موثری جهت کاهش آسیبهای روانی اجتماعی در دانشگاهها داشته باشند.
بر اساس اعلام دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان، در سال تحصیلی جدید در راستای تاکید بر آموزشهای تخصصیتر و مشارکت پویاتر اعضای کانونهای همیاران سلامت روان، همایشها به صورت منطقهای برگزار خواهد شد.