دبیر جشنواره فیلم و عکس «فردا» گفت: مشارکت دانشجویان در پنجمین جشنواره فیلم و عکس «فردا» نسبت به دورههای قبل افزایش پیدا کرده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بهزاد رشیدی، دبیر جشنواره فیلم «فردا» در نشست خبری پنجمین دوره این جشنواره که امروز برگزار شد، گفت: این جشنواره به ایستگاه پنجم خود رسیده است و ما در این دوره شاهد حضور پرشور هنرمندان و حضور فعال مراکز صنعتی بودیم. دبیرخانه جشنواره و جهاد دانشگاهی واحد هنر که بیشتر از قشر جوان هستند، آماده برگزاری این جشنواره هستند و امیدواریم در این دوره شاهد جشنواره رشدیافته و تاثیر گذار باشیم.
وی افزود: در تلاشیم که هنر را به صنعت و فناوری نزدیک کنیم و برای همکاری این حوزهها با یکدیگر بسترسازی میکنیم. با معرفی هنرمندان این بخش تولیدات آنها را در رسانه ملی به نمایش درمیآوریم. امیدواریم این تولیدات از شبکه تلویزیونی، سینما، محیط آموزشی و خود شرکتها به نمایش دربیاید. این الگویی است که ما آن را دنبال میکنیم. اگر این اتفاق بیفتد فرآیندهای تولید و تخصصی و فناوری و صنعتی ایران معرفی میشوند و این فیلمها و عکسها در قالب جشنوارههای داخلی، خارجی به این معرفی میپردازند. همچنین به ارتقا دانش در این حوزه کمک میکند، از حیث فرهنگی نیز به بالندگی و خودباوری جامعه کمک میکند.
دبیر جشنواره فیلم و عکس «فردا» ادامه داد: در این پنج دوره از جشنواره «فردا» متاسفانه هنوز مراکز صنعتی نتوانستند از توانایی بالای هنر در مراکز خود استفاده کنند. بخشی از تولیدات تصویری که در مراکز صنعتی تولید میشود کم مصرف و یک بار مصر ف. است و این به نوعی اتلاف منابع کشور محسوب میشود. البته این نکته درباره همه آثار صدق نمیکند. یکی از دلایل این اتفاق این است که در مراکز صنعتی یک نگاه تبلیغاتی برای تولید آثار هنری وجود دارد و همچنین وجود رانت در این مراکز برای تولید یک فیلم صنعتی دیگر مسئلهای است که موجب این اتفاق شده است، ما بعضی اوقات شاهدیم یک گروه برای تولید آثار هنری در یک مرکز صنعتی چند سالی است که مشغول کار هستند که این خود نمونه رانت است. من از مدیران مراکز صنعتی دعوت میکنم که در این دوره از جشنواره شرکت کنند و فیلمهای منتخب را تماشا کنند و با هنرمندان تبادل نظر کنند تا متوجه سطح کیفی آثار شوند. اعتقاد ما این است که برای اینکه آثار در حوزه صنعت و فناوری نسبت به سطح جامعه هم تراز شوند باید صنایع و مراکز در این حوزه سرمایهگذاری کنند.
رشیدی اضافه کرد: این جشنواره یک جشنواره تخصص و دانشگاهی است. در این دوره از همان ابتدای کار سعی کردیم هدف و پیام جشنواره را تبیین کنیم تا هنرمندان بدانند که باید چه آثاری تولید کنند، همچنین آییننامه جشنواره را اصلاح و دو بخش عکس و فیلم از هم مجزا کردیم. در این دوره مخاطبان جشنواره لیست و دعوت شدند و سعی کردیم با تمامی آنها ارتباط رو در رو داشته باشیم تا به تولید آثار بهتر دعوتشان کنیم.
وی افزود: در پنجمین دوره جشنواره شاهد رشد سه برابری تعداد آثار بودیم. از ٧٠٣ اثر که به دست ما رسیده ١٣٣ اثر در بخش فیلم منتخب رقابت شدند و همچنین از ٢٢٠٠ عکس رسیده از ٣۵٠ عکاس، ١٢٠ عکس از ٧٠ عکاس به رقابت با یکدیگر میپردازند. ما از سراسر کشور اثر دریافت کردیم و این نشانگر این است که جشنواره «فردا» یک حرکت ملی است. همچنین در بخش بینالملل از بین ۵٠ فیلم خارجی، ٩ فیلم را از هشت کشور انتخاب کردیم. خوشبختانه بر خلاف دورههای گذشته به موضوعات دانش بنیان بیشتر پرداخته شده است و همچنین کیفیت عکسها متفاوت شده است. کیفیت این آثار به حدی رسیده است که برای هر مخاطب جذاب و آموزنده خواهد بود و من از مراکز آموزشی و هنر دعوت میکنم تا امسال در این جشنواره حضور یابند.
دبیر جشنواره فیلم و عکس «فردا» اظهار داشت: در بخش مسابقه از ١٣٣ اثر، ٧۵ فیلم برای اولین بار است که رونمایی میشوند. این جشنواره تنها جایی است که فرصت ارزیابی و ارائه به مراکز صنعتی و فناوری میدهد. سهم جوانان از تولید آثار این جشنواره قابل توجه است. برنامههای متنوعی در بخش دانشگاهی تدارک دیدیم. این استقبال و حضور گسترده حاصل انرژی اعضای جوان ستاد جشنواره است و یقین داریم شاهد ثمرات این مجموعه تلاشها خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در انتخاب هیئت انتخاب و داوری رویکرد جدیدی داشتیم، افزود: بر این اساس ما علاقهمند بودیم که این هیئتها از برگزیدههای دورهای قبل تشکیل شوند. بر اساس اخبار اعلام شده هیئت انتخاب شامل ابوالقاسم ناصری، علیرضا دهقان، علی خسروی، مسعود سفلایی و الهام آقالری هستند.
دبیر جشنواره فیلم و عکس «فردا» در خصوص بخش دانشجویی جشنواره یادآور شد: در بخشهای مختلف جشنواره علاوه بر بخشهای عکس، مستند، پویانمایی و تبلیغات بخش دانشجویی هم داریم که علاوه بر این بخشها دانشجویان در بخش دانشجویی به رقابت میپردازند و اخبار تکمیلی آن طی روزهای آینده اعلام میشود.