آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۴۶۰۸
باستانی راد در دانشگاه بوعلی:

راه ابریشم زمینه توسعه فرهنگی ایران را فراهم کرده است

نماینده ایران در پروژه راه ابریشم یونسکو گفت: راه ابریشم علاوه بر تجارت و مبادلات کالاها، بستر سفر‌های عرفانی و تعاملات زبانی ملل مختلف بوده که باعث توسعه فرهنگی ایران شده است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسن باستانی راد، نماینده ایران در پروژه راه ابریشم یونسکو در نشست کارشناسی گفتگو و تأثیرات متقابل میان ادیان و معنویات در مسیر جاده ابریشم که به میزبانی دانشگاه بوعلی همدان برگزار شد، گفت: مهمانان این اجلاس در طول برگزاری با فرهنگ ایران و شهر همدان آشنا شدند و مهمان نوازی ایرانیان را از نزدیک تجربه کردند.

باستانی راد بیان کرد: وجود فرهنگ بالای مهمان نوازی در همدان به سبب تجربه تاریخی، فرهنگ و هنر در این شهر به دلیل تعاملات در جاده ابریشم است.

نماینده ایران در پروژه راه ابریشم یونسکو با بیان اینکه اگر امروزه تعامل و گفتگو‌های فرهنگی در جاده ابریشم وجود دارد، همدان یکی از بهترین نمونه‌های آن است، بیان کرد: نقش همدان در ترویج زبان فارسی در مسیر جاده ابریشم انکارناپذیر است. 
 
وی تصریح کرد:  در قرون وسطی و باستان برخی از زبان‌ها در جاده ابریشم وجود داشت که در این بین همدان در ترویج زبان فارسی نقش داشته است.

باستانی راد در این زمینه از میرسیدعلی همدانی نام برد و با اشاره به اینکه زبان فارسی شکر است و ادامه صحبت‌هایم را به فارسی بیان خواهم کرد، ادامه داد: علاوه بر تجارت و مبادلات کالا‌ها در مسیر جاده ابریشم سفر‌های عرفانی بسیاری صورت می‌گرفته است که در این باره می‌توان به سفر‌های عرفانی میرسیدعلی همدانی اشاره کرد که سفر‌های عرفانی خود را از همدان آغاز کرده بود.

وی با اشاره به اینکه میرسیدعلی همدانی سه مرتبه به زیارت مکه رفته است، خاطرنشان کرد: این عارف به سوریه، مشهد، آسیای مرکزی، تاجیکستان، سند، هند و جزیره سریلانکا سفر کرده و یک بار نیز از کشمیر به حج رفته است. میرسیدعلی در قرن ۱۴ نزدیک به ۳۰ هزار کیلومتر را گذرانده و آرامگاه این عارف هم اکنون در کشور تاجیکستان است.

نماینده یونسکو در پروژه راه ابریشم یونسکو به شعر اقبال لاهوری مبنی بر ایجاد ایرانی صغیر در کشمیر توسط میرسیدعلی همدانی اشاره کرد و یادآور شد: این عارف بزرگ چندین سفر داشته و در سفر آخر خود با گروه بزرگی از عارفان و هنرمندان ارتباط داشته است.

وی تصریح کرد: میرسیدعلی همدانی اسلام و هنر‌های ایرانی را در کشمیر گسترش داده و ۱۵ هزار کیلومتر از سفر‌های خود را در جاده‌های علم و فرهنگ داشته است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار