مقامهای آمریکایی گفتهاند که همزمان با آغاز عملیات ترکیه در شمال سوریه، آمریکا حدود ۴۰ نفر از سران و اعضای ارشد گروه تروریستی داعش را که به اسارت کردها درآمده بودند، تحویل گرفته است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، بنا به گفته مقامات آمریکایی، در پی آغاز عملیات نظامی ترکیه در شمال شرقی سوریه، ارتش آمریکا مسئولیت نگهبانی از چندین تن از اعضای بازداشتی مهم داعش از جمله دو عضو بریتانیایی این گروه که در کشتار گروگانهای آمریکایی و دیگر گروگانهای کشورهای غربی نقش داشتند، را برعهده گرفت.
بنا به گزارش روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست»، مقامات آمریکایی میگویند که این اقدام برای جلوگیری از فرار این اعضای بازداشتی داعش از اردوگاههای سوریه صورت گرفته است.
واشنگتن در اقدامی نادر، به طور مستقیم مسئولیت زندانیان گروه تکفیری داعش در عراق و سوریه را برعهده گرفته و آنطور که واشنگتنپست گزارش کرده، مقامات آمریکایی در تلاش هستند تا از قدرتگیری مجدد داعش در پی عملیات نظامی ترکیه به شمال شرقی سوریه جلوگیری کنند.
بر اساس این گزارش، حدود ۴۰ نفر از اعضای داعش که همگی جزء چهرههای مهم این گروه تروریستی به حساب میآیند، به آمریکا تحویل داده شدهاند. این افراد پیش از این در زندانهایی در شمال شرقی سوریه که نیروهای کرد سوریه آن را اداره میکردند، بازداشت بودند.
بنا بر این گزارش، همزمان با عملیات ترکیه در شمال سوریه، کردها حفاظت از اردوگاههایی را که محل نگهداری اسرای داعشی است، متوقف کردهاند.
یکی از مقامات ارشد آمریکایی که خواست نام وی فاش نشود، گفته است، این دو عضو بریتانیایی داعش که جلادان داعش هستند و گروگانها نام «بیتلز» (جنگندگان جوان انگلیسی داعش) را برای آنها به کار میبردند، با هدف محاکمه در ایالات متحده آمریکا بازداشت شدند.
طبق این گزارش، دو مقام آمریکایی گفتهاند که این دو عضو بریتانیایی داعش به نامهای «الکساندا کوتی» و «الشافی الشیخ» به عراق منتقل شدهاند. هنوز مشخص نیست که آیا دیگر بازداشتشدگان مهم داعش نیز به عراق منتقل شدهاند یا خیر.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا روز گذشته (چهارشنبه) اعلام کرد: «ما برخی از خطرناکترین مبارزان داعش را (از سوریه) بیرون آوردیم. ما آنها را بیرون آوردیم و به مکانهای امن دیگر منتقل کردیم... ما تعدادی خاص از جنگجویان داعش داریم که به طور ویژهای بد هستند و ما میخواهیم مطمئن شویم که مشکلی در خصوص بیرون رفتن آنها (از سوریه) پیش نیاید».
وی سپس امروز (پنجشنبه) در یک پیام توییتری تأیید کرد که بیتلز نیز در میان آن دسته از بازداشتیهای داعش هستند که از سوریه خارج شدهاند.
ترامپ همچنین درباره دو عضو بریتانیایی داعش گفت: «آمریکا از قبل، دو شبهنظامی داعش که مرتبط با گردنزنیها در سوریه بودند و معروف به بیتلز بودند را نیز از آن کشور (سوریه) خارج کرده است».
بنا به گفته یک فرد آگاه که خواست نامش فاش نشود، در روزهای اخیر، «ویلیام بار» دادستان کل آمریکا از ترامپ خواسته بود تا محافظت از بازداشت دو جلاد انگلیسی داعش را در اولویت قرار دهد تا در نهایت این افراد در آمریکا محاکمه شوند و ترامپ نیز به سرعت این خواسته را پذیرفت.
این دو عضو بریتانیایی داعش، متهم به مشارکت در گردن زدن گروگانهای آمریکایی از جمله «جیمز فولی» عکاس خبری، «استیون ساتلاف» خبرنگار و «پیتر کسیگ» امدادگر و همچنین دیگر گروگانهای غربی هستند.
«رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهور ترکیه روز چهارشنبه (۱۷ مهرماه) از آغاز عملیات نظامی جدید این کشور در شمال سوریه خبر داد. وی اسم رمز این عملیات را «چشمه صلح» عنوان کرد و مدعی شد که مأموریت نیروهای مسلح ترکیه «ممانعت از ایجاد گذرگاه تروریستی در طول مرزهای جنوبی» است.
طبق این گزارش، حمله ترکیه به شمال سوریه، نگرانیهایی را درباره توانمندی کردهای سوریه برای حفظ کنترل هزاران بازداشتی داعش و دهها هزار زن و کودکی که در اردوگاههای جداگانه محبوس هستند و برخی از آنها از حامیان داعش محسوب میشوند، افزایش داده است.
بعد از آنکه روز یکشنبه هفته جاری، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه از حمله قریبالوقوع به کردهای شمال سوریه خبر داد، ترامپ ضمن تأکید بر عدم مشارکت در این اقدام نظامی، نیروهای آمریکایی را از شمال شرقی سوریه خارج کرد که برخی از تحلیلگران این اقدام واشنگتن را چراغ سبزی برای ترکیه به منظور آغاز عملیات نظامی در سوریه تلقی کردند.
با اینحال، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا «مایک پامپئو»، بامداد پنجشنبه (۱۸ مهرماه) مدعی شد این کشور به ترکیه برای حمله به سوریه چراغ سبز نشان نداده است.