یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: بر این اساس آمریکا از ترکیه میخواهد از زندانیان داعشی به خوبی مراقبت کند و آنها را به جاهای امن ببرد تا مجددا در زمان نیاز به این افراد به داد او برسند.
امیر موسوی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تهدید وزیر خزانه داری آمریکا خطاب به ترکیه مبنی بر اعمال تحریمهای اقتصادی جدی در خصوص ادامه روند حمله به سوریه این اقدام را عملکرد یک بام و دو هوای آمریکاییها دانست و خاطرنشان کرد: آمریکا در این قضیه دورویی میکند زمانی که ترکیه به سوریه حمله کرد ایالات متحده تصور نمیکرد بازتابهای جهانی علیه ترکیه به این شدت باشد و با این حساب در حال موج سواری بر اتفاقات رخ داده است.
وی با اشاره به سخنان روز گذشته ترامپ مبنی بر اینکه اگر ترکیه دو مورد را در عملکرد خود رعایت نکند تحریمهای سخت گیرانهای علیه این کشور اعمال خواهد شد، گفت: این دو مورد یکی بحث کنترل زندانیان داعش بود که نباید در راستای حملات ترکیه شرایط برای فرار آنها از زندانها فراهم شود و دوم اینکه ترکیه نباید بیشتر از نوار مرزی در سوریه پیشروی کند این نشان میدهد که آمریکاییها در حقیقت به ترکیه چراغ سبز نشان دادند.
موسوی در خصوص شرط آمریکا مبنی بر عدم آزادی زندانیان داعش گفت: اساسا برای آمریکاییها قتل عام مهم نیست آنها ترسی از داعش ندارند بلکه نگران ۱۱ هزار داعشی که در زندانهای سوریه به سر میبرند و برای آمریکا نقش حیاتی دارند، است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: آمریکا به فکر آن است که در ماموریتهای بعدی از این نیروهای داعشی استفاده کند، چون آنها اگر از زندانها فرار کنند قطعا جان سالم به در نخواهند برد یا بین مردم کشته میشوند و یا مجبور به انتقال اطلاعات مهم هستند که قطعا این به ضرر آمریکاست.
وی با اشاره به حضور رهبران مهمی از سران داعش در بین این ۱۱ هزار زندانی گفت: آمریکاییها این افراد را از موصل، سوریه و ... جمع آوری کرده و الان نگران سلامتی آنهاست، چون به دنبال آن است که در ماموریتهای بعدی از این افراد علیه جمهوری اسلامی، حزب الله لبنان، سوریه، الجزایر و حتی در سینای مصر برای ماموریتهای تعریف شده استفاده کند.
موسوی تصریح کرد: این افراد، افرادی آموزش دیده و طلایی برای آمریکا به حساب میآیند، چون نوع جنایت براساس خواست و آموزههای آمریکایی را به خوبی آموخته اند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه در چنین شرایطی آمریکا در مقابل چشمان جهانیان ژست روشنفکرانه میگیرد که ما از ترکیه تضمین گرفتیم که زندانیهای داعشی نباید آزاد شوند، تصریح کرد: بر این اساس آمریکا از ترکیه میخواهد از آنها به خوبی مراقبت کند و آنها را به جاهای امن ببرد تا مجددا در زمان نیاز به این افراد به داد او و طرح هایش برسند.
وی تصریح کرد: ترامپ با بیان دو شرط فوق صراحتا اعلام کرد ترکیه حق دارد مسائل مرزی خود را حل کند و این نشان دهنده این است که از یک سو به ترکها چراغ سبز نشان میدهد و از سوی دیگر با سر و صداهای جهانی علیه اردوغان همنوا میشود.
موسوی این سیاست ایالات متحده را در راستای عملکرد متلون و بدون ثبات آمریکا دانست و یادآور شد: این در حالی است که به نظر میرسد کار آمریکا با کردها تمام شده و هم زمان با عقب نشینی از شرق فرات ارتش آمریکا از افغانستان نیز خارج خواهد شد و این نشان دهنده آن است که جایی که پول و نفت نداشته باشد عملا برای آمریکا ارزش ندارد.
این کارشناس مسائل منطقه افزود: این در حالی است که هم زمان با این اتفاقات آمریکا به عربستان سعودی نیرو اعزام میکند آن هم نه برای دفاع از این کشور بلکه برای جلوگیری از تهدید ایران ضد منافع آمریکا؛ این روند نشان دهنده آن است که ارتش آمریکا به عنوان مزدور در جهان در حال خودنمایی است.
وی تصریح کرد: عربستان از آمریکا خواسته تا ۳۰۰۰ سرباز به این کشور اعزام کند و در ازای آن فعلا پیش پرداختی دو میلیارد دلاری داده است و این کشور هم زمان از عمران خان، نخست وزیر پاکستان خواسته به ایران بیاید و برای آشتی و تفاهم بین دو کشور میانجی گری کند.
موسوی در پایان تحولات منطقه را آبستن اتفاقاتی میمون دانست و خاطرنشان کرد: سخنان مقام معظم رهبری با نخست وزیر پاکستان یقینا آخرین فرصتی خواهد بود که جمهوری اسلامی به عربستان میدهد.
دولت سوریه باید فوری دخالت کند وهمه داعشی قبل از اینکه فرار کنند به داخل سوریه انتقال دهند وزندانی ومحاکمه کنند تادست ترکیه وامریکا نیفتند وگرنه دوباره می فرستند تا مردم بی دفاع بکشند
ناشناس
سهشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۸
درود
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.