آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۷۹۶۳
در گفتگو با دانشجو مطرح شد

محققان دانشگاه تبریز اولین کود زیستی پتاسیمی در کشور را تولید کردند

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز از تولید کود زیستی پتاسیمی برای اولین بار در کشور خبر داد.

محمدرضا ساریخانی، عضو هیئت دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در گفتگو با دانشجو، با اشاره به تولید کود زیستی پتانسیمی گفت: استفاده و عرضه این باکتری‌ها در قالب کود زیستی پتاسیمی به نام پتابارور اولین بار در کشور به اجرا رسید و در فرمولاسیون آن از باکتری‌های سودوموناس بومی منطقه استفاده شده است، کود‌های زیستی انواع مختلفی دارند که مهمترین آن‌ها تامین کنندگان نیتروژن و فسفر برای گیاهان هستند.

ساریخانی با اشاره به روند اجرای موفقیت این پروژه تصریح کرد: کود زیستی حاضر مبتنی بر چندین ایزوله جدید باکتریایی حل‌کننده پتاسیم است، که علاوه بر آن قابلیت حل‌کنندگی فسفات از دیگر ویژگی‌های این کود زیستی است.   
 
عضو هیئت دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز مطرح کرد: در سال‌های اخیر تعدادی کود زیستی در کشور ثبت و تولید شده است که بیشتر در ارتباط با عناصر فسفر و نیتروژن بوده است، اما تا کنون کود زیستی پتاسیمی در کشور عرضه نشده است. هر چند تولید و استفاده از آن در کشور‌هایی نظیر چین و کره از سال‌ها قبل آغاز شده است، فرمولاسیون عرضه شده در این طرح در نوع خود جدید است.

وی  با اشاره به روند اجرای موفقیت این پروژه تصریح کرد: کود زیستی حاضر مبتنی بر چندین ایزوله جدید باکتریایی حل‌کننده پتاسیم است، که علاوه بر آن قابلیت حل‌کنندگی فسفات از دیگر ویژگی‌های این کود زیستی است.

ساریخانی گفت: این نوع کود زیستی برای نخستین بار در کشور عرضه می‌شود و فراورده نهایی اختراع حاضر، این مزیت را دارد که می‌تواند علاوه بر تامین پتاسیم برای گیاه میزبان، همزمان قابلیت کود زیستی فسفاته را نیز داشته باشد و می‌توان آن را به عنوان جایگزینی سالم و زیست محیطی برای کود‌های شیمیایی پتاسه به کار برد.
 
مجری این طرح  تاکید کرد: نتیجه انجام این طرح که از طریق ارتباط با صنعت و با حمایت مالی یکی از شرکت‌های خصوصی انجام و منجر به عرضه اولین کود زیستی پتاسیمی در کشور شده است، این طرح نزدیک به چهار سال به طول انجامید و بخشی از نتایج آن در ژورنال‌های معتبری نظیر European Journal of Soil Science و Geomicrobiology Journal به چاپ رسیده است.

وی بیان کرد: در اجرای این طرح دیگر اعضاء هئیت علمی گروه علوم و مهندسی خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز از جمله شاهین اوستان و ناصر علی‌اصغرزاد و همچنین میترا ابراهیمی دانشجوی فرادکترای این گروه نیز نقش داشته اند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار