عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: دولت به دنبال این است که نرخ سوخت را افزایش دهد. این در حالی است که هرگونه افزایش قیمت سوخت تاثیری بر جلوگیری از قاچاق نخواهد داشت.
قاسم ساعدی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در ارزیابی خود نسبت به احیای مجدد کارت سوخت، اظهار داشت: به نظر نمیرسد راه اندازی مجدد سامانه کارت سوخت در بحث قاچاق و هدر رفت بنزین و گازوئیل تاثیر مطلوبی داشته باشد.
وی با بیان اینکه علت اصلی قاچاق سوخت در عدم و یا وجود کارت سوخت تلقی نمیشود، افزود: معتقدم باید برای جلوگیری از قاچاق سوخت از مبادی که منجر به این موضوع میشود و شناسایی هم شده جلوگیری کرد. متاسفانه در حالی که کارگروههایی برای مبارزه با قاچاق سوخت به همراه مسئولان وزارت نفت در کمیسیون انرژی نشستهای متعددی برگزار کردند و این موضوع را مورد بررسی قرار دادند، اما ماموریتها و وظایف خود را به خوبی اجرا نکردند.
**مسئولان عزمی برای مبارزه با قاچاق سوخت ندارد
ساعدی با تاکید بر اینکه روشهای مبارزه با قاچاق سوخت مشخص است، تصریح کرد: مرزها و مبادی منتهی به قاچاق سوخت در رسانه ملی اعلام شده، اما متاسفانه اراده و عزمی از سوی متولیان این امر به ویژه مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق برای مبارزه با این معضل وجود ندارد.
نماینده مردم دشت آزادگان یادآور شد: همه میدانند مشکل اصلی قاچاق کجاست اما متاسفانه به جای حل مشکل، مسئله را دور میزنند. به نظرم این موضوع عزم و اراده جدی میطلبد و نهادهای متولی حفظ مرزها و نظارت بر امر جایگاه داران باید این موضوع را جدی بگیرند و به سادگی از این قضیه عبور نکنند.
ساعدی با تاکید بر اینکه متاسفانه مسئولان به جای جلوگیری از مبادی قاچاق سوخت با مصاحبههای متعدد افکار عمومی را به سمت دیگری هدایت میکنند، گفت: به جرات میتوانم بگویم اهدافی که برای کارت سوخت در نظر گرفته شد محقق نشد و سهمیه بندی بنزین و رویه کارت سوخت نتوانست تاثیر چندانی بر بحث قاچاق داشته باشد.
**دولت به دنبال افزایش قیمت سوخت / هرگونه افزایش قیمت تاثیری بر قاچاق نخواهد داشت
عضو کمیسیون انرژی در خصوص گمانه زنیها پیرامون افزایش قیمت سوخت، اظهار داشت: مجلس پیشتر در این خصوص طرحی ارائه داده و دولت به دنبال این است که نرخ سوخت را افزایش دهد این در حالی است که هرگونه افزایش قیمت سوخت تاثیری بر جلوگیری از قاچاق نخواهد داشت چرا که فروش بنزین، گازوئیل و دیگر حاملهای سوختی با واحد پولی ایران مبادله نمیشود بلکه خرید و فروش آن با پولهای خارجی مانند دلار و واحد پولی کشورهای همسایه صورت می گیرد.
**افزایش قیمت سوخت صرفا به معنای فشار بر مردم است
ساعدی با تاکید بر اینکه افزایش قیمت سوخت صرفا افزایش فشار بر مردم را به دنبال خواهد داشت، تصریح کرد: هر اندازه که قیمت سوخت بالا رود زندگی مردم با مشکل مواجه خواهد شد چرا که قیمت سوخت تاثیر مستقیم بر بازار دارد و نوسانات بازار به صورت مستقیم بر معیشت مردم تاثیر خواهد گذاشت، لذا بهتر است بیش از این با معیشت مردم بازی نکنیم و مسئولان به جای کارهای حاشیهای درد را درمان کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر میرسد راههایی که بر روی میز دولت و مجلس گذاشته میشود یک راه فرار موقتی و گذراست که آسیبهای خود را در آینده به دنبال خواهد داشت.