آخرین اخبار:
کد خبر:۸۰۰۰۰۳
گزارش |

زباله‌ها با فناوری نوین به مصالح ساختمانی تبدیل می‌شوند/ راهکاری جدید برای نجات طبیعت

پژوهشگران شرکت‌های فناوری مستقر در مرکز رشد واحد فناوری رودسر برای اولین بار در کشور موفق به تولید مصالح ساختمانی از پسماند زباله شدند.

زباله های که با دانش فناوری تبدیل به مصالح ساختمانی شدند/

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو،   مهدیه حسینی نسب؛  یکی از مشکلات محیط زیست دفن زباله خانگی و غیر بهداشتی در طبیعت است. معضل زباله در شهر‌های شمالی موضوعی کاملا جدی است که سلامت مردم این مناطق را تهدید می‌کند.  مهمترین مشکل دفع غیراصولی زباله های آلودگی آب‌های زیرزمینی در اثر نفوذ شیرابه است.

اگر فکری اساسی برای رفع این مشکل نشود در آینده نه چندان دور، خطر جدی منابع و ذخایر آبی را تهدید خواهد کرد.   دفع مواد زائد جامد و زباله‌های شهری سهم مهمی در آلودگی منابع آب زیرزمینی دارد، دفع غیر اصولی زباله‌ها علاوه بر آلودگی‌های آب‌های زیرزمینی باعث تغییر منابع معدنی نیز خواهد شد.

یکی از راهکار‌های از بین بردن زباله، سوزاندن آن است، اما به خاطر وجود مولکول‌های قندی و تجزیه پروتئین‌ها و سایر مواردی دیگر با سوزاندن زباله، گازی به نام متان تولید می‌شود که قابل اشتغال است. مشکلات جایگاه دفن زباله به تنشی در زیستگاه مردم تبدیل شده است و فقط در چهار شهر استان گیلان روزانه حدود ۶۰۰ تن زباله تولید می‌شود و کمبود بودجه و عدم مدیریت درست باعث شده که جنگل‌های سرسبز گیلان تبدیل به محلی برای دفن زباله شود.

برای حل این مشکل برخی از کارشناسان به این نتیجه رسیده اند که از زباله‌ها می‌توان برق تولید کرد و خود این ایده نیاز به حمایت‌هایی از سوی مسئولین دارد، در این راستا پژوهشگران یکی از شرکت‌های فناوری مستقر در مرکز رشد واحد فناوری شهرستان رودسر وابسته به پارک علم و فناوری گیلان برای اولین بار در کشور موفق به تولید مصالح ساختمانی از پسماند زباله شدند.
 
زباله های که با دانش فناوری تبدیل به مصالح ساختمانی شدند/
 
عادل رنجی، رئیس مرکز رشد واحد‌های فناور شهرستان رودسر در این رابطه به ما می‌گوید: یکی از شرکت‌های مستقر در مرکز رشد این شهرستان موفق شد به صورت پایلوت از پسماند زباله، مصالح تولید کند.

رنجی می‌افزاید: در شهرستان رودسر و اطراف آن روزانه حدود ۱۰۰ تن تولید زباله داریم که یکی شرکت‌های مرکز رشد این استان که در حوزه محیط زیست فعالیت دارد به دانش فنی تولید مصالح ساختمانی از زباله برگشتی دست یافته است.

رئیس مرکز رشد واحد‌های فناور شهرستان رودسر ادامه می دهد: از ۱۰۰ تن زباله شهری در این منطقه حدود ۲۰ درصد آن جهت دفن درمکان‌های شهر برمی‌گردد.

وی می افزاید: زباله جمع شده به کارخانه کمپوست انتقال داده می‌شود که بعد از پردازش حدود ۴۰ تن از آن‌ها در قالب کارتن، قوطی ... فروخته می‌شود و حدود ۴۰ تن دیگر هم با تبدیل به کود برای فضای سبز شهری استفاده و ۲۰ تن دیگری که هیچ کاری نمی‌توان با آن انجام داد که در محیط زیست دفن می‌شود.
 
 
زباله های که با دانش فناوری تبدیل به مصالح ساختمانی شدند/

به گفته رنجی، کنار دریا پر از زباله است و شهرداری منطقه این زباله‌ها را با عمل کودبرداری و خاک بردای دفن می‌کند و روی این زباله‌ها ماسه بادی می‌ریزند و آنجا تبدیل به پارک ساحلی می‌شود.  
 
وی می گوید: متاسفانه روزانه چند تن زباله غیر بازیافت داریم که این زباله‌های غیربازیافت تولید شیرابه می‌کنند و وارد اکو سیستم دریا می‌شوند. تاکنون فناوری وجود نداشته که زباله‌های بازیافتی به چرخه طبیعت برگردد؛ که با بررسی و مطالعات انجام شده سعی شد از این زباله‌ها مصالح تولید شود.

رئیس مرکز رشد واحد‌های فناور شهرستان رودسر ادامه می دهد: محصولات تولیدی این شرکت در قالب جدول، بلوک، گنگ چاه، موزاییک و ... است که در آینده نزدیک وارد بازار مصارف ساختمانی خواهد شد.
 
زباله های که با دانش فناوری تبدیل به مصالح ساختمانی شدند/
 
وی افزود: مدیریت پسماند جزو وظایف شهرداری، دهیاری و... است و از زمان تولید و تا دفن زباله هزینه زیادی پرداخت می‌شود. این محصولات، مورد نیاز شهرداری‌ها، دهیاری و بخشداری‌ها خواهد بود و هدف ما تامین مصالح ساختمانی این ارگان‌ها است.

رنجی درباره روند کار می‌گوید: شهرداری‌ها می‌توانند زباله‌های غیر بازیافتی خود را به این شرکت بدهند و خروجی این کارخانه محصولی مورد نیاز شهرداری خواهد بود.

رئیس مرکز رشد واحد‌های فناور رودسر می گوید: این طرح از نظر محیط زیست، اقتصادی و .. کاملا طرح توجیی دارد. شکل زباله با انجام این کار کاملا تغییر می‌کند و به مصالح ساختمانی تبدیل می‌شود.
 
به گفته رنجی چون برای دفن زباله راهکار خاصی وجود ندارد و مجبور هستیم شکل و ظاهر آن را تغییر دهیم تا مورد استفاده قرار بگیرد. این محصول، چون نیاز خیلی از شهرداری‌هاست مورد استقبال قرار می‌گیرد.
 
زباله های که با دانش فناوری تبدیل به مصالح ساختمانی شدند/

وی در خاتمه می‌گوید: از اینکه جوانان با خلاقیت مشکلی را حل می‌کنند خوشحال هستیم. مرکز رشد رودسر در تلاش است که مشکلات محلی را مبتنی با فناوری حل کند.

تفکیک زباله از مبدا، ساخت کارخانه‌های تبدیل زباله به انرژی، تولید کمپوست از زباله و ساخت سیستم‌های تصفیه فاضلاب در استان‌های شمالی راهکار‌های ساماندهی زباله و فاضلاب در این مناطق است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار