آخرین اخبار:
کد خبر:۸۰۰۳۹۵
علیزاده در گفتگو با دانشجو:

حوزه‌ خدمات اجتماعی برای دانشجویان جدید فعال می‌شود

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت: با توجه به ظرفیتی که در حوزه اجتماعی داریم، این حوزه را برای دانشجویان ورودی جدید فعال‌تر خواهیم کرد.

علیزاده، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در باره اقدامات این سازمان در حیطه حجاب و عفاف در دانشگاه‌ها گفت: حوزه حجاب و عفاف شاید خیلی موضوع ساده‌ای باشد؛ اما وقتی با مسئولان در این مورد موضوع بحث می شود، برداشت ها متفاوت می شود.

وی ادامه داد: در این زمینه چند سوال مطرح است؛ مثلا اینکه آیا می‌شود گفت کسی که حجاب ندارد عفاف هم ندارد؟ اول باید پاسخ داده شود که منظور از حجاب چیست. ما در یک نظر سنجی یک سری عکس‌های کارتی آماده و ۱۰ تا ۱۲ انواع حجاب‌ها را نقاشی کردیم؛ یعنی مثلا روسری که موی طرف دیده شود، شال با کت و شلوارو مقنعه؛ درصد عمده‌ای از مخاطبان ما حداقل حجاب را گفته اند، یعنی ۶۰، ۷۰ درصد گفتند باید پوشش برای زن باشد.

 

دانشجو باید تابع قوانین حوزه حجاب دانشگاه باشد

علیزاده ادامه داد: یک سری موضوعات در کشور بحث اغنایی دارد؛ یعنی دستوری نیست، یکی از آن‌ها موضوع حجاب است. اگر توجیه مناسبی در زمینه حجاب در دانشگاه انجام شود، خیلی از مشکلات حل خواهد شد. چون جامعه و دانشگاه را باید جدا کنیم، در حال حاضر بحث ما دانشگاه است نه جامعه، دانشجو باید به قانونی را که دانشگاه می گذارد، رعایت کند.
 
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی اظهار داشت: جهاد دانشگاهی که یک نهاد مستقل دانشگاهی نیست. دو دانشگاه بیشتر نداریم از جمله دانشگاه علم و فرهنگ، دانشگاه فرهنگ و هنر و چند موسسه آموزش عالی. در مورد این دانشگاه خودمان مکانیزم‌های خودمان را داریم؛ حتی برای دانشجویانمان گزینش اولیه داریم. قوانین دانشگاه را می‌گوییم و از آنجایی که برخی دانشگاه‌ها غیرانتفاعی است با مشکلاتی که خیلی جا‌ها مواجهند با آن‌ها مواجه نیستیم؛ اما در حوزه کل دانشگاه‌ها، ما یک جزیی از بدنه فرهنگی دانشگاه هستیم ما نمی‌توانیم زودتر از آن‌ها اقدام کنیم، چون وقتی در دانشگاه تهران معاون فرهنگی دانشگاه تهران یا نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری است، شورا باید بگوید براساس ابزار و امکاناتی که دارید این قسمت کار را به عهده بگیرید، ولی هنوز این را نگفته اند، اما در برنامه خودمان چه نشست‌های مرتبط با عفاف و حجاب چه اطلاع رسانی چه موضوعات نظرسنجی داریم؛ اما این که بگویید در این پازل یعنی نمی‌دانم این پازل چیه ترسیم شده و هر کسی جایش را پیدا کرده هنوز به ما ابلاغی نشده است.

وی در ادامه پیرامون برنامه‌های این سازمان در سال تحصیلی گذشته و جدید گفت: جهاد دانشگاهی یک نهاد انقلابی است که بعد از انقلاب به وجود آمده است. برعکس خیلی از مجموعه‌هایی که در حوزه فرهنگی کار می‌کنند ما با انقلاب یعنی ما ۱۶.۵.۱۳۵۹ تاسیس شدیم و مولود انقلاب هستیم. در این مدت یک سری اسناد بالادستی داریم که هیئت امنای جهاد برای ما ترسیم می‌کند، بماند که در این سال‌ها تغییرات متعددی در نحوه ورودمان به دانشگاه ایجاد شده است؛ چرا که در برهه‌هایی که رئیس دانشگاه با نظر جهاد دانشگاهی انتخاب می‌شده یک تغییر اساسنامه به وجود آمده و در حال حاضر نیز در حوزه فناوری، آموزش، فرهنگ به نوعی حلقه رابط بین دانشگاه و جامعه، دانشگاه و صنعت، دانشگاه و فرهنگ هستیم که این مجموعه ها هر کدام می‌تواند نیاز یک قسمت را برآورده کند.

علیزاده اضافه کرد: یک برنامه شش ساله‌ای داریم که از سیاست‌های فرهنگی ما در برنامه شش ساله گفته اند که این برنامه ششم توسعه مان ۵ ساله نوشته شده والان در سال سوم آن هستیم که در خود توسعه فرهنگی کشور یک وظایفی را برای جهاد تعریف و ترسیم کرده اند که شاید آن چیزی که ما الان انجام می‌دهیم برگرفته از همین سندی است که برای ما ترسیم کرده اند.

معاون فرهنگی جهاد با اشاره به اینکه امسال دهه هشتادی‌ها وارد دانشگاه می‌شوند و برای آن‌ها باید برنامه‌ای جدید داشت، گفت: با توجه به شرایطی که در جامعه به وجود می‌آید و نیاز‌های جامعه و اینکه شاهد ورود نسل جدیدی و دهه ۸۰ به دانشگاه هستیم دو حوزه را باید تقویت کنیم که یکی از آن‌ها حوزه فعالیت‌های اجتماعی است.
 
وی ادامه داد: ما یک سنجشی در خصوص دینداری، ارزش‌ها و نگرش‌ها در نسل جدید انجام داده ایم. نسل جدید نسلی نیست که بی اخلاق باشد ممکن است به آداب و مناسک توجه نکند؛ اما این طور نیست که بگویند باید دروغ گفت، باید خیانت کرد، باید دزدی کرد، یعنی این را ما اصلا نرسیدیم و وضع دانشگاه به مراتب در این حوزه از جامعه بهتر است. ما معتقدیم باوجود حرف‌هایی که زده می‌شود، از لحاظ ارزش‌ها و نگرش‌ها و دینداری وضع دانشجویان و دانشگاه از عموم جامعه بهتر است.

 

فعال کردن حوزه‌های خدمات اجتماعی برای دانشجویان جدید

علیزاده تصریح کرد: با توجه به ظرفیتی که در این موضوع داریم، حوزه اجتماعی معاونت فرهنگی را فعال تر می‌کنیم؛ یعنی شرایطی برای حضور در فعالیت‌های داوطلبانه و اجتماعی دانشجویان فراهم می‌کنیم، چون احساس مان این است یک درصد‌ی از نسل جدید معنویت خودش را از خدمات به دیگران می‌گیرد و به خاطر آن به آرامش درونی می رسد؛ بنابراین یکی از اقداماتی که برای نسل جدید در نظر گرفته ایم، فعال کردن حوزه‌های خدمات اجتماعی است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در ادامه به فعالیت‌هایی که برای نسل جدید در نظر گرفته شده اشاره کرد و گفت: سه موضوع در برنامه‌های دانشجویی خیلی مورد استقبال قرار می‌گیرد، یکی اردو‌های دانشجویی، یکی هنر، مثل تئاتر و موسیقی است که در بعضی مورد با برخی مسئولان دانشگاه‌ها اختلاف نظر داریم؛ یعنی یک جا‌هایی به نقطه مشترک نمی‌رسیم. واقعیت این است که باید متناسب با شرایط نسل جدید ساختارهایمان را به روز کنیم. ساختار ما قدیمی است یعنی ما نمی‌توانیم براساس ساختار فرهنگی دانشگاه دهه ۶۰ برای دانشجوی ۸۰ برنامه ریزی کنیم.
 
وی ادامه داد: یکی از اجزای پازل نیروی انسانی است باید نیروی انسانی متناسب تربیت کنیم اگر نتوانید در خانواده خودتان با خواهرتان ارتباط بگیرید، قطعا اگر شما مدیر فرهنگی دانشگاه باشید، نمی‌توانید با یک دانشجوی دهه ۸۰ ارتباط بگیرید و این یک توقع نابجاست که من نیاز‌های دهه ۸۰ را ندانم و بعد بیایم بگویم من سیاست گذار دهه ۸۰ هستم. این مسئله نیاز به توانمندی دارد؛ مسئول فرهنگی که در فضای کتاب‌های مورد علاقه این‌ها فیلم‌های مورد علاقه این‌ها موسیقی مورد علاقه این‌ها شعر مورد علاقه این‌ها نباشد، نمی‌تواند برایشان تصمیم گیری کنند.

علیزاده گفت: آنچه که دانشگاه با توجه به پتانسیلی که دارد می‌تواند به دانشجو بیفزاید، تحلیل است. او می‌گوید من به تو ایونت نمی‌دهم تو هر ایونتی می‌توانی بیرون ببینی کتاب مورد علاقه ات را از بازار سیاه و دستفروش بخری، ولی من به تو تحلیل می‌دهم یعنی من می‌گویم مجموعه این‌ها کنار هم چه می‌شود و تو از مجموعه این چیز‌هایی که می‌گویم به چه می‌رسی، هنوز که هنوز است در بحث اعتماد، جامعه دانشگاهی در سطح عموم جامعه از اعتماد خوبی برخوردار است. یعنی سنجش اعتمادی که می‌شود مردم به جامعه دانشگاهی اعتماد دارد. من معتقدم از این اعتماد می‌شود برای برنامه‌های متعددی استفاده کرد برای برنامه ریزی‌های متعددی استفاده کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار