آخرین اخبار:
کد خبر:۸۰۵۴۳۲
مجذوبی در گفتگو با دانشجو:

برای ایجاد زیست بوم فناوری، نیازمند همکاری صنایع با دانشگاه هستیم

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بوعلی سینای همدان گفت: واحد‌های تولیدی کمی وجود دارند که بخش تحقیق و توسعه در آن‌ها فعال باشد و برای ایجاد زیست بوم فناوری نیاز به همکاری صنایع داریم.

غلامحسین مجذوبی، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بوعلی سینای همدان در گفتگو با دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به فعالیت‌های این دانشگاه در ارتباط با صنایع گفت: اقدامات ما در حوزه پیگیری عقد قرارداد با واحد‌های مختلف صنعت، انجام طرح‌های تحقیقاتی و برگزاری دوره‌های کارآموزی و کارورزی برای دانشجویان است.

مجذوبی با بیان اینکه طرح‌های تحقیقاتی دانشگاه در چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است، گفت: در قرارداد‌های پژوهشی هم ظرفیت ارائه طرح‌های تحقیقاتی از سوی پژوهشگران دانشگاهی به صنایع فراهم است و هم صنایع می‌توانند طرح‌های خود را به دانشگاه بیاورند تا پژوهشگران روی این طرح‌ها تحقیق کنند.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بوعلی با اشاره به وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان این دانشگاه گفت: یکی دیگر از اقدامات ما در دفتر ارتباط با صنعت، رصد وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه است که براساس تحقیقات ما ۳۱ درصد فارغ التحصیلان سال ۹۳ دانشگاه ما شاغل شده اند که طیف بیکاری زیادی را نشان می‌دهد.

وی ادامه داد: به همین منظور بخشی از فعالیت ما در حوزه ارتباط با صنعت، به آموزش مهارت به دانشجویان کارشناسی مرتبط است. دانشجویان کارشناسی در زمان تحصیل باید دوره‌های کارورزی و کارآموزی را بگذرانند و با این برنامه، بخشی از دوران تحصیل دانشجویان در ارتباط با صنایع استان و آموزش مهارت و شناسایی مشکلات صنایع می‌گذرد.

مجذوبی با بیان اینکه دانشجویان کارشناسی رشته‌های علوم تجربی و مهندسی مشمول طرح‌های کارآموزی می‌شوند، افزود: بحث کارورزی را به تازگی شروع کرده ایم و در مرحله برنامه ریزی است و براساس آن دانشجویان باید در ماه چند روز را در واحد‌های تولیدی حضور یابند و از نزدیک با صنایع آشنا شوند.

وی به فرصت مطالعاتی استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه در صنعت اشاره کرد و گفت: قانونی به تصویب رسیده و وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری و صنعت، معدن و تجارت در حال اجرای آن هستند که براساس آن اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها باید یک دوره ۶ ماهه را در یکی از کارخانه‌ها بگذارنند.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بوعلی ادامه داد: تفاهم نامه‌هایی با کارخانه سحر و کارخانه پگاه منعقد کرده ایم و در چارچوب آن مشغول فعالیت و برگزاری رویداد‌های علمی و پژوهشی هستیم.

وی بیان کرد: به طور کلی هر واحد تولیدی که مرکزی برای تحقیق و توسعه در نظر گرفته باشد، ارتباط خوبی با دانشگاه دارد و در حال حاضر واحد‌های تولیدی کمی وجود دارند که این مرکز در آن‌ها فعال باشد.

مجذوبی با اشاره به اینکه حل مشکلات صنایع و بحران‌های استان، به اکوسیستم پژوهشی در صنایع هم نیازمند است، گفت: در شرایطی که واحد‌های تولیدی به بخش تحقیق و توسعه توجه نمی‌کنند، ارتباط با صنعت کار سختی است. دانشگاه هم مشکلاتی دارد، اما زیست بوم پژوهشی در سطح استان باید فعال و زمینه‌های آن فراهم شود.

وی به فعالیت‌های دانشگاه برای ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز برای توسعه ارتباط با صنعت اشاره کرد و گفت: مراکز نوآوری که شتاب دهنده‌های فعالیت پژوهشی محسوب می‌شوند، در دانشگاه بوعلی در حال راه اندازی است و در حقیقت همین مراکز به ایجاد کارآفرینی و رونق کسب و کار‌های نوآور کمک می‌کنند.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه بوعلی با بیان اینکه تعداد کمی از دانشگاه‌های کشور برج فناوری احداث کرده اند، گفت: برای احداث برج فناوری در دانشگاه بوعلی در حال انجام مقدمات هستیم و در این زمینه با پارک علم و فناوری و دیگر مراکز پژوهشی استان همکاری‌هایی داریم.

وی با بیان اینکه ۵۰ شرکت در مراکز رشد دانشگاهی همدان مستقر هستند، گفت: همه این فعالیت‌ها در نهایت به سمت ایجاد کارآفرینی، رونق کسب و کار و توسعه ارتباط با صنعت رنامه ریزی شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار