رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: ظرفیت صدور ۲.۵ میلیون قطعه کارت هوشمند ملی در ماه را داریم و در صورت اینکه چاپخانه دولتی به تعهداتش عمل کند تا پایان سال کارت تمام افراد جامعه هدف صادر خواهد شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: ظرفیت صدور ۲.۵ میلیون قطعه کارت هوشمند ملی در ماه را داریم و در صورت اینکه چاپخانه دولتی به تعهداتش در زمینه تولید کارت هوشمند ملی تولید داخل عمل کند تا پایان امسال کارت تمام افراد جامعه هدف صادر خواهد شد.
حمید درخشان نیا افزود: از کل جمعیت واجد شرایط دریافت کارت هوشمند ملی (افراد بالای ۱۵ سال تمام) که حدود ۶۲ میلیون نفر هستند، ۵۴ میلیون نفر تکمیل ثبت نام کرده اند و برای بیش از ۴۶ میلیون نفر هم کارت صادر و در اختیار آنها قرار داده شده است.
وی ادامه داد: تلاشها برای صدور به موقع کارت هوشمند ملی ادامه دارد که هر چه سریعتر کسانی که کارتشان صادر نشده است، کارت خود را دریافت کنند و از مردم هم میخواهیم افرادی که تاکنون برای دریافت کارت هوشمند ملی ثبت نام نکرده اند، مراجعه و ثبت نام کنند تا دستگاههای اجرایی بتوانند بر اساس کارت هوشمند ملی به آنها خدمات ارائه دهند.
رئیس سازمان ثبت احوال گفت: تولید این کارت توسط چاپخانه دولتی شروع شده و دانش فنی تولید آن در کشور وجود دارد و ظرفیت سازمان ثبت احوال برای صدور کارت هوشمند ملی دو و نیم میلیون کارت در ماه است. اما چاپخانه دولتی نتوانسته است به این میزان کارت در اختیار ما قرار دهد. بر همین اساس جلسات با وزارت اقتصاد و دارایی ادامه دارد که این کارت به صورت انبوه تولید شود و در اختیار سازمان ثبت احوال قرار دهند تا بتوانیم برای هموطنان هرچه سریعتر کارتها را صادر کنیم.
وی خاطر نشان کرد: تا پایان امسال قرار است که چاپخانه دولتی حدود ۹ میلیون کارت تولید داخل را در اختیار ما قرار دهد. تا زمان حاضر حدود ۵۰۰ هزار کارت را به ما تحویل داده اند و در حال حاضر کارتهای هوشمند که در اختیار متقاضیان قرار داده میشود، همان کارتهای تولید داخل است و اگر چاپخانه دولتی به تعهداتی که داده عمل کند، حتما تا پایان امسال برای تمام جامعه هدف واجد شرایط کارت هوشمند ملی کارت صادر خواهد شد.
درخشان نیا افزود: شماره ملی از سال ۱۳۶۸ راه اندازی شد و امسال نیز این پروژه ۳۰ ساله شده است. پروژهای که در برخی از کشورهای در حال توسعه یا شکل نگرفته یا اینکه الکترونیکی نشده است.
وی با اشاره به اینکه پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور در سال ۱۳۷۰ راه اندازی شد، گفت: دادههای پایگاه اطلاعات جمعیت سازمان ثبت احوال، اساس فعالیت دولت الکترونیک است. ۲۰۰ دستگاه به صورت برخط و ۲۰۰ هزار مرکز از این پایگاه استعلام میگیرند که در هر ثانیه توانایی ارائه ۱۰ هزار استعلام را دارد.
کارت هوشمند ملی مهمترین کارت هویتی افراد است و افراد باید برای دریافت این کارت، خودشان به مراکز اعلام شده مراجعه کنند، زیرا اثر انگشت آنها به منظور احراز هویت اخذ میشود. همچنین در این کارتها امضای الکترونیکی نیز درنظرگرفته شده است که باید توسط خود افراد ثبت شود.
متقاضیان دریافت کارت هوشمند ملی میتوانند برای دریافت این کارت به ادارات پست، ثبت احوال و دفاتر پیشخوان در سراسر کشور مراجعه کنند.
صدور کارت هوشمند ملی به عنوان کلید ورود به دولت الکترونیک که موجب توزیع عادلانه فرصتها، کاهش بسیاری از هزینههای دولت و مردم خواهد شد، از سال ۱۳۹۱ آغاز شده است.