معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به نقش دستیاران تخصصی در ارائه خدمات درمانی گفت: حداکثر کشیک دستیاران در رشتههای تخصصی، ۱۲ شب در ماه تعیین شده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با اشاره به مصوبات نود و یکمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی ۱۹ آبان ۱۳۹۸، با اشاره به نقش دستیاران تخصصی در ارائه خدمات درمانی گفت: در این شورا حداکثر کشیک دستیاران در رشتههای تخصصی، ۱۲ شب در ماه تعیین شد.
وی افزود: تنظیم برنامه دستیاران توسط مدیران گروه و یا رئیس بخشهای مربوطه با رعایت سقف تعداد کشیک موظف صورت میگیرد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت درخصوص تکمیل ظرفیت دورههای دستیار تخصصی تصریح کرد: دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی مجاز است در مرحله تکمیل ظرفیت در هر دوره از آزمون پذیرش دستیار رشتههای تخصصی بالینی، در صورت تقاضای دانشگاهها، به اعلام اساسی افراد واجد شرایط پذیرش از بین مردودین مرحله اصلی همان دوره در قالب ظرفیتهای خالی مانده ناشی از منصرفین، دستیاران تغییر رشته یافته، متقاضیان انتقال و نیز ظرفیتهای تکمیل نشده با همکاری مرکز سنجش آموزش پزشکی اقدام کند.
وی افزود: در شورا مقرر شد مرکز سنجش آموزش پزشکی ترتیبی اتخاذ کنند تا افراد واجد شرایط پذیرفته شده درمرحله تکمیل ظرفیت دارای حداقل نمره آخرین فرد پذیرفته شده در همان رشته - محل و در همان سهمیه در مرحله اصلی پذیرش شوند.
لاریجانی با اعلام این خبر که طبق مصوبات این شورا از سال ۱۳۹۹ و به بعد آزمون پذیرش دستیار دورههای تکمیلی تخصصی بصورت متمرکز و پذیرش به صورت دانشگاهی خواهد بود، تاکید کرد: از سال ۱۳۹۹ هر داوطلب آزمون پذیرش دستیار دورههای تکمیلی تخصصی فقط در یک رشته - محل میتواند شرکت کند. کارگروه طراحی سوالات میبایست ترکیبی از اعضا هیئت ممتحنه و مدیران برنامه آموزشی دوره تکمیلی تخصصی مرتبط باشند.
وی با اشاره به شرایط شرکت در دوره فوق تخصص و تکمیلی تخصصی افزود: دارا بودن مدرک دانشنامه تخصصی رشته پیشنیاز از شرایط الزامی شرکت در آزمونهای پذیرش دستیار فوق تخصصی و دورههای تکمیلی تخصصی در رشتههای مورد نیاز است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت به فعالیتهای بینالمللی حوزه آموزش اشاره کرد و تاکید کرد: موضوع جذب دانشجوی خارجی در دورههای تخصصی و فوق تخصصی در برنامه تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی دنبال میشود. این متقاضیان مشروط به فعالیت در خارج از ایران از برخی الزامات دانشجویان داخلی معاف هستند.
وی افزود: اتباع خارجی که متقاضی گذراندن دورههای تکمیلی تخصصی باشند، مشروط به اینکه پس از فارغ التحصیلی در خارج از ایران فعالیت نمایند، نیاز به مدرک دانشنامه تخصصی رشته پیشنیاز ندارند و با داشتن گواهینامه تخصصی میتوانند در آزمون پذیرش دستیار دورههای تکمیلی تخصصی شرکت کنند.
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی ضمن اعلام خبر تغییر وضعیت رشته جراحی عروق از دوره تکمیلی تخصصی به رشته فوق تخصصی جراحی عروق گفت: آن دسته ازدارندگان مدرک دوره تکمیلی تخصصی ادوار گذشته داخل کشور که بر اساس مصوبات شورا، آن دوره تکمیلی تخصصی به رشته فوق تخصصی تغییر مقطع پیدا کرده است و متقاضی گذراندن دوره آموزشی تکمیلی برای کسب مدرک فوق تخصصی هستند، میتوانند در قالب ظرفیت مازاد، مابقی دوره فوق تخصصی را در یکی از دانشگاههای تربیت کننده رشته مربوطه، بهجز دانشگاهی که در آن مشغول هستند، پذیرش و شروع به دوره آموزشی کنند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تمام متقاضیان مدرک فوق تخصصی ملزم به شرکت در امتحان گواهینامه و دانشنامه فوق تخصصی و همچنین دفاع از پایان نامه هستند.