کنگره کشوری موج سوم درمانهای رفتاری به مدت سه روز در دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار میشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دومین کنگره کشوری «موج سوم درمانهای رفتاری» در دانشگاه علوم پزشکی کاشان آغاز به کار کرد و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.
مروجی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان در این کنگره اظهار داشت: تعریف سلامت از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی "رفاه کامل جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی، نه فقط نداشتن معلولیت و بیماری" است.
مروجی به افزایش اقدامات و فعالیتها در راستای ارتقای سلامت از گذشته تاکنون اشاره کرد و گفت: کاهش مرگ و میرها، کنترل بیماریهای عفونی، اسهالی و تنفسی، توجه به بحث واکسیناسیون و ... زمینه ساز کاهش بیماریها بود.
وی به توجه ویژه کشور به اهمیت مقوله سلامت اشاره کرد و افزود: امید به زندگی در کشور از ۵۰ سال به ۷۰ سال افزایش یافته و اگر بتوانیم مرگ و میرهای زودرس را کاهش دهیم، میتوان امید به زندگی را در کشور به بالای ۸۰ سال ارتقا داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه در کنار مبحث طول عمر باید به عرض زندگی یعنی کیفیت آن نیز توجه ویژه شود، تاکید کرد: مقوله سلامت روان یکی از ابعاد مهم سلامت است که در راستای ارتقای کیفیت زندگی باید به آن توجه ویژه کرد.
مروجی با اشاره به اینکه در گذشته مراجعه به روان شناس را باعث انگ و برچسب میدانستند، تصریح کرد: باید بپذیریم باتوجه به تغییرات و سبک زندگی جدید همانطور که برای مشکلات جسمی به پزشک مراجعه میکنیم برای مشکلات روان خود نیز به روان شناس مراجعه کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه مزیت عمده در روشهای موج سوم رفتارگرایی در مقایسه با سایر روشهای روان درمانی، تاکید بر حذف علائم و درمان بیماریها نیست، اظهار داشت: نقش اصلی در این نوع از درمانها شامل غنی سازی زندگی به خصوص در حیطه فرزندپروری، ارتقا سلامت خانواده، درمان درد مزمن، مشکلات بین فردی، اجتماعی و روان شناختی و همچنین در درمان بیماریهای روان تنی نظیر سرطان، سردرد و میگرن و ... میباشد.
امیدی، دبیر علمی دومین کنگره موج سوم درمانهای رفتاری نیز در افتتاحیه این برنامه ضمن اشاره به تاسیس گروه روانشناسی بالینی دانشگاه در سال ۹۱، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص، مطالعات اعتیاد روان پزشکی و علوم مرتبط را ماموریت این گروه برشمرد.
امیدی در ادامه، با اشاره به اینکه چشم انداز این گروه ایجاد قطب مطالعات موج سوم درمانهای رفتاری در کشور و انعکاس جهانی آن میباشد، افزود: همایشها، سمینارها و کرسیهای آزاداندیشی بسیاری از سال ۹۲ تا کنون برگزار شده است.
وی ادامه داد: چاپ بیش از ۱۳۰ مقاله علمی - پژوهشی، ISI، SCOPUS و PUBMED، برگزاری ۸۰ کارگاه آموزشی مدلهای درمانی موج سوم کشوری و شش قبولی در کنکور دکترای تخصصی سال ۹۸ را از جمله موفقیتهای گروه روانشناسی بالینی دانشگاه میباشد.