مدیر کل امور آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: افرادی که ایدههای خود را در آزمایشگاههای دانشگاهها به نتیجه میرسانند؛ در صورتی که در مقاله خود نامی از این آزمایشگاه ببرند، از گرنت پژوهشی برخوردار میشوند.
علیرضا نیکبخت، مدیر کل امور آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: دانشگاه امیرکبیر برای تشویق پژوهشگران خدمات متنوعی را به دانشجویان و اساتید ارائه میدهد؛ که از جمله آنها میتوانیم به تخفیفات حداکثری به دانشجویان سراسر کشور و ارائه گرنت اشاره کنیم.
خدمات رایگان در انتظار پژوهشگران
نیکبخت ادامه داد: در بخش ارائه گرنتهای پژوهشی، افرادی که ایدههای خود را در آزمایشگاههای دانشگاهها به نتیجه میرسانند درصورتی که طرح و مقاله آنها از ارزش علمی برخوردار باشد و در مقالات خود از این آزمایشگاه به جهت ارائه خدمات تشکر کنند که این مسئله در رنکینگ دانشگاهها بسیار حائز اهمیت است، پس از تحقیق و بررسی با انجام تست، از خدمات رایگان بهره مند میشوند.
مدیر کل امورآزمایشگاههای مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره میزان موفقیت این شبکه آزمایشگاهی در سالهای گذشته بیان کرد: اگر بخواهیم از میزان موفقیت این شبکه آگاه شویم باید چند شاخص مهم را مورد بررسی قرار دهیم. اولین شاخص به میزان خدمات ارائه شده توسط دستگاهها برمی گردد؛ به طوری که مشخص میشود دستگاههایی که از پول بیت المال خریداری شدهاند به چه میزان به مردم خدمات ارائه دادهاند.
افزایش چهار برابری کاربران آزمایشگاه دانشگاههای امیرکبیر
وی با بیان اینکه از دیگر شاخصهای ارزیابی میزان موفقیت آزمایشگاهها میتوانیم به تعداد کاربران مراجعه کننده به این آزمایشگاه، میزان درآمد آزمایشگاها و کمک به برون دادهای علمی، پژوهشی و فناوری کشور اشاره کنیم؛ اظهار کرد: در حال حاضر میزان کاربران آزمایشگاههای دانشگاه امیرکبیر چهار برابر شده است. آمار برونه دادها نشان از آن دارد که ما به توسعه فناوری پرداختهایم به طوری که به تمام شرکتهای دانش بنیان و تمام واحدهای مراکز رشد دانشگاه امیرکبیر خدمات ارائه میدهیم.
نیکبخت با اشاره به اینکه تعداد فناوری توسعه یافته دو برابر و تعداد مقالاتی که با کیفیت بالا چاپ شدهاند افزایش یافته است؛ اظهار کرد: رتبه دانشگاههای ایران با توجه به برنامه ریزی خوبی که وزارت علوم انجام داده است به سمت پیشرفت در حرکت است. تاثیر دانشگاه بر جامعه در نظامهای رتبهبندی بینالمللی بسیار حائز اهمیت است.
مدیر کل امور آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: دانشگاههای ایرانی در این گونه از شاخصها همواره در حال صعود بودهاند. مجموعه این فرایندها چه در علوم آزمایشگاهی و چه در سایر مجموعههای پژوهشی تاثیر خود را در جامعه منعکس کردهاند به طوری که ما هر روزه شاهد حل مشکلات بیشتری از سوی دانشگاهها هستیم.
گسترش شبکه های آزمایشگاهی در راستای ارائه خدمات به مناطق محروم
وی با بیان اینکه هدف ما ارائه خدمات در راستای حل مشکلات جامعه است، اظهار کرد: تمام تلاشمان را به کار خواهیم بست تا اساتید و دانشجویان مناطق محروم نیز بتوانند از کلیه امکانات خدماتی به طورعادلانه بهرهمند شوند کاری که انجام میشود در حقیقت اینکه گسترش شبکههای آزمایشگاهی در سراسر کشور خواهد بود.
نیکبخت با اشاره به اینکه شبکه آزمایشگاهی دانشگاه امیر کبیر ذیل شبکه آزمایشگاهی کشور فعالیت میکند؛ تصریح کرد: شبکه آزمایشگاهی دانشگاه امیرکبیر ذیل شبکههای آزمایشگاهی کشور به نام شاعا که به معنی شبکه آزمایشگاهی علمی ایران است همچنین شبکه فناوریهای راهبردی معاونت علمی فناوری کشور به فعالیت میپردازد.
سامانه مدیریت مشکلات رفت و امد پژوهشگران را حل میکند
مدیر کل امور آزمایشگاه مرکزی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: امیدورایم تمام افراد با استفاده از این شبکههای آزمایشگاهی به خدمات شبکههای آزمایشگاهی ما دست یابند. قصد داریم با استفاده از سامانه مدیریت، مشکلات رفت و آمد را برای پژوهشگران مرتفع سازیم؛ به طوری که پژوهشگر نمونه کار خود را به آن واحد پذیرش پست کند و جواب آن را به صورت آنلاین دریافت کند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم کار شبکه سازی را انجام دهیم و از امکانات موجود در جهت رفع نیازهای کشور بهرهمند شویم به هدف خود در سطح وسیعی دست خواهیم یافت. حریمهای موجود بسیار به نفع کشور ایران است، زیرا تمام نگاهها را به سمت داخل کشور سوق میدهد. در حقیقت باید از این فرصت به دست آمده به نحو احسنت استفاده کنیم. این روند در دانشگاه امیرکبیر آغاز شده است؛ به طوری که تمام اعضای هیئت علمی و پژوهشگران دیدگاهی در راستای رفع مشکلات جامعه یافتهاند.