برنامه زمان بندی اولین دوره فستیوال فیلمهای ایرانی در ویتره با عنوان «نسل نوین سینمای ایران» اعلام شد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی مرکز ایران و فرانسه، اولین دوره فستیوال فیلمهای ایرانی در ویتره با عنوان «نسل نوین سینمای ایران» از تاریخ ۱۱ تا ۱۵ دسامبر ۲۰۱۹ برابر با ۲۰ الی ۲۴ آذر ماه ۱۳۹۸ در شهر ویتره برگزار میشود.
فاطمه شادمان معاون مرکز ایران و فرانسه درباره چرایی برگزاری این جشنواره در شهر ویتره گفت: یکی از اولین فرانسویانی که به ایران سفر کرد و در سال ۱۶۰۶ میلادی به دربار شاههای ایران راه یافت پیر اولیویه مالرب (Pierre-Olivier Malherbe) نام داشت که ساکن ویتره بود. علاوه بر این شهردار شهر، آقای پیر مئنوری (Pierre Méhaignerie) از وزرای اسبق فرانسه و علاقهمند به ایران است به همین دلیل ما در تاریخ ۱۱ تا ۱۵ دسامبر ۲۰۱۹ میزبان اولین گروه از کارگردانان ایرانی خواهیم بود.
وی در ادامه با اشاره به حضور فعال بانوان در این جشنواره افزود: از جمله اولویتهای مرکز ایران و فرانسه، جوانان و زنان هستند. در عرصه هنر و سینما هم جوانان و زنان فعالی داریم که آثاری خلق کرده اند که در تاریخ هنر معاصر ماندگار شده است. از آنجا که دغدغه مرکز ما شناساندن واقعیتهای ایران است در یک سال گذشته درصدد برآمدیم تا فستیوال فیلمهای ایرانی را در فرانسه برپا کنیم و دربرپایی آن هم به هر ۲ حوزه زنان و جوانان نگاه ویژهای داشتیم به طوری که هر ۶ کارگردان حاضر در فستیوال جزو قشر جوان محسوب میشوند و ۳ نفرشان هم خانم هستند.
عضو کمیته برگزاری فستیوال فیلم ایرانی در ویتره درباره برنامههای این فستیوال گفت: در اولین دور از برگزاری این فستیوال علاوه بر بخش اصلی، بخشهای جانبی نیز پیش بینی شده، براساس برنامه ریزی که صورت گرفته قرار است روز پنجشنبه ۱۲ دسامبر ساعت ۲۰ به وقت محلی با اکران فیلم «رقصِ خاک» اثر ابوالفضل جلیلی مراسم افتتاحیه این فستیوال با حضور وی و سایر کارگردانهای ایرانی و نیز مسئولان استانی و شهردار ویتره آغاز شود. در ادامه و طی روزهای جمعه سیزدهم و شنبه چهاردهم دسامبر مجموعا دوازده سانس و از هر فیلم ۲ سانس به کارگردانی حمیدرضا قربانی، ابراهیم مختاری، حسین نمازی، رقیه قیدی، آناهید آباد و رقیه توکلی اکران خواهیم داشت که در پایان هر یک نیز با حضور آنان جلسه گفتگو و پرسش و پاسخ برگزار میشود.
وی اضافه کرد: در حاشیه این فستیوال همچنین چند اثر مستند، انیمیشن و فیلم کوتاه از کارگردانان ایرانی نظیر مهرداد اسکویی، محمدرضا عابدی، عبدالله علیمرادی و علی نظری به نمایش در خواهد آمد. از دیگر برنامههای جانبی این فستیوال به برگزاری چند نشست در راستای معرفی ایران و آتلیه خوشنویسی ایرانی با حضور رمضانعلی واشقانی فراهانی میتوان اشاره کرد. در پایان هم شامگاه شنبه ۱۵ دسامبر نیز شهر تاریخی ویتره میزبان مراسم اختتامیه خواهد بود که در این مراسم علاوه بر اکران فیلم منتخب فستیوال از کارگردان برتر بر اساس آرا تماشاگران نیز قدردانی خواهد شد.
شادمان در پایان توضیح داد: بر اساس پیش بینیهای صورت گرفته روز دوشنبه ۱۶ دسامبر اهالی شهر رن مرکزِ استان بروتاین، میزبان کارگردانان ایرانی خواهند بود و به تماشای فیلم منتخب این فستیوال خواهند نشست. همچنین با توجه به حضور کارگردانان ایرانی در فرانسه برنامه فرهنگی دیگری نیز در قالب یک کنفرانس و به همت مرکز ایران و فرانسه در مجلس ملی فرانسه با عنوان «سینما: آیینه واقعیتهای اجتماعی ایران» در روز ۱۷ دسامبر در پاریس برگزار خواهد شد که در آن آقای برتراند پانشه نماینده مجلس و عضو کمیسیون امور فرهنگی و آموزش مجلس ملی فرانسه، خانم فردریک دوما از سینماگران و تهیه کنندگان برجسته فرانسه که در حال حاضر نماینده مجلس و عضو کمیسیون امور خارجه و نیز معاون گروه دوستی ایران و فرانسه مجلس ملی فرانسه است، حضور و مشارکت خواهند داشت. در این کنفرانس سینمایی علاوه بر کارگردانان ایرانی که در ۲ میزگرد جداگانه به سخنرانی خواهند پرداخت، آلن برونه از منتقدان و متخصصان سینمای فرانسه نیز به ایراد سخنرانی خواهد پرداخت.