دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی گیلان با بیان اینکه مطالبه گری باید به وقت و در چارچوب باشد تا جواب دهد، گفت: مطالبهگری درست از خصوصیات بارز یک جامعه است که پویا بودن جامعه را نشان میدهد.
مهدی مدیری دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی گیلان گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به بحث مطالبه گری صحیح و درست در جامعه گفت: مطالبهگری درست از خصوصیات بارز یک جامعه است که پویا بودن جامعه را نشان میدهد.
مدیری مطرح کرد: مطالبه گری باید به وقت و در چارچوب باشد تا جواب دهد. در بحث اعتراضات اخیر گفته میشد که مطالبات مردمی است، اما هیچ عقل سلیمی این را تایید نمیکند بحث مطالبه گری باشد در واقع یک جور اعتراض بود.
وی گفت: در این راستا شاهد بودیم مردم با بصیرت خودشان تجمعات انقلابی راه انداختند در شیراز یزد و تهران این جمع مردم، بچههای انقلاب بودند و مطالبهای که به نظرم به حق بود.
مدیری با اشاره به رسالت دانشجو، بیان کرد: رسالت دانشجو همان مطالبه گری درست و منطقی است مثلا در بحث هپکو دیدیم چه طور وارد بدنه دولت شد و جواب هم گرفتند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی گیلان خاطر نشان کرد: وظیفه جریان دانشجویی تشخیص صحیح و رویکرد مسئله و شناخت کامل در چارچوب است.
وی گفت: هنوز برخی از طیفهای دانشجویی آشنایی به مطالبه گری صحیح ندارند و این باعث میشود که فعالیت آنها نتیجه ندهد.
مدیری تاکید کرد: چیزی که در طول سالیان مختلف به مسئول و کسانی که در کشور مسئولیتی دارد برای قشر جوان به خصوص دانشجو که ماهیتش مطالبه گری است جا انداختند اینکه ما کارهای ویترینی انجام دهیم مثلا در مورد هپکوی اراک، بعد از خصوصی سازی کارگران دچار مشکل شدند، در این چند سال چرا صدای دانشجو در نیامده برای اینکه کار ویترین نشده بود رسانهها به سراغ آن نرفته بودند.
وی افزود: اوایل انقلاب دانشجو پیش روی جامعه بود مثلا؛ کسی به سفارت آمریکا کاری ندارد مطالبه عموم نیست دانشجو از سفارت بالا میرود و این ادبیات را القا میکند که اینجا سفارت آمریکا نبود اینجا لانه جاسوسی و محلی برای استقرار دیپلماتها و جاسوس آمریکایی بوده این برای مردم ادبیات میشود بعد سی سال جلوی سفارت جمع میشوند اینجا مربوط به لانه جاسوسی میشود.
مدیری خاطر نشان کرد: دانشجودر این زمینه پیش رو بود و این ادبیات را جا میاندازد و به قدری تاثیر گذار بود که حضرت امام (ره) میفرمایند «انقلاب دوم».
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی گیلان در ادامه خاطر نشان کرد: در مورد انرژی هستهای هم همین اتفاق رخ داد دانشجویان این ادبیات را جا انداختند انرژی هستهای حق مسلم ماست.
این فعال دانشجوی اظهار کرد: امروزه بینیم مبتلا به این قضیه نیستند که در دانشگاه، استان و جامعه خود پیش رو باشند.
مدیری افزود: با گران شدن بنزین، رشت شلوغ شد به این صورت که یک پل روگذر به اسم پل گاز دارد مردم در خلاف جریان ماشین گذاشتند و آنجا بسته شد. ولی طولی نکشید این مسائل با حضور به موقع بسیجیها حل شد و برای اینکه مردم بتوانند مطالبات خود را در این زمینه بیان کنند تریبون آزادی برگزار شد و مردم درد دلهایشان را گفتند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی گیلان تاکید کرد: بعد از چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز نتوانستیم یک مرزبندی مشخص کنیم که دانشجوی مطالبه گر باید درد مردم را فریاد بزند درد مردم بنزین سه هزار تومانی است.
وی گفت: حدود ۶ سال است که وزیر نفت کارت سوخت را حذف کرد اگر دانشجویان د. راین زمینه برای مردم مسئله سازی میکردند کسی نمینمی توانست یک شبه بنزین را سه هزار تومان بکنند.
مدیری بیان کرد: مسئولین در شش سال پیش میگفتند دو نرخی بودن بنزین باعث فساد است.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی گیلان در ادامه یادآور شد: به عنوان مثال دانشجویی در برابر مسائل جامعه سکوت کرده و هیچ حرفی نمیزند علتش این است که نمیدانم مسئله سازی چییست، چون هنوز به درک این موضوع نرسیده ام. الان نمیداند چه چیزی را مسئله سازی کند.
وی افزود: ابتدای انقلاب، دانشجویان یک انقلاب دوم رقم زد دانشگاه مبدا همه تحولات است دانشجو موذن جامعه است و اگر دانشجو بخوابد نماز جامعه قضا میشود همه این موارد گواه بر این است که این چیزها نباید طبیعی باشد، اما چرا طبیعی شده بابت این است که باز من برمی گردم به ایراداتی که ما در ساختار افرادی که آمدند.
مدیری تاکید کرد: متاسفانه فضای دانشگاه را زرد شده است، زرد از این جهت که دعواها و مطالبه گری و مسئله سازی ما در دانشگاه این بود که عکس فلان فرد را بالا بزنیم یا عکس فلانی را پایین بیاوریم یا آنها ما را هو کردند.