گونه جدیدی از کنهها در جریان انجام پژوهشهای مرتبط با پایاننامه دکتری از سوی دانشجوی دانشگاه شهید چمران اهواز کشف شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تمرکز دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاهها روی پروژههای پژوهشی، تحقیقات دانشگاهی و پایان نامهای معمولا دستاوردهایی را در پی دارد به نحوی که شاهد کشف گونههای جدید گیاهی و جانوری در مناطق مختلف کشورمان هستیم و این بار این کشف مربوط به گونه جدیدی از حشرات (کنه) است که توسط دانشجوی دانشگاه شهید چمران اهواز صورت گرفته است.
سارا فرحی، دانشجوی دکتری دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز است که موفق به کشف گونه جدیدی از کنهها (Trachygamasus karuni) شده است.
این دانشجوی دانشگاه شهید چمران اهواز، در جریان انجام پژوهشهای مرتبط با پایاننامه دکتری، در نمونهبرداریهای متعددی که در اهواز و نواحی اطراف آن داشته است موفق به کشف گونه جدیدی کنه از خانواده Parasitidae در جهان شده است.
کنههای خانواده Parasitidae شامل بسیاری از گونههای مهم شکارگر است که عموماً در روی زمین و در بقایای مواد آلی مانند کود، کمپوست و مواد در حال پوسیدن و نیز سایر زیستگاهها زندگی میکنند و از بندپایان کوچکتر و نماتودها تغذیه میکنند و نقش مهمی در چرخه غذایی و چرخش مواد و انرژیدارند.
اینگونه جدید که متعلق به جنس ترکیگاماسوس (Trachygamasus) است، با توجه به اینکه در نواحی مختلفی در نزدیکی رودخانه کارون جمعآوریشده است به نام کارونی (karuni) نامگذاری شده است. این پژوهش با همکاری پروفسور ویتالینسکی محقق لهستانی انجامشده و نتایج آن در شماره ۴۷۰۶ مجله زوتاکسا (Zootaxa) به چاپ رسیده است.
تاکنون ۱۴ گونه از این جنس در دنیا شناساییشده که در نواحی مختلف دنیا پراکندهاند. گونه کارونی تاکنون فقط از نواحی اطراف اهواز جمعآوریشده است.