پس از کش و قوسهایی فراوان لایحه بودجه ۹۹ در آذر ماه تقدیم مجلس شد. لایحهای که علی رغم پیش بینی، آن چیزی نبوده است که در شرایط تحریمی نوشته شده باشد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو - محمد جواد عمرانی؛* پس از کش و قوسهایی فراوان لایحه بودجه ۹۹ در آذر ماه تقدیم مجلس شد. لایحهای که علارغم پیش بینی آن چیزی نبوده است که در شرایط تحریمی نوشته شده باشد.
نگاهی تخصصی به این لایحه نشان میدهد این طرح نه تنها به نفع مردم نیست بلکه دقیقا علیه مردم است و هیچ پشتوانه اجرایی ندارد. لایحهای که سر انجام آن فشار بیشتر بر مردم و یا اصطلاحا شوک درمانی از طرق مختلف خواهد بود.
میزان فروش نفت در بودجه ۹۸ صادرات روزانه ۱.۵ میلیون بشکه نفت با قیمت ۵۴ دلار محاسبه گردیده است که پس از لغو معافیتهای خرید نفت توسط ایالات متحده، در جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا اعمال بر روی ۳۰۰ هزار بشکه تنظیم گردید. حال چگونه است که با وجود شرایط فوق الذکر دولت در لایحه بودجه ۹۹ میزان فروش نفت را روزانه ۱ میلیون بشکه با قیمت ۵۰ دلار برآورد کرده است؟! عملا میتوان گفت که این ادعا، واهی است.
این مورد به تنهایی میتواند باعث مقدار زیادی کسری بودجه که بدنبال آن خلق نقدینگی، تورم، فشار بر مردم و استفاده چندباره از صندوق توسعه ملی (که عملا خالی کردن پشتوانه اقتصادی کشور است) گردد؛ و موضوعات ذکر شده نیز باعث غبارآلود شدن فضای اقتصاد ایران در سال ۹۹ و حتی سالیان آتی خواهد شد.
افزایش بیش از ۲۰ درصدی مالیات با وجود شرایط خاص اقتصادی از طرفی در بودجه ۹۹ خبری از مالیات بر عایدی سرمایه نیست در حالیکه این مالیات میتوانست منبع مهم درآمدی دولت باشد.
اینها بخشی از ایرادات اساسی لایحه پیشنهادی دولت در خصوص بودجه سال آینده است. لایحهای که ممکن است زندگی بر مردم را حتی از شرایط فعلی بدتر کند.
در یک کلام اگر میخواهید این لایحه پرحرف و حدیث اصلاح شود رجوع به نمایندگان فعلی استان سیستان و بلوچستان از طرق مختلف همچون پیامک و... است، که اولا نظر خود را در این خصوص در مجلس منفی اعلام و ثانیا رای خود را شفاف بیان کنند.
محمد جواد عمرانی- دبیر قرارگاه شهید احمدی روشن بسیج دانشجویی استان سیستان و بلوچستان
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.