عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه نحوه اختصاص بودجه به نهادهای کشور از جمله نهاد علمی باید دستخوش تغییر شود، گفت: تمام نهادهای کشوری از جمله نهادهای علمی باید حسابداری ارزش شوند.
عادل پیغامی، عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه نحوه اختصاص بودجه به نهادهای کشور از جمله نهاد علمی باید دستخوش تغییر شود، گفت: تمام نهادهای کشوری از جمله نهادهای علمی باید حسابداری ارزش شوند؛ به طوری که مشخص شود به چه میزان برای جامعه مفید بودهاند و با تولید سرمایه انسانی چه صفحات مثبتی را در جامعه ایجاد کردهاند.
پیغامی با اشاره به اینکه دولتها و بخشهای خصوصی موظف هستند پس از حسابداری ارزش نهادها، آنها را تحت پوشش قرار دهند، اظهار کرد: اگر با این دید به مسئله توجه شود، باید بگوییم که متاسفانه تا کنون دانشگاهها به میزان خلق ارزششان مورد حمایت قرار نگرفتهاند.
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) درباره دلایل عدم کاربردی بودن پایان نامههای دانشجویی تصریح کرد: بخشی از این مسئله مربوط به دانشگاه است به طوری که دانشگاه متولی آن خواهد بود، اما بخش اعظم آن به خارج از مرزهای دانشگاه مرتبط میشود.
وی ادامه داد: برای تحقق پایاننامههای دانشجویی قبل از هرچیزی باید تقاضا برای مسئله محور شدن پایاننامهها وجود داشته باشد؛ بنابراین اگر حلقه بیرونی دانشگاهها تشکیل شود، زنجیره خلق ارزش خارج در درون دانشگاه که نام آن را میتوانیم پایاننامههای کاربردی بگذاریم رخ خواهد داد.
پیغامی با بیان اینکه اساسا به دانشگاهها و مجموعههای مختلف دولتی و غیردولتی آمارو اطلاعاتی داده نمیشود، تاکید کرد: درحقیقت اگر اطلاعات وجود نداشته باشد، پایاننامه قابل نوشتن نخواهند بود اگر هم نوشته شوند صرفا به کلیات خواهند پرداخت. متاسفانه در این زمینه چرخش اطلاعات از بیرون به داخل دانشگاه وجود ندارد و به همخین دلیل است که پایان نامهها مسئله محور نیستند.
عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع) در پایان خاطرنشان کرد: تمام اطلاعات باید در اختیار نخبگان قرار گیرد تا آنها بتوانند برای مشکلات کشور راه حل مناسب ارائه دهند.