آخرین اخبار:
کد خبر:۴۶۴۸۹۷
در کمیسیون تعلیم و تربیت بررسی شد:

فرصت ها و تهدیدهای خصوصی سازی در حوزه آموزش و پرورش

دومین نشست کمیسیون تعلیم وتربیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، با موضوع " خصوصی سازی در حوزه آموزش و پرورش(فرصت ها و تهدیدها)" روزچهار شنبه ۱۳۹۴/۹/۴ در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه  علم الهدی رئیس کمیسیون تعلیم و تربیت دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: متعاقب جلسه نخست کمیسیون تعلیم و تربیت پیرامون موضوع خصوصی سازی در حوزه آموزش و پرورش، دیداری با دکتر فانی وزیر آموزش و پرورش انجام شد و نظرات مثبت ایشان پیرامون این موضوع مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت

 

در ادامه این جلسه علی اصغر پور عزت، عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، طرح تحقیقاتی خود پیرامون نقد مبانی مدیریتی خصوصی سازی آموزش و پرورش را ارائه داد.

 

در این طرح تحقیقاتی با اشاره به نظریات مدیریتی رایج در عرصه تعلیم و تربیت و پیشینه این نظریات  از منظر تاریخی، اقتصادی و ....موضوع خصوصی سازی آموزش و پرورش و نحوه جلب مشارکت مردمی در این حوزه مورد بررسی قرار گرفته است.

 

پس از ارائه این طرح تحقیقاتی اعضا به بیان نظرات خود پرداختند، که اهم آن به شرح ذیل است: تفاوت جلب مشارکت مردمی وخصوصی سازی، تولید یک نظریه بومی برای مدیریت آموزش و پرورش، سابقه حضور مردم در آموزش و پرورش به‌ ویژه در دوران پیش از انقلاب، استفاده از تجربیات سایر کشورها در این زمینه و خود داری از تغییر مداوم در نظام آموزش و پرورش.

 

مدیریت کلان آموزش و پرورش باید در دست نظام باشد

 

در بخش دیگر از این جلسه عادل پیغامی معاون پژوهشی دانشگاه امام صادق (ع) نیز طی سخنانی گفت: نباید مفهوم جلب مشارکت مردمی آلوده شود.

 

وی افزود: واضح است که مشارکت مردمی باید در همه عرصه ها و از جمله آموزش وپروش وجودداشته باشد اما مدیریت کلان باید در دست نظام ودر چارچوب سیاست های کلان نظام باشد.

 

در بخش دیگری از این جلسه ودر مورد نحوه جلب مشارکت های مردمی در آموزش و پرورش و اصل 44 قانون اساسی، اعضای جلسه خواستاراستفاده از ظرفیت های این اصل قانون اساسی در حوزه آموزش و پرورش شود.

 

اخذ وجه غیرمجاز در برخی از مدارس غیرانتفاعی به نحو فاجعه باری در حال انجام است

 

طیبه ماهروزاده هم در این جلسه طی سخنانی گفت: مشارکت مردمی بیش و پیش از هرچیز باید براساس آسیب شناسی وضع موجود و تجربه دو دهه و نیم اخیر در زمینه حضور بخش خصوصی در آموزش و پرورش باشد.

 

وی افزود: اخذ وجه غیرمجاز در برخی از مدارس غیرانتفاعی به نحو فاجعه باری در حال انجام است.

 

عضو شورای عالی آموزش و پرورش ادامه داد: هیچ کس نمی‌تواند با مشارکت مردمی مخالف باشد، ولی باید این مشارکت در مسیر تحقق عدالت آموزشی ترسیم شود.

 

ماهروزاده گفت: امروز مفهموم "غیرانتفاعی" در نام بسیاری از مدارس غیرانتفاعی بی‌معنا شده و عملکرد این مدارس در بسیاری از موارد با این نام مخالفت و مغایرت دارد.

 

نیازمند یک تحول بزرگ در آموزش و پرورش هستیم

 

سرپرست دانشگاه فرهنگیان هم در این جلسه گفت: نیازمند یک تحول بزرگ در آموزش و پروش بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش هستیم.

 

مهر محمدی افزود: مدیریت هزینه در این بحث کفایت نمی‌کند و باید تحول همه ابعاد مدیریتی را شامل شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار