فرماندار دلگان گفت: دلگان به شدت نیازمند توجه ویژه در اعزام اکیپهای امدادی و ارسال اقلام امدادی است، به بسیاری از جادههای اصلی و فرعی و روستایی آسیب جدی وارد شده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیلی که در چند روز گذشته دامن برخی استانها را گرفته همچنان ادامه دارد و در استان سیستان و بلوچستان این روند بارشی تا امروز ادامه داشته است. برای حضور و فعالیت گروههای جهادی لازم است که معابر و خیابانهای آب گرفته، خالی از آب بشوند در غیر این صورت راهی برای فعالیت دانشجویی جهادی نمیماند.
شجاعی، فرماندار دلگان در جمع خبرنگاران گفت: پس از فروکش کردن بارندگیها از بامداد امروز ۱۳ تیم متشکل از ادارات معین شهرستان به همراه نمایندگان هلال احمر به منظور حضور در مناطق آسیب دیده و ارزیابی اولیه و مدیریت میدانی و روانی و همچنین تنظیم شیوه کمک رسانی در محل، به روستاها و عشایر اعزام گردیدند.
فرماندار دلگان افزود: حجم بارشها که به صورت مستمر و بدون توقف و منظم از روز جمعه تا شب گذشته، به خصوص در دلگان که در طی حدود ۳۵ ساعت صورت پذیرفت ۱۱۷ میلیمتر بود در حالی که حجم متوسط بارندگی سالانه استان ۱۱۳ میلیمتر است. در حالی که دلگان در طی کمتر از دو روز اینحجم بارش را داشته است. البته علاوه بر برکات آتی و اثرات مثبت این بارندگی بر غنی شدن سفرههای زیرزمینی، خسارات بسیار زیاد مادی و زیرساختی و همچنین تلفات احشام و دام مردم و آسیب به برخی واحدهای مسکونی و مزارع و موتورهای کشاورزی وارد نموده است که البته همکاری خوب مردم با ستاد مدیریت بحران و پای کار بودن دهیاران و بسیجیان و عوامل امدادی و.. عامل پیشگیری از خسارتهای جانی بوده است به شکلی که تعداد زیادی از اهالی به اصرار دهیاران و شوراهای روستایی و اطلاع رسانی به موقع منازل خود را ترک و در منازل امن روستا ساکن شده بودند.
وی گفت: دلگان به شدت نیازمند توجه ویژه در اعزام اکیپهای امدادی و ارسال اقلام امدادی است، به بسیاری از جادههای اصلی و فرعی و روستایی آسیب جدی وارد شده، بسیاری از منازل خشت و گلی آسیب دیده و بعضا تخریب گردیده، در برخی مناطق وسایل و زندگی مردم را آب برده، اقلام خوراکی در منازل روستاها و عشایر از بین رفته، هوا رو به سرماست و نیازمند اقلام گرمایشی اعم از پتو و بخاری و همچنین توزیع نفت سفید به صورت ویژه هستیم، توزیع آب آشامیدنی و نان و آرد نیز بسیار حیاتی است.
شجاعی در ادامه گفت: قبل از بارندگی ها، ذخیره سوخت، آرد، اقلام اولیه مردم در بازار و... به میزان کافی توسط دستگاههای مربوطه پیش بینی و بیش از ۱۷ عملیات نجات توسط عوامل هلال احمر، بسیج، راهداری، بهداشت و درمان و... در شب قبل انجام گردیده است و یک زن باردار نیز با مشقت فراوان از رودخانه عبور داده و به سلامت اعزام گردید.
فرماندار دلگان افزود: حتما دستگاههای مربوطه میبایست پس از ارزیابی دقیق، در جبران خسارت مردم کمک کنند، بالاخص به کشاورزان و دامداران و عشایر میبایست کمک گردد تا بخشی از خسارتهای سیل اخیر برایشان جبران گردد.
وی در پایان با تقدیر از ستاد مدیریت بحران استان گفت: مردم دلگان در این بحران با نجابت زیاد صحنههایی از فداکاری را در روستاها و مناطق عشایری خلق کردند و جلوههای زیبای از فداکاری و از خودگذشتگی و البته همکاری با دهیاران و شوراها را متبلور نمودند که اگر این سطح همکاری و نجابت از خودگذشتگی نبود حتما امروز شاهد انعکاس تلفات جانی هم بودیم و لذا اکنون نوبت مسوولین و دستگاههاست که خدمات ویژهای به مردم ارائه دهند.
آنطور که به نظر میرسد با توجه به گزارشهای هواشناسی با شمالی شدن جریانات، روند کاهش دما در استان آغاز شده است و احتمال مه گرفتگی و کاهش شدید دید افقی در محورهای کوهستانی و لغزندگی برخی محورهای مناطق سردسیر استان وجود دارد. باید دید با شرایطی که در شروع سال و فروردین ماه دراین استان با آن مواجه شدیم، مسئولان تا چه حد برای لایروبی سریع و به وقت معابر و بازسازی خرابیهای ناشی از سیل همت میگذارند. تجربه مشترکی که در شروع سال داشتیم کمکی برای عملکردهای بهتر در شرایط مشابه بعدی بود و همین زمینه ساز بالا رفتن سطح انتظارات است.