چند روزی است که سیلاب تمامی شهرستانهای جنوبی کرمان را درگیر کرده و راههای روستایی بسیاری را مسدود کرده است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، از نخستین ساعاتی که نزولات آسمانی، آسمان کشور را فراگرفت، سه استان جنوبی کشورمان چون کرمان، سیستان و هرمزگان درگیر یکی از بزرگترین بلایا، سیل شدند. با اینکه بیشترین خسارت سیل در استان سیستان و بلوچستان تخمین زده شده، ولی با این حال جنوب کرمان و برخی بنادر در هرمزگان نیز درگیر سیلاب شدند. جنوب کرمان با یک میلیون نفر جمعیت از هفت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، منوجان، قلعهگنج، فاریاب و رودبار جنوب تشکیل شده است.
سیلاب تمامی شهرستانهای جنوبی کرمان را درگیر کرده و بسیاری از راههای روستایی مسدود شد، اما با تلاش نیروهای راهداری و امدادی، همه این مسیرها بازگشایی شده است. جمیلی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای جنوب کرمان روز سه شنبه با بیان اینکه سیلاب ۲۶ میلیارد تومان به راههای این منطقه خسارت وارد کرده، گفت: هم اکنون تردد در همه جادهها جریان دارد.
فرماندار قلعه گنج هم علت بسته شدن راه ارتباطی چند روستا و قرار گرفتن چندین روستا در محاصره سیلاب را طغیان رودخانهها عنوان کرده است.
امداد هوایی به دو روستای سیل زده قلعه گنج مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان روز چهارشنبه از باز شدن راههای زمینی روستاها خبر داده و گفته کهاز ۴۰۲ روستایی که بسته شده بود، فقط ۱۶ روستا باقیمانده است. فقط حدود ۱۶ روستای باقیمانده به علت قرار گرفتن در مناطق سختگذر کوهستانی و یا جلگهای با سیلابها بالا، باقی مانده که تا اواخر امروز بیشتر این روستاها هم بازگشایی میشوند.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمان از امداد رسانی هوایی و توزیع بستههای غذایی به دو روستا در شهرستان قلعه گنج به علت حجم بالای سیلابهای استان و جاری شدن سیلابهای استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان به این مناطق خبر داد.
حاجب، یکی از دانشجویان فعال جهادی است که از نخستین ساعات بعد از سیل در مناطق حضور یافته. او که مسئول ۸ گروه جهادی در منطقه جنوب کرمان است، از درگیر شدن ۵ روستای قلعه گنج و حدود ۵-۶ روستا در رودبار با سیل خبر داده و میگوید که از روز دوم بعد از بارندگیها با تخلیه منازل از آب، کار خود را شروع کردند.
حاجب خاطرنشان کرده که اولین سبد غذایی در دسترس گروههای جهادی برای کمک به مردم، نان بود. او میگوید کم کم سبد غذایی شامل نان خشک، کنسرو و پتو و چادر به اقلام اهدایی به مردم اضافه شد.
این دانشجوی جهادگر تصریح کرده که اکنون استان در اوضاع تقریبا آرامی به سر میبرد و تقریبا راهها باز شدند.
او گفته که برخی مناطق در این روستاها تخریب شده و یا نیاز به بازسازی دارند که در گام بعدی با اعزام گروههای جهادی به مردم منطقه کمک خواهند کرد.
صادق مفرد، مسئول مرکز مطالعات و هدایت حرکتهای جهادی نیز در گفتگویی با بیان اینکه در حال حاضر نیروهای جهادی بومی در مناطق سیل زده حضور دارند و این نیروها کفایت منطقه را میکنند، گفته که پیش بینی میشود بعد از فروکش کردن آب در مرحله بازسازی نیاز به گروههای جهادی غیربومی باشد.
وی اضافه کرده که با عنایت به بعد مسافت و نبود امکانات لازم برای سکونت، جهادگران تلاش کنند کمکهای نقدی را جمع آوری و به ستادهای حاضر در منطقه ارسال کنند.ضروری است کمکهای غیرنقدی هدفمند و ترجیحا در استانهای همجوار جمع شوند.
مفرد با تشکر از مشارکت مردم برای رفع نیازهای سیل زدگان گفته که در حال حاضر بخاری نفتی، زیرانداز، پتو، پوشک بچه و آب معدنی از جمله مواردی است که مشارکت بیشتر مردم می طلبد.