کد خبر:۸۲۰۵۹۲

میرسلیم: به‌کار انداختن مکانیسم «ماشه» نشانه همدستی با آمریکاست / با تعلیق اجرای پروتکل الحاقی میتونیم پاسخ دهیم

رییس شورای مرکزی حزب موتلفه عنوان کرد: به‌کار انداختن ساز و کار ماشه، نشان همدستی با آمریکاست و ایران باید پاسخ مناسب به این اقدام بدهد.
 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سیدمصطفی میرسلیم رییس شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی در صفحه شخصی خود در توییت به اجرای «مکانیزم ماشه» از سوی سه کشور اروپایی واکنش نشان داد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره نوشت:

«ادعای بکار انداختن ساز و کار ماشه، نشان همدستی فرانسه و انگلیس و آلمان با آمریکا و بی‌شرمی آن‌ها درباره اختلاف در اجرای برجام است که خود مفتضح‌ترین بدعهدی را نسبت بدان نشان داده اند.

ایران می‌تواند با تعلیق اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی پاسخ مناسبی به غرب بدهد».

روز گذشته، آلمان، انگلیس و فرانسه با انتشار بیانیه‌ای در بروکسل، مکانیسم موسوم به حل اختلاف در برجام را فعال کردند.

سه کشور در این بیانیه خاطرنشان کرده‌اند: «ما این استدلال که ایران حق دارد تعهداتش را کاهش دهد را نمی‌پذیریم و هیچ دلیل قانونی برای توقف اجرای مفاد این توافق ندارد».

در بیانیه تروئیکای اروپایی آمده است: «ما سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان بار دیگر بر تعهدات خودمان در برجام و بر همکاری با همه طرف‌ها برای حفظ آن تاکید می‌کنیم.»

بر اساس این گزارش، در برجام دو بند ۳۶ و ۳۷ به ساز و کار حل و فصل اختلافات در توافق اختصاص یافته است و منظور از مکانیسم ماشه نیز همان «ساز و کار حل اختلافات» در بند‌های ۳۶ و ۳۷ در برجام است؛ این ۲ بند از آنجا که رجوع به آن‌ها می‌تواند به بازگشت خودکار تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران بیانجامد، به «مکانیسم ماشه» معروف شده است.

دولت جمهوری اسلامی ایران، یکشنبه ۱۵ دی و ۲ روز پس از اقدام آمریکا در ترور سردار سپهبد قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس، گام پنجم و نهایی کاهش تعهدات ایران در برجام را اعلام کرد.

بر اساس اعلام دولت، ایران، دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار