به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان شامگاه شنبه بهصورت تلفنی درباره نشست صلح لیبی در برلین صحبت کردند.
به نوشته خبرگزاری «تاس» دفتر ریاستجمهوری ترکیه با اعلام این خبر گفت مرکل و اردوغان درباره مسائل منطقهای با اولویت بحران لیبی رایزنی و تبادل نظر کردند.
روز یکشنبه (نوزدهم ژانویه - بیستونهم دی) پایتخت آلمان میزبان نشستی برای مذاکرات صلح و یافتن راهکاری سیاسی برای پایان دادن به بحران لیبی است.
طبق برنامه کنفرانس برلین، مرکل قرار است از اردوغان، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه و «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در برلین استقبال کند. همچنین «فایز السراج» رئیس دولت وفاق ملی لیبی و «خلیفه حفتر» فرمانده شبهنظامیان موسوم به «ارتش ملی لیبی» نیز در برلین حاضر خواهند شد.
پیشنویس بیانیه کنفرانس برلین در ماههای گذشته و طی پنج نشست با حضور نمایندگان بیش از ده کشور و سازمانهای مختلف از جمله آمریکا، روسیه، ترکیه، ایتالیا، فرانسه، مصر و امارات آماده شده است.
رئیسجمهور ترکیه پیشتر گفته بود که این کشور به حضور خود در لیبی ادامه خواهد داد تا «دولت مشروع» به ریاست فایز السراج بتواند حاکمیت خود را به طور کامل اعمال کند.
ترکیه از دو ماه گذشته به صورت جدی وارد پرونده لیبی شده و رسما از دولت فایز السراج در مقابل دولت حامی ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی حمایت میکند. اما در مقابل کشورهای عربستان سعودی، مصر و امارات جانب خلیفه حفتر را گرفته و عملا لیبی را به صحنه جنگ نیابتی با ترکیه تبدیل کردهاند.
پارلمان ترکیه در تاریخ ۱۲ دی با لایحه مجوز اعزام نیروی نظامی جهت حمایت از دولت وفاق لیبی موافقت کرد. بر اساس این لایحه، پارلمان به دولت ترکیه این مجوز را میدهد که جهت حمایت از دولت وفاق ملی لیبی به ریاست فایز السراج که مورد حمایت جامعه بینالملل است، نیرو و تجهیزات اعزام کند.