معاون آموزشی دانشگاه فنی و حرفهای دکتر شریعتی تهران گفت: برای تحقق برنامه توسعه، ظرفیت پذیرش این دانشگاه حدود ۱۰ هزار نفر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، غلامرضا کیانی، معاون آموزشی دانشگاه فنی حرفهای دکتر شریعتی تهران در اجلاس سراسری روسای دانشکدهها و آموزشکدههای دانشگاه فنی حرفهای دکتر شریعتی که امروز ۱۵ بهمن ماه ۹۸ در این دانشگاه برگزار شد، گفت: تعداد دانشجویان به تفکیک مقطع کاردانی و کارشناسی و جنسیت در مجموعه ۱۷۶ دانشکده و آموزشکده ۱۳۶ هزار و ۸۲۷ دانشجو است.
کیانی با بیان اینکه این دانشگاه سالها قبل از انتقال به وزارت علوم در حوزههای مختلف مشغول به فعالیت بوده است، اظهار کرد: حدود ۸۰۰ هزار دانش آموخته تحت مدیریت آموزش و پرورش به وسیله این دانشگاه به بازار کار وارد شده اند. همچنین تعداد فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفهای دکتر شریعتی تهران ۲۹۲ هزار و ۳۹۸ نفر بوده است به طوری که در ۱۷۶ آموزشکده و دانشکده به تفکیک ۱۱۵ مرکز برای پسران و ۵۲ مرکز برای دختران ترتیب داده شده است.
معاون آموزشی دانشگاه فنی حرفهای دکتر شریعتی تهران با بیان اینکه این دانشگاه در قالب ۱۵۷ رشته که تمرکز اصلی آن بر ترتیب تکنسین است به فعالیت میپردازد، تصریح کرد: رشتهها به تفکیک مقاطع در ۲۰۱۲ رشته محل توزیع شده اند که از این میان ۱۳۳۹ رشته محل مربوط به مقطع کاردانی و ۶۶۶ رشته محل مربوط به مقطع ناپیوسته است.
وی با بیان اینکه دانشگاه با چالشی همچون کمبود کادر علمی تحت استخدام دانشگاه روبرو است، تاکید کرد: ۶۱۱ نفر با اتیکت هیئت علمی و ۳۳۲ نفر به گونهای دیگر مشغول به فعالیت هستند ۱۹ هزار نفر از میان ۲۵ هزار متقاضی که به عنوان مدرسان مدعو طی یک سال گذشته از فرآیند سنگین صلاحیت، دارای کد مدرسی شده اند. حداکثر تعداد عناوین درسی که این مدرسین میتوانند اخذ کنند ۶ عنوان است که براساس تشخیص کمیته صلاحیت تاییدیه گرفته اند.
کیانی ادامه داد: اساتید در اجرایی کردن برنامه عملیاتی مصوب معاونت آموزشی در ۵۱ هزار و ۴۶۵ نفر ساعت که عمده این ساعات در محل صنعت و با مشارکت صنعت بوده است در دورههای توانمندسازی آموزشی شرکت کرده اند. قصد داریم در سال آینده این دوره برای مسئولان نیز برگزار شود.
وی با بیان اینکه طی یک سال گذشته ۴۲ برنامه درسی به همت اداره کل برنامه ریزی و شورا بروزرسانی شده است، اظهار کرد: برای تحقق ماموریت دانشگاه در زمینه بازار اشتغال در سال ۹۸ برنامهای را با عنوان ساماندهی به معنای صفر کردن ظرفیت رشتههایی که بازار کار و عقبه دانشجویی ندارند و یا این دانشگاه تجهیزات لازم برای تدریس آن رشته را ندارد، خواهیم داشت. طبق برنامه ریزیهای انجام شده ۲۰۰ رشته محل به ظرفیت صفر خواهند رسید. همچنین برای تحقق برنامه توسعه ظرفیت پذیرش دانشجو افزایش خواهد یافت به طوری که در سال آینده این میزان به ۱۰ هزار نفر خواهد رسید.
معاون آموزشی دانشگاه فنی حرفهای دکتر شریعتی تهران با بیان اینکه برنامه عملیاتی مصوب این دانشگاه منشور کیفیتی را که با نگاه کمی و قابل کنترل به مراکز مورد نظر ارسال شده است را تدوین کرده ایم، اظهار کرد: همچنین به تربیت نیرو در جهت تحقق برخی برون سپاریها حدود ۳۰۰۰ نفر از دانشجویان ماده ۲۸ دانشگاه شهید رجایی را تحت آموزش قرار داده ایم.
وی با اشاره به اینکه شعار امسال حوزه معاونت آموزشی دانشگاه فنی حرفهای دکتر شریعتی (سامان) است، اظهار کرد: این شعار معانی مختلفی همچون ساماندهی، اقتصاد، ماموریت گرایی، نظم کیفی و آموزش را در بردارد.
کیانی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه فنی حرفهای دکتر شریعتی تهران اولین زیرنظامی است که به معنای واقعی کلمه در بحث ساماندهی ورود پیدا کرده است. ما ظرفیت تک تک استانها و مراکز را به جهت بحثهای آمایشی و ساماندهی مشخص خواهیم کرد و امیدوار هستیم طرحی که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه ساماندهی رسیده است نیز در سال آینده به دست وزارت علوم اجرا شود.
همچنین در ادامه این برنامه بنیان جوادی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فنی حرفهای دکتر شریعتی تهران به سخنرانی پرداخت.