رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: تا پنج سال آینده یک ماهواره سنجشی با وزن ۲۰۰ کیلو و دقت یک متر ساخته خواهد شد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، سیداحمد معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیر در هجدهمین کنفرانس ملی هوافضای ایران که صبح امروز در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه صنعتی امیرکبیر تنها دانشگاهی است که دانشکده هوافضا و پژوهشگاه فضایی دارد همچنین از سال گذشته پردیسهای تخصصی را در کنار هم قرار داده تا راندمان کار در این حوزه بالاتر رود به نحوی که امروز پردیس هوافضا در کنار دانشکدههای مهندسی دریا و مکانیک در جهت تقویت این حوزه فعالیت میکند.
وی افزود: متاسفانه به دلیل عدم تامین منابع مالی پروژههای ملی که به این دانشگاه سپرده شده بود مثل ساخت هواپیما ۱۲۰ نفره همچنان مسکوت مانده و امیدواریم هر چه زودتر منابع مالی آن تامین شود.
معتمدی در خصوص ماهواره پیام نیز گفت: ماهواره پیام یک ۱۱ سال زمان برد و بیش از ۱۰۰ نفر روی آن کار کردند و شاید مهمترین دستاوردش تربیت نیروی انسانی کارآمد بود و یک تجربه خوب در کشور ایجاد شد.
رئیس دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: این ماهواره طی چند دقیقه پرتاب خود عملکرد خوبی داشت، اما با اشکالاتی که در پرتابگر به وجود آمد نتوانست ماموریت خود را به پایان برساند.
وی با بیان اینکه قرارداد ساخت ماهواره جدید با سازمان فضایی امضا شده است، اظهار کرد: نزدیک به یک سال است که بر روی جزئیات آن کار شده و با وجود اینکه ما میخواستیم یک گام به جلوتر حرکت کنیم، اما تصمیم بر این شد که مجددا یک ماهواره سنجشی، اما با دقت بالاتر نسبت به قبلی ساخته شود.
معتمدی تصریح کرد: این ماهواره ۲۰۰ کیلو وزن خواهد داشت و دقت آن یک متر است که نسبت به مدل قبلی ارتقای زیادی یافته، زیرا ماهواره پیام دقت ۴۰ متری داشت.
رئیس دانشگاه امیرکبیر خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم در ساخت و پرتاب ماهواره جدید تا پنج سال آینده موفق شویم کشور در این حوزه یک گام مهم برداشته و ما تلاش میکنیم تا به صورت جدی بر روی این پروژه کار کنیم.