رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: خوشبختانه تحریمها تاثیری زیادی بر روی تبادل فناوری در دانشگاهها نداشته و ما میتوانیم ارتباطات خوبی با دانشگاههای برجسته دنیا برقرار کنیم.
سیداحمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، درباره نقش دانشگاه در زمان تحریمها برای فروش محصولات فناورانه و ارتباطات بین المللی، اظهار کرد: طبیعتا تحریمها تا حدودی بر روی دانشگاهها هم اثر گذاشته، اما این اثرها کمتر است، زیرا ارتباطات بین المللی قواعد خاص خود را دارد.
معتمدی ادامه داد: افراد مرتبط داخلی و خارجی در این حوزه همچون اساتید دانشگاهها و مدیران دانشگاه و پژوهشگاهها که در مراکز علمی فعالیت دارند کمتر به مسائل سیاسی توجه میکنند.
وی افزود: ممکن است این گروهها در خرید تجهیزات، مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز برای تحقیقات با مشکلاتی در دانشگاه مواجه باشیم، اما خوشبختانه ارتباطات علمی کشور خیلی دستخوش مسائل سیاسی نشده است و همکاریهای بین اللمللی ادامه دارد.
رئیس دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه تحریمها هنوز اثر آنچنانی بر دانشگاه نداشته میتوانیم پروژههای مشترکی با کشورهای دیگر داشته به فروش تکنولوژی و انتقال فناوری کمک کنیم، تصریح کرد: میتوانیم از همین مسیری که تا حدود زیادی باز است در زمینههای مختلف مثل آموزش عالی، تحقیقات، فناوری و تبادل دانش فنی و تکنولوژی فعال بوده و به بخشهای مرتبط با کشور کمک کنیم.
وی با بیان اینکه در حوزههایی فناوری خصوصا فناوری نانو که جای رشد بسیاری دارد دانشجویان خارجی اثرگذار هستند، یادآور شد: بخشی از توسعه علم و برقراری ارتباطات توسط دانشجویان خارجی که خوشبختانه هر سال رشد مطلوبی هم داشته، در دانشگاه امیرکبیر صورت میگیرد.
معتمدی با اشاره به اینکه دانشگاه امیرکبیر تفاهمنامهها و قراردادهایی با دانشگاههای منطقه دارد، گفت: دورههایی تحت عنوان مدارس تابستانه و زمستانه در این دانشگاه برگزار میشود و دانشجویانی از کشورهای دیگر که بعضا اروپایی نیز هستند در این کلاسها حضور دارند.
رئیس دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: دو سال پیش در مدرسه تابستانه دانشگاه امیرکبیر فقط ۸ نفر از دانشگاه EPFL که از بهترین دانشگاههای اروپایی به شمار میروند حضور داشتند و این نشان از علاقمندی آنها برای آشنایی با حوزه فناوری در کشور ایران دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سطح بین الملل شناخته شده است، تاکید کرد: تبادل فناوری در دانشگاه یک طرفه نیست، به طوری که هم دانشجویان و هم اساتید در این ارتباطات مشارک دارند؛ همچنین در چند سال گذشته فرصت مطالعاتی تابستانه برای اساتید دانشگاه در نظر گرفته شود، این اساتید در فرصت یک تا دو ماه و حتی بیشتر در دانشگاههای معتبر شرکت میکنند.
معتمدی با بیان اینکه در سند راهبردی دانشگاه مقرر شده تا سال ۱۴۰۴ جزو ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان بوده و در بین دانشگاههای نسل سوم قرار گیرد، اظهار کرد: دانشگاههای نسل سوم در چرخه اقتصادی کشور نقش موثرتری دارد و قطعا ارتباطات بین المللی بسیار راهگشا است و اساتید دانشگاههای داخلی و معتبر خارجی میتوانند بهترین زمینه برای تبادل علم و فناوری باشند.
رئیس دانشگاه امیرکبیر درخصوص نقش دانشگاه امیرکبیر در سطح منطقه گفت: در منطقه ارتباطات برعکس است، در واقع سعی میکنیم بیشتر کمک کننده باشیم، زیرا دانشگاههای معتبر کشور در منطقه جزو بهترینها هستند.