معاون درمان وزارت بهداشت کشور گفت: اغلب داروهای نوترکیب تجویزی توسط پزشک نه تنها اثربخشی لازم را ندارند که استانداردهای تجویز را نیز دارا نیستند اما خانواده بیمار مجبور به فروختن زندگی خود برای تهیه آن هستند.
قاسم جانبابایی معاون درمان وزارت درمان کشور در پاسخ به سوال خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو مبنی بر علت بالا بودن آمار مصرف داروهای صعب العلاج در کشور گفت: مصرف بالای داروهای صعب العلاج به دو نکته برمیگردد؛ اول به داروهایی است که از قدیم در بازار دارو وجود داشتهاند که خیلی ازدیاد مصرف ندارند و پزشکان دیگر تمایلی برای نسخه کردن آن ندارند مانند داروهای سنتی درمان، شیمی درمانی.
وی ادامه داد: چالشی که در حال حاضر همه دنیا با آن روبرو است، داروهای جدید و نوترکیب است که توسط پزشکان تجویز میشود و وزارت بهداشت با نرمافزاری که طراحی کرده است بر این داروهای نوترکیب تمرکز کرده تا طی راهنمای بالینی نوشته شده از سوی معاونت درمان، اقدام تجویز آنها اصلاح شود.
جانبابایی در خصوص تجویز داروهای صعبالعلاج گران قیمت توسط برخی از پزشکان گفت: گاهی برخی از پزشکان اقلامی که به ۵٠قلم میرسند را تحت عنوان تکنسخهای تجویز میکنند که امسال وزارت بهداشت و معاونت درمان به این نوع تجویزها نیز ورود کرده است و در طی راهنمای بالینی این تعداد را به ۱۲ قلم دارو رساندیم.
معاون درمان وزارت بهداشت کشور افزود: اغلب این اقلام نه تنها اثربخشی لازم را نداشت که استانداردهای تجویز را نیز دارا نبود، اما به خاطر تجویز از سوی پزشک خانوادهی بیمار حتی گاهی مجبور به فروختن زندگی خود برای تهیه آن بود.