عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: همانطور که شهید علم الهدی در جنگ پیشران بود امروز نیز تشکل های باید پیشران انتخابات باشند و اجازه ندهند مردم ناامید شوند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی در همایش «مجلس قوی ایران قوی» که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف، برگزار شد، گفت: یک نقش مهم دانشگاهیان در مجلس، معرفی اولویت هاست و براساس آن معرفی مسئلهها و راه حل هاست با این وجود وقتی در دانشگاه میگویم این مشکل را داریم خب این را هم بگوییم که چه پیشنهادی برای حل آن داریم.
وی با بیان اینکه امروز یکی از مسائلی که در کشور مطرح است مسائل بانکی است، افزود: افرادی که درباره این مشکل حرف میزنند باید بگویند برنامه دقیقشان برای حل مشکلات موجود چیست؟ نه اینکه بگویند بانک و ما ادراک بانک و چهارسال بعد بازهمان حرفها را تکرار کنند.
جلیلی با اشاره به اینکه وقتی به یک نامزد رای میدهیم، یعنی به یک نفر امضاء داده ایم که هرسال برای ۴۰۰هزار میلیارد تومان بودجه تضمین بگیرد، تصریح کرد: خیلی از کشورها نفت ندارند و بر اساس همین مالیات کشور را اداره میکنند. با این وجود سوالی که کاندیداها باید به آن پاسخ دهند این است که آنها چه ابتکاراتی دارند تا با مالیات کشور را اداره کنیم بهطوری که به مردم فشار نیاید؟
جلیلی با بیان این که میانگین طول مدیریت در خیلی از شرکتها و موسسات با گردش مالی بالا، یک سال است و بقالی هم اینگونه نیست، افزود: البته بعد از پیگیری مشخص میشود که پای نمایندگان مجلس در عزل و نصب این مدیران در میان است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این سوال که چرا گفته میشود تعامل یا تقابل تصریح کرد: باید گاهی تعامل داشت و گاهی تقابل و این دو مکمل هم هستند نه مقابل هم و این تعامل هم باید گسترده و سازنده باشد.
جلیلی تصریح کرد: باید یک مجلس قوی نه شعاری با این هدف که کشور را رو به جلو ببرد ایجاد شود. این مجلس باید اهداف نقطه زن ایجابی و سلبی داشته باشد. ایجابی به این معنا که مانع موفقیت تحریمها شود یا طرحهایی ارائه کند که با همین منابع بتوان کشور را اداره کرد و سلبی به این معنا که بتواند تحریمها را بی ارزش کند.
عضو تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه باید مجلسی ایجاد شود که بتواند موانع را از سر راه بردارد البته برخی از قوانین خود نه تنها پیشبرنده نیستند بلکه بازدارنده هستند پس مجلس ابتدا باید این قوانین را اصلاح کند، گفت: بحث مهم این است که همه ما باید رای دهیم به هر روی عدهای در تهران و استانها زحمت کشیده و در جبهه ائتلاف روی این موضوع که به چه کسی رای دهیم متمرکز شدند البته باید به این بخش نیز که قرار است به چه رای دهیم نیز توجه شود یعنی مشخص شود که اولویتها و پاسخ هر یک از این اولویتها چیست؟ بنابراین اگر اولویتها و پاسخ آنها مشخص باشد خود به خود به وحدت نزدیک میشویم.
جلیلی در پاسخ به این سوال که آیا تعدد لیستهای انتخاباتی به جبهه انقلاب ضربه نمیزند، افزود: انتخابات نباید شکل فست فودی پیدا کند و بگوییم فلان چیز با ذائقه ما همخوانی دارد و فلانچیز ندارد با این وجود دانشگاه باید در این رابطه به ایفاء نقش بپردازد و تغییر دهنده این ذائقه غلط باشد نه اینکه خود به بخشی از این ذائقه تبدیل شود. به هر روی شما به این دوستان بگویید که برنامهها و اولویتهای آنها چیست و اگر پاسخهای خوبی مطرح شد مثبت است در غیر اینصورت اگر شد «آفتابه لگن هفت دست شام و ناهار هیچی» که غلط است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا وجود نهادهای مختلف مثل مجمع تشخیص مصلحت نظام و یا شورای عالی امنیت ملی در کار مجلس شورای اسلامی مانع ایجاد نمیکنند، افزود: در قانون اساسی وظیفه نهادهای مختلف مشخص شده البته در کشورهای دیگر هم نهادهای مختلفی برای تصمیم گیری وجود دارند به هر روی این نهادها در ایران آمده اند تا به مجلس کمک کنند؛ مثلا اگر مصوبهای از مجلس در شورای نگهبان به دلیل مغایرت با شرع و قانون اساسی رد شود مجمع تشخیص بنابر مصلحت میتواند به موضوع ورود پیدا کند و این جزو ابداعات امام خمینی (ره) بود که حتی طرحهای مغایر با شرع و قانون اساسی بنابر مصلحت شکل بگیرند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: شورای عالی امنیت ملی نیز موضوع جدیدی نیست و در اصل یکصد و هفتاد و ششم قانون اساسی بر آن تصریح شده است. در این شورا در خصوص مواردی تصمیم گیری میشود که کل کشور باید در مورد آنها تصمیم گیری کنند و فراتر از یک قوه هستند و البته مجلس نیز عضوی از شورای عالی امنیت ملی است.
جلیلی با تاکیید بر اینکه انتخابات برای این است که افراد را مسئولیت پذیر کنیم، افزود: در قضیه بنزین اگر چه دولت این طرح را اجرا کرده، اما مجلس میتواند آن را در بودجه سال ۹۹ اصلاح کند.
وی با تاکید بر اینکه تشکلهای دانشجوییی باید در عرصه انتخابات پیشران باشند و اجازه ندهند که مردم نا امید شوند، افزود: یک زمانی شهید علم الهدی پیشران جنگ بود و آن نقش تاریخی حرکت دانشجویی را در هویزه رقم زد و امروز شما دانشجویان باید در عرصه انتخابات پیشران باشید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه باید تعریف کنیم که برای چهار سال آینده چه برنامهای باید در دستور کار کشور قرار بگیرد، گفت: موضوع بودجه از موضوعات اساسی است و باید از نامزدها مجلس پرسید که در مجلس بر چه مبنایی میخواهید در بحث بودجه حرکت کنید و ابتکارتان چیست. وی ادامه داد: باید پرسید تفاوت برنامه شما برای بودجه با چیزی که اکنون اجرا میشود، چیست و چه ابداعاتی در موضوع بودجه خواهید داشت. جلیلی ادامه داد: اگر مشخص شود که کاندیداها به چه دیدگاه و ابتکاراتی میخواهند نسبت به بودجه عمل کنند، آنوقت است که رأیدادن بر اساس این شناخت، یک رأی روشن است. میگوییم به این دلیل میخواهیم از آقای الف. حمایت کنیم که برنامهای روشن برای فلان موضوع دارد.
وی با بیان اینکه باید از همه این لیستها پرسید اولویتهای شما برای مجلس آینده چیست و چه پاسخهایی برای حل آنها دارید؟، افزود: هرکدام از دانشگاههای ما میتوانند یک دولت سایه باشند و روند کشور را پیگیری کنند و بیینند چطور میتوان تاثیر مثبت گذاشت و مانع توقف روندهای صحیح شد.