مناظره انتخاباتی پیرامون انتخابات مجلس با حضور مهدیان، از حامیان لیست شورای ائتلاف در یازدهمین دوره انتخابات مجلس با امیرحسین ثابتی فعال سابق دانشجویی در حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیان، معاون سابق خبرگزاری فارس و از حامیان لیست شورای ائتلاف در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در مناظره با امیرحسین ثابتی فعال سابق دانشجویی که در حوزه هنری برگزار شد، گفت: وقتی که حرف از وحدت میزنیم، ذهنها به این سمت میرود که وحدت حول چه کسی، کدام لیست، کدام اصول و در مورد چه چیزی انجام شود؛ اما من میخواهم در مورد حداقلیترین وجه وحدت یعنی وحدت اقلابیون حرف بزنم.
مهدیان با بیان اینکه به گفته رهبر معظم انقلاب اگر میخواهیم کار انقلابی انجام دهیم باید مبانی خود را تقویت کنیم، افزود: رهبر انقلاب میگویند ولایت در جامعه اسلامی دو وجه دارد که این دو وجه در کنار هم سازمان ولایت را شکل میدهند نخست، ولی و دوم در هم تنیدگی و انسجام جریان مومن انقلابی؛ با این وجود اگر بالاتر از وحدت مومنین، مجاهدین و انقلابیون حرفی بالاتر داریم آن را بگویید.
معاون سابق خبرگزاری فارس تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب همچنین گفته اند اگر روزی به این رسیدیم یک تکلیف شرعی انجام دهیم، اما متوجه شدیم که اجرای این تکلیف شرعی منجر به آشوب و وحدت شکنی میشود انجام آن تکلیف شرعی حرام شرعی است؛ بنابراین ما چیزی بالاتر از وحدت مومنین نداریم، اما به آن توجه نمیکنیم.
وی با طرح این سوال که آیا امروز در جبهه جریان انقلابی دغدغه و دلسوزی وحدت وجود دارد و آیا ما همت کرده ایم تا به مجلس برویم و با جریان غرب گرا مبارزه کنیم و آنها را کنار بزنیم و بگوییم آنها نمیتوانند از جمهوری اسلامی دفاع کرده و به مردم خدمت کنند، تصریح کرد: آیا در دو هفته اخیر صحنه در شبکههای اجتماعی نقد جریان غرب گرا بوده است؟ آیا امروز شمشیرها بر سر جریان غرب گرا پایین میآیند؟ آیا ما توانسته ایم در تمام بخشهای جریان انقلاب عرصه رقابت اخلاقی و معنوی را نشان دهیم یا با تهمت، افتراء و هتک حیثیت مواجه هستیم.
مهدیان با اشاره به اینکه امروز تمام نقدها و امور ما حیثیتی و ایدئولوژیک و صفر یک است، افزود: اگر میخواهیم ببینیم نقد ما عالمانه، مومنانه، ایمانی و اخلاقی است یا نه باید به اثر آن نگاه کنیم. با این وجود نقدهایی که جدل ساز باشند برآمده از دو قطبی هستند و ما آن را حیثیتی و ایدئولوژیک کرده ایم.
معاون سابق خبرگزاری فارس با بیان اینکه ما امروز یک عرصه نقد مومنانه و ایمانی را به مردم نشان نمیدهیم به همین دلیل ممکن است مردم بپرسند که آیا اینها میخواهند گام دوم انقلاب را شکل بدهند، افزود: وقتی از وحدت حرف میزنیم اگر ماجرا را صرفا در پیروزی در انتخابات ببینیم پس موضوع وحدت را اساسا کم دیده ایم. به هر روی قدرت در اتحاد است و قدرت در این است که بچه حزب اللهیهایی که نقش مجاهد را دارند و علیه غرب گراها شمشیر میزنند کنار هم باشند.
وی اظهار کرد: وقتی از وحدت حرف میزنیم اول از همه باید اصالت را به بدنه بدهیم و بدنه باید منسجم و قدرتمند باشد؛ با این وجود این نوع سیاست ورزی ماست که انشقاق و نقاب ایجاد میکند؛ بنابراین وقتی همه چیز را حیثیتی میکنیم و اجازه نمیدهیم کسی حرف بزند و فکر کند به هر حال شاید کسی معتقد باشد که با نگاه انقلابی باید به FATF فکر کرد.
وقتی میخواهیم یک نفر را از قطار انقلاب پیاده کنیم به آن فکر کنیم
مهدیان اضافه کرد: ما میگوییم وحدت گفتمانی، اما منظورمان از این وحدت، وحدت با من است و آنچه من میفهمم در غیر اینصورت هر کسی با من وحدت نکند داخل انقلاب نیست. رهبر انقلاب فرمودند: مدیریت جهادی یعنی آقای قالیباف؛ خب برخیها میگویند رهبری گفته که گفته. خب رهبری الان که میگویند مجلس قوی یعنی اینکه نماینده مومن، جهادی، عدالتخواه و انقلابی باشد. به هر روی من نمیگویم، چون رهبری گفته مدیریت جهادی یعنی قالیباف الان به او رای بدهید، اما به عنوان یک ملاحظه حداقل این موضوع را در نظر بگیریم و وقتی میخواهیم یک نفر را کلا از قطار انقلاب پیاده کنیم به آن فکر کنیم.
من نمیگوییم، چون حاج قاسم روی سر قالیباف گریه گرده به او رای بدهید
معاون سابق خبرگزاری فارس بیان کرد: من نمیگوییم، چون حاج قاسم روی سر قالیباف گریه گرده به او رای بدهید، ولی حاج قاسم در مورد این آدم گفته او مدیر است و بالاخره کار کرده و برای فرهنگ شهر تهران و اتصال آن به شهدا وقت گذاشته و او برای قالیباف دعای شهادت خوانده است. به هر روی باید این ملاحظه را در مورد کسی که میخواهیم او را از قطار انقلاب پیاده کنیم داشته باشیم.
مهدیان افزود: میگویند ما نقد داریم. نقد که خیلی خوب است، اما بعد میگویند قالیباف خط قرمز است خب کسی که میگوید خط قرمز من قالیباف است معنایش این است که من انقلاب را تعریف کرده ام «خودم» و این آقا هم بیرون است. چرا کار را حیثیتی میکنیم؟ معلوم است که نقاب و کینه بین بچه حزب اللهیها ایجاد میشود.
این چه وحدتی است که میگویید قالیباف خط قرمز ماست
وی با طرح این سوال که آیا واقعا اینطور است که اگر کسی از مذاکره کنندگان تشکر کند ما باید بگوییم او برجامی است و باید از قطار انقلاب پیاده شود، تصریح کرد: من اصلا با اینکه میگویند قالیباف برجامی است مشکل ندارم، اما مشکل من این است که چطور حکم میدهند و ملت را از قطار انقلاب پیاده میکنند. اینها سرمایههای نظام هستند. مشکل من با مدل نقد کردن و نقطهای نقد کردنها است؛ به گونهای که ۴۰ سال سابقه افراد را در نظر نگیریم و فقط چهار نقطه را در نظر بگیریم و بگوییم در این نقطه اینطور و در آن نقطه آن طور. اگر نقد، نقد گفتمانی است باید یک فرآیند را در نظر بگیریم. قالیباف در فتنه بنی صدر، فتنه بعد از جنگ، فتنه هاشمی، فتنه ۸۲، قتنه ۷۸ و فتنه ۸۸ بوده، ولی یک نقطه و یک مصاحبه را میگیرند و میگویند بسم الله این خط قرمز ماست. این چه وحدتی است که میگویید قالیباف خط قرمز ماست و او را قبول نمیکنیم آیا اینطور میشود وحدت درون انقلاب کرد.
معاون سابق خبرگزاری فارس با بیان اینکه این جزو افتخارات وحدت است که آدمها با اختلافاتشان کنار هم بنشینند و اصلا وحدت یعنی اینکه آدمها خود را تنزل بدهند، تصریح کرد: لیستی که جبهه پایداری داده انصافا جوانان مومنی هستند، اما مگر میشود یک مجموعهای با همه قوت و ضعفش ۶ ماه برای سازمان وحدت کار کند و بعد کل آن را پاک کنیم و نبینیم و نهایتا یک لیست ۶۰ نفر بدهیم و بگوییم میتوانید از این لیست تعدادی را انتخاب کنید تا با ما وحدت کنند. این چطور وحدت کردنی است.
مهدیان افزود: میگویند آقای زاکانی و بذرپاش به قالیباف نقد دارند بله ممکن است اختلافاتی وجود داشته باشد و در جلسات هم با هم بحث کنند، اما ابدا در مورد آقای قالیباف آن طور که برخی از دوستان او را تکفیر میکنند حرف نمیزنند.
خطایی بالاتر از حذف آدمهای انقلاب اسلامی از چرخه انقلاب وجود ندارد
وی با بیان اینکه من واقعا از حریت آقای یامین پور حظ کردم البته نه به خاطر اینکه گفت من میخواهم به قالیباف رای بدهم بلکه به خاطر اینکه حریت دارد و سیاست ورزی را آموزش میدهد، چون میگوید من نقد دارم، ولی رای خودم را هم میدهم، اضافه کرد: اگر روی سیاست ورزی دقیق نشویم آن پایین روی هم شمشیر میکشند به هر روی ما خطایی بالاتر از حذف آدمهای انقلاب اسلامی از چرخه انقلاب و نظام اسلامی نداریم.
معاون سابق خبرگزاری فارس تصریح کرد: زیباترین شکل ممکن وحدت، وحدت ۱۶ میلیونی انتخابات سال ۹۶ است، چون یک سرمایه اجتماعی شکل گرفت پس باید آن را قدر بگذاریم و خدا میداند که این وحدت از پیروزی در انتخابات بالاتر است و اگر قرار باشد ما پیروز شویم پیروزی در این است. پیروزی در قدرت مجاهدین است.
مهدیان با بیان اینکه حداد عادل و ائتلاف خودشان میگویند لیست ائتلاف نهایی نیست؛ با این وجود آقایان از چه حرف میزنند و به جای که حرف میزنند، افزود: قالیباف گفت: لیستی که اشتباها منتشر شده نه ائتلاف آن را منتشر کرده و نه مصوبه ائتلاف را هم دارد. مصوبه ائتلاف این بود که ما میخواهیم پیروز شویم و شعار اقتصادی هم میدهند، اما کاندیدای اقتصادی در لیست وجود ندارد خب ملت میگویند این لیست چه لیستی است. به هر روی آقایان دور هم جمع شدند و رای گیری کردند و بر این اساس یک عدهای وارد لیست شدند و باز رای گیری کردند و یک عدهای از لیست بیرون رفتند؛ بنابراین اینطور اینطور نبوده که بگویند این را از لیست بگذارید کنار و آن یکی را وارد کنید. پس اینکه من میگویم جوری حرف نزنیم که آن پایین روی هم شمشیر نکشند یعنی این.
وی با بیان اینکه آقایان این را از کجا آورده اند که میگویند لیست ائتلاف به گونهای است تا بعدا به ریاست مجلس قالیباف رای دهند، افزود: آقایان با کدام حکم اخلاقی این اتهام را میزنند. اتفاقا هیچ کدام از نیروهای قالیباف به جز یک نفر در لیست نیستند پس چطور میشود که میگوییم لیست ائتلاف نیروهای قالیباف هستند.
معاون سابق خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه در رابطه با برجام چهار نگاه در جریان انقلاب وجود داشت، افزود: دسته اول بخشی از اصولگرایان بودند که از ابتدا گفتند تیم مذاکره کننده خائن، مزدور و خاک فروش است و همین افراد حرفهای رهبر معظم انقلاب را به شوخی میگرفتند و میگفتند نرمش قهرمانه یعنی چه و خدا میداند که همین افراد جملات امام خمینی را منتشر میکردند تا بگویند جملات امام در تقابل با رهبر معظم انقلاب است. به هر روی کل انتقاد رهبری در آن زمان نسبت به این جریان بود و میگفت: من راضی نیستم اعتماد مردم به تیم هستهای را خراب کنید.
مهدیان با بیان اینکه دسته دوم کسانی بودند که نقدهای فنی داشتند و مثلا میگفتند دولت مسیری را که میرود غلط است و اشکالات آن را میگفتند مثلا فکر میکنم مهدی محمدی بالای هزار مقاله علمی و دقیق در رابطه با برجام نوشت، تصریح کرد: دسته سوم کسانی بودند که برجام را سیاسی بررسی میکردند مثلا میگفتند ما داریم این مسیر را میرویم ومی توانیم اثرگذار باشیم و باید از حق خودمان دفاع کنیم.
وی با بیان اینکه دسته چهارم در جریان انقلاب که قالیباف در این جریان قرار داشت میگفتند باید یک نگاه راهبردی به هستهای داشته باشیم، تصریح کرد: نگاه راهبردی این است که رهبر معظم انقلاب نرمش قهرمانه را اجرا کردند و اجازه مذاکره را هم دادند، اما در مقابل گفتند من به مذاکره خوشبین نیستم، ولی به جهت اینکه جامعه تجربه پیدا کند اجازه مذاکره را دادند و البته امام امت هم هیچ نقشی بالاتری از این ندارد، چون حکومت برای رشد مردم تشکیل میشود و رشد مردم هم نسخهای نیست بلکه با تجربه محقق میشود.
معاون سابق خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه طبق نظرسنجی صدا وسیما امروز ۸۵ درصد مردم میگویند آمریکا قابل اعتماد نیست و این دستاورد بزرگی است، افزود: رهبر معظم انقلاب گفتند تیم مذاکره کنده غیور است، مومن است، شجاع است، امین است، اما رهبری چرا این تعابیر را به کار بردند علت این بود که میخواستند یک تجربه واقعی برای ملت شکل بگیرد. به هر روی اگر قالیباف این حرفها را میزد او را بیچاره میکردند.
مهدیان به نامه قدردانی رهبر معظم انقلاب از تیم مذاکره کنند هستهای اشاره کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب برجام را تبریک گفت و قالیباف هم تبریک گفت. همچنین آقای رئیسی گفتند هر دولتی سر کار بیاید باید به تعهد برجام وفادار باشد و ما حتما برای دیپلماتها و کسانی که در این عرصه زحمت کشیدند ارزش قائلیم از طرفی آقای قالیباف گفت: من اگر بیایم از برجام پاسداری میکنم، ولی مردم میگویند چرا فقط دولت موضوعش برجام است این برجام چه اثری در زندگی ما داشته است ما باید در دولت حق مردم را از برجام بگیریم.
وی تصریح کرد: در جایی از قالیباف سوال کردند که شما گفتید از برجام پاسداری کنیم که او میگوید بزرگترین دروغ راست ناقص است و من اگر گفتم پاسداری به خاطر این است که برجام سند ملی است و مگر میتوانم به آن عمل نکنم و آن را کنار بگذارم.
جریان انقلابی دچار یک محافظه کاری پنهان و آشکار شده
امیر حسین ثابتی، فعال سابق دانشجویی نیز با اشاره به اینکه جریان انقلابی دچار یک محافظه کاری پنهان و آشکار شده است، گفت: محافظه کاری پنهان این است که ما مهمترین حرفهای خود را هم حاضر نیستیم در جمعهای خودمانی بزنیم. به هر روی الان که ۴۰ سال از انقلاب میگذرد همواره این را شنیده ایم که ما در شرایط حساس و یک پیچ تاریخی هستیم و دشمن در کمین است و نباید این حرفها را بزنیم و البته وقتی هم به عقب برمی گردیم متوجه میشویم که شرایط آنقدر هم حساس نبوده که نشود برخی حرفها را زد.
ثابتی با بیان اینکه فکر نمیکنم هیچ کس با حرفهای آقای مهدیان مخالف باشد و بنده همه این حرفها را تایید میکنم، ولی حتما در مصادیق اختلافهای عجیب و غریبی با هم داریم، تصریح کرد: حرف بنده این است که اتفاقا حتما مهم است که وضعی که امروز درگیر آن هستیم دستپخت چه کسی و چه جریانی است. آقای حداد عادل هشت ماه جلسه برگزار کرده تا یک لیست واحد ارائه کنند و البته زحمت هم کشیده اند، اما خروجی آن ۱۵ لیست بوده است و الان هم که نتوانسته اند لیست واحد ارائه کنند به مردم میگویند به ما رای بدهید ما کارآمد هستیم میخواهیم کشور را اداره کنیم.
سالهای سال است که ما درگیر بحث وحدت و کثرت هستیم
فعال سابق دانشجویی با اشاره به اینکه سالهای سال است که ما درگیر بحث وحدت و کثرت هستیم؛ به گونهای که میگوییم اگر وحدت کنیم پیروزیم و اگر کثرت کنیم میبازیم؛ البته مثالهای نقضی هم داریم که هر گاه وحدت کرده ایم باختیم ایم و هر جا هم کثرت کرده ایم باخته ایم و بر عکس یک جاهایی که وحدت کرده ایم پیروز شده ایم و یک جاهایی هم که کثرت کرده ایم پیروز شده ایم، افزود: با اینکه فقط چند روز به انتخابات مانده، اما برخیها هنوز درگیر این موضوع هستند که آیا کثرت کنیم یا وحدت. با این وجود سوال این است که در دور قبل که آقایان با هم وحدت کردند چه اتفاقی افتاد مگر یک لیست واحد از تمام ژنرالهای اصولگرایی بیرون نیامد، ولی ۳۰ بر صفر در مقابل لیستی باختیم که سر لیست آن عارف بود و مابقی آن فریده اولاد قباد، ابوالفضل سروش، احمد مازنی و کسان دیگری بودند که بین در و همسایه خود هم چهره نیستند.
وی با بیان اینکه باید یک بار هم از این زاویه فکر کنیم که آیا همه چیز وحدت و کثرت است، افزود: در انتخابات سال ۹۶ وحدت حول بهترین گزینه ممکن یعنی آقای رئیسی شکل گرفت، اما بردیم یا باختیم؟ پاسخ دوستان این است که با ۱۶ میلیون رای باختیم ببینید چه باخت خوبی است. خب من میگویم چه فرقی میکند شما چه با چهار میلیون ببازید چه با ۱۶ میلیون بحث این است که امروز کشور را آقای روحانی اداره میکند.
ثابتی با اشاره به اینکه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۴ و در انتخابات مجلس نهم کثرت وجود داشته و ما برده ایم، با این وجود حرف بنده این است که نباید کلیشههایی در ذهن خود بسازیم مبنی بر اینکه اگر وحدت کنیم خیلی عالی است و حتما نتیجه میگیریم و اگر وحدت نکردیم حتما اتفاق بدی میافتد، اضافه کرد: تجربه این است که در برخی سالها که وحدت کرده ایم نتیجه نگرفته ایم و در برخی سالها هم که وحدت کرده ایم نتیجه انتخابات را برده ایم، ولی در همان مجلس وحدت آمیزمان برجام تصویب شده و آقایان میخواستند حقوق مادام العمر تصویب کنند.
در لیست قالیباف وحدت گفتمانی وجود ندارد
این فعال سابق دانشجویی با طرح این سوال که اگر وحدت شکل نگیرد آیا باید همدیگر را تکفیر کرده و یا سیاست ورزی پادگانی را تزریق کنیم و بگوییم همه باید از صفر تا ضد به ما رای بدهند و هر کسی به غیر از ما رای بدهد نمیفهمد و نادان است، تصریح کرد: اگر تمام لیستها را هم کنار بگذاریم و لیست آقای قالیباف مبنا قرار بگیرد و بگوییم میخواهیم به ۳۰ نفر این لیست رای دهیم اشکالی که وجود دارد این است که در این لیست وحدت گفتمانی وجود ندارد؛ مثلا همین الان میتوانیم بین سرلیست یعنی قالیباف به عنوان موافق برجام و آقای نبویان به عنوان مخالف برجام مناظره برگزار کنیم و با هم نیز میتوانند بحث داغ کنند و آقای میرسلیم و قالیباف هم میتوانند در مورد اینکه در شهرداری فساد بوده یا نه بحث کنند. به هر روی من حداقل میتوانم ۱۰ مناظره جذاب بین لیست واحد اصولگرایان برگزار کنم، چون مواضع افراد در بحث اقتصاد، مالیات، سیاست، سیاست خارجی، بانکداری و نوع نگاه به مردم از زمین تا آسمان با هم فرق میکند.
ثابتی اظهار کرد: ما اگر میخواهیم وحدت کنیم نمیتوانیم کار دیگری انجام دهیم و بعد آن را به اسم وحدت تمام کنیم و بعد هم انتظار داشته باشیم بدنه حزب اللهی سه روز مانده به انتخابات به جای اینکه این لیست را تبلغ کند همچنان متحیر باشد.
وی با بیان اینکه الان مشکل وحدت و کثرت نیست بلکه مشکل این است که آقایان هنوز نتوانستند لیستی ارائه کنند، افزود: در این لیست آقای یامین پور به هر علت و محمد صادق شهبازی که فعال دانشجویی و رسانهای بوده خط میخورند و بعد افرادی در لیست قرار میگیرند که تمام هنر آنها این است که کیف دکتر فلانی را از این طرف به آن طرف حمل میکنند.
این فعال سابق دانشجویی تصریح کرد: در حال حاضر جبهه تکفیری ما هستیم که به وضع موجود انتقاد داریم یعنی فضایی را درست کرده اند که هر کسی کوچکترین نقدی به آقای قالیباف و مابقی این لیست داشته باشند هر برچسبی را که بخواهند به آنها میچسبانند. به هر روی امروز اگر بخواهیم حرف یبزنیم میگویند حاج باقر همانی است که حاج قاسم روی گردن او گریه میکرد خب مگر ما منکر خدمات آقای قالیباف هستیم و مگر منکر این هستیم که او در زمان جنگ رشادت کرده و موشکها را به این نقطه رسانده است. ما منکر این هستیم که آقای قالیباف به درد اداره مجلس نمیخورد و منکر این هستیم که کسی که یک سابقه مدیریتی و مواضعی دارد نمیتواند تابلو و پیشانی امت حزب الله در انتخابات باشد و اگر لازم باشد من به مواضع آقای قالیباف در برجام، FATF، فتنه ۸۸ و اتفاقاتی که در شهرداری تهران افتاده اشاره میکنم. به هر روی وحدت شکل نمیگیرد، چون آقایان کسی را سرلیست کرده اند که ۱۴ سال است میخواهد بیاید و هر دفعه هم روی او اجماع نمیشود حتما اشکالی وجود دارد.
جبهه منتقدان آقای قالیباف هر روز در حال بیشتر شدن است
وی بیان کرد: تا دیروز شاید جبهه پایداری با آقای قالیباف وحدت نمیکرد، اما امروز باید حرفهای بذرپاش و زاکانی را هم در مورد قالیباف بشنویم. به هر روی بحث این است که جبهه منتقدین آقای قالیباف هر روز در حال بیشتر شدن است، چون اصل بر این شده که او رئیس یک قوه باشد.
ثابتی با تاکید بر اینکه باید چشم خود را باز کنیم و انتظار درستی از کسانی داشته باشیم که میخواهیم به آنها رای دهیم، افزود: اگر به آقای قالیباف رای دادیم و بعدا اتفاقاتی افتاد نگویید چرا شورای نگهبان او را تایید صلاحیت کرد بگویید چرا خودمان نفهمیدیم و به او رای دادیم. به هر روی علی لاریجانی کسی بود که زمانی در صدا و سیما به او میگفتند تو چشم اصلاحات را کورد کردی و اصلاح طلبان به او فحش میدادند، اما وقتی به مجلس آمد لاریجانی دیگری شد.
این فعال سابق دانشجویی بیان کرد: آقای مهدیان میگوید افراد را از قطار انقلاب پیاده نکنید. چه کسی خواسته این کار را انجام دهد آیا ما میخواهیم قالیباف را از قطار انقلاب خارج کنیم؟ نه. آیا زور ما به آقای قالیباف میرسد. ما میگوییم یک سری انتقادات به قالیباف وارد است این نقدها را بشنوید و تکفیر نکنید.
ثابتی با بیان اینکه آقایانی که خطاهای مشخص و مبرهن در بزنگاههای حساس داشته اند صلاحیت امام جماعت شدن ندارند و اگر کسی یک بار دو بار در قضیه برجام، فتنه و FATF اشتباه کرد من دفعه دیگر پشت سر این آقا نماز نمیخوانم (تشویق حضار)، اظهار کرد: آقایان ۶ ماه به اسم وحدت دور هم نشستند و یک لیستی هم بیرون آمد، اما چه اتفاقی افتاد که آقای قالیباف با این استدلال که یک سری اقتصاددان باید وارد شوند گفت: این لیست مورد تایید من نیست با این وجود دیدیم که یک سری افراد که از همه انقلابیتر بودند از لیست خارج شدند و یک سری که اصلا ربطی به اقتصاد ندارند وارد لیست شدند و نکته هم این است که این افراد با آقای قالیباف همسوتر بوده و مثلا کسانی هستند که ریاست آقای قالیباف بر مجلس را تضمین میکنند. به هر روی این روند از ابتدا با دغل و دروغ همراه بوده پس باید حق بدهیم کسی به این راه حل اعتنا نکند؛ البته آقایان میگویند این لیست وحی منزل است و هر کس هم به آن انتقاد داشته باشد وحدت شکنی کرده و زمینه انحراف و فتنه را فراهم کرده است.
وی افزود: ما همیشه یک نفر را داریم که قرار است رئیس یک قوهای شود به همین دلیل در همه انتخاباتها حضور دارد و مکانیزمهای مختلفی هم برای او تعریف میکنند، اما هیچ کدام به نتیجه نمیرسند و هر وقت هم مردم اقبال نمیکنند کاسه کوسهها روی سر بچههای حزب اللهی شکسته میشود که چرا وحدت نکرده اند. معتقدم این روند که به زور میخواهیم کاری را انجام دهیم سازوکار غلطی است.
ثابتی با بیان اینکه من با وحدت موافق هستم، ولی چرا آقای قالیباف به خودش جرات داده و گفته وحدت با فلانی باید صفر باشد، افزود: من به هیچ یک از لیستهای اصولگرایی و پایداری به طور کامل رای نمیدهم، چون هر دو آنها صلاحیت لیدری جریان انقلابی را ندارند، چون لیستهایی بستند که اشکالات متعددی در آن وجود دارد با این وجود این لیستها باید با هم ترکیب شوند تا لیست قابل قبولی از آن بیرون بیاید. به هر حال سوال این است که چرا وقتی مکانیزم آقایان شکست خورد با وجود اینکه گفتند بنا را روی افراد مشترک بگذاریم پس چرا قالیباف زیر باز این پیشنهاد که پیشنهاد خوبی هم بود نرفت و گفت: اگر کسی در این لیست است باید از آن طرف اعلام برائت کند. آیا این تلاش ما برای وحدت است. حتما در اینجا دوگانگی بین عمل و رفتار وجود دارد به هر روی همیشه تابلوی وحدت داریم، ولی محور تفرقه هستیم.
وی بیان کرد: آقای مهدیان میگویند نسبت به فتنه و برجام و مسائل دیگر با تساهل نگاه کنیم، اما من از مواضع آقای قالیباف کدامش را بگویم، «فتنش بگم»، «برجامش بگم»، «افای تی افش بگم» «کدوم بگم» (خنده حضار) البته این به این معنا نیست که قالیباف را از قطار انقلاب خارج کنیم نه اتفاقا من میگویم آقای قالیباف با این مواضع گزینه بسیار خوبی برای ادامه راه آقای لاریجانی است.
ثابتی تصریح کرد: قالیباف میگوید نمیتوانیم از کنار آمریکا و مسائل دیگر نظیر FATF عبور کنم و آنها را نادیده بگیریم فشارها روزبه روز بیشتر میشود و برخی میگویند وارد FATF نشویم این رویکرد به صلاح نیست خب این یعنی چه یعنی وارد FATF شویم.
وی افزود: حواسمان باشد که در رابطه با بحث برجام از آذر ۹۲ که توافق ژنو و هسته مرکزی برجام شکل گرفت آقای قالیباف گفت: دولت گام اول را محکم برداشت و تبریک گفت و در آبان سال ۹۴ گفت: برجام در نگاه کلی موفقیت بزرگی است. همچنین اردیبهشت سال ۹۶ و در زمان اانتخابات گفت: هر دولت دیگری هم بود مسیرش برجام بود برجام تصمیم نظام بود؛ اما رهبر معظم انقلاب چند بار توضیح دادند که برجام در چه پروسهای شکل گرفت. بله موقعی میگوییم برجام تصمیم نظام بود به این معنی که مردم آمدند و گفتمانی را انتخاب کردند که با آمریکا مذاکره کند و رهبر انقلاب هم علی رغم بدبینی و تذکرات چند باره دست دولت را باز گشتند تا این روند شکل بگیرد تا تجربهای حاصل شود از این جهت بنده هم میگویم برجام تصمیم نظام بود؛ اما آقای قالیباف میگوید هر دولت دیگری هم بود راه برجام را میرفت قطعا اینطور نیست، چون حتما اگر رای مردم چیزی دیگری بود برجامی هم در کار نبود مگر اینکه قالیباف احساس میکرده دولت خودش میخواهد برجام را جلو ببرد.
ثابتی با اشاره به اینکه مواضع قالیباف نشان میدهد که نه مخالفتی با مذاکره با آمریکا و نه مشکلی با مدل برجام دارد، اضافه کرد: اصلیترین درگیری داخلی و خارجی ما در این سالها بحث برجام بوده، چون برجام چاهی است که کشور داخل آن افتاده و بیرون آمدن از آن هم راحت نیست با این وجود سوال این است که اگر قالیباف در راس مجلس قرار بگیرد رویکرد دیگری در سیاست خارجی و توافقات بین المللی دارد یا نگاه فعلی را دنبال میکند؟
وی یادآور شد: قالیباف در دیداری که با سفیر آلمان داشت گفت: اگر اروپا به تعهداتش عمل کند برجام ادامه دارد و این در حالی است که آقای ظریف و روحانی هم همین را میگویند. همچنین او در ۱۳ مرداد سال ۹۷ در گفتگو با رسالت گفت: هنوز هم معتقدم که برجام موفقیت بزرگی است و ما به دنیا ثابت کردیم که قابل اعتماد هستیم. معتقدم اگر بپرسند این جملات را چه کسی گفته همه میگویند روحانی گفته است. از طرفی قالیباف میگوید باید تنش زدایی کنیم و یا در اصفهان گفته روشی را که دولت اصلاحات در به دست آوردن انرژی هستهای دنبال کرده بسیار مناسب و منطقی بوده و باید همین سیاست دنبال شود.
آقای حداد عادل تا کی میخواهد برای جریان انقلابی لیست ببندد؟
ثابتی بیان کرد: قالیباف در اردیبهشت ۹۲ نیز گفت: طرح مسئله هولوکاست بهانه به دست دشمن ما که اسرائیل است داده و اگر لازم باشد باید با آمریکا مذاکره کنیم. نفی هولوکاست بی مورد بود. اما آیا فقط احمدی نژاد بحث هولوکاست را مطرح کرده یا نه؟ رهبر انقلاب حداقل پنج بار گفتند هولوکاست جعلی و افسانه است و طرح آن کار خوبی بوده است. به هر روی قالیباف در منظومه کلان اختلاف دارد حالا ما میخواهیم او را با این تفکر به راس مجلس بفرستیم. اشکال ندارد بفرستیم، اما باید در حد خودش از او انتظار داشته باشیم.
وی با بیان اینکه من قطعا در شرایط فعلی به قالیباف رای نمیدهم، چون حداقل ۳۰ نفر را میشناسم که موضع آنها در برجام و FATF بهتر بوده و مدیریت آنها هم خیلی از مسائل حاشیهای را نداشته، اضافه کرد: خط قرمز بنده قالیباف نیست و اتفاقا به وحدت با قالیباف هم معتقدم، اما با اینکه او سر لیست و تابلوی ما باشد مخالفم.
ثابتی با طرح این سوال که آقای حداد عادل تا کی میخواهند برای جریان انقلابی لیست ببندد و اصلا چه کسی گفته که او صلاحیت دارد در انتخابات برای جریان انقلابی لیست ببندد و معتقدم این موضوع باید شفاف شود، گفت: جریان انقلابی خیلی راحت میتواند به وحدت برسد و میداند با چه کسی وحدت کند و با چه کسی وحدت نکند، ولی در هیچ کدام از لیستها نیستند.
گنده ترین دروغ مهدیان: رهبر انقلاب فرمودند: مدیریت جهادی یعنی آقای قالیباف!
ناشناس
چهارشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۸
چه دروغی؟میتونید سخنرانی حضرت آقا رو در دوران شهردار بودن ایشون سرچ کنید.آقا ایشون رو نمونه ی یک مدیر جهادی معرفی کردن
حميد
پنجشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۹
ما هم مي گيم قاليباف مدير جهادي هستند اما از لحاظ فكري مشكلات بسياري دارند.مثلا عيسي شريفي زير دست ايشون بزرگ مي شه.ما نمگيم اقاي قاليباف خوب نيستند ولي مي گوييم بهتر از ايشان خيلي داريم.ايشان را لايق رياست مجلس نميدانيم.همان راهي را در پيش گرفته كه لاريجاني رفته بود