آخرین اخبار:
کد خبر:۸۲۹۷۲۳
به بهانه شیوع کرونا در ایران؛

«کرونا» اختلالات روانی را تشدید می‌کند / اگر علائم اختلال اضطراب دارید به روان‌پزشک مراجعه کنید

عضو هیات علمی دانشگاه حضرت معصومه (س) گفت: افرادی که زمینه اختلال اضطراب بیماری را دارند ممکن است به دلیل شیوع ویروس «کرونا»، اضطراب‌شان بروز پیدا کرده که اگر توجه نشود امکان تشدید آن وجود دارد.

دکتر ابوالفضل حاتمی روانشناس و مدیر گروه مشاوره و روانشناسی دانشگاه حضرت معصومه (س) در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو با اشاره به بروز اختلالات روانی به دلیل شیوع ویروس کرونا در ایران گفت: در شرایط فعلی کشور و شیوع ویروس کرونا در ایران، فوبیا‌ها و هراس‌ها و همچنین اختلال اضطراب مرتبط با سلامت اوج می‌گیرد.

وی ادامه داد: درصد خیلی کمی از افراد جامعه درگیر اختلال اضطراب مرتبط با سلامت یا خودبیمارانگاری هستند یعنی به شدت نگران ابتلا به بیماری بوده و مرتب به پزشک مراجعه می‌کنند.

حاتمی افزود: افراد درگیر به این اختلال با وجود اینکه در طی آزمایش‌ها، عکس‌ها و اقدامات تخصصی توسط پزشک مشکلی خاصی تشخیص داده نمی‌شود، اما بازهم نتایج را باور نمی‌کنند و همچنان نگران هستند.

این مشاور و روانشناس اظهار داشت: افرادی که زمینه‌های اختلال اضطراب بیماری را دارند معمولا در مواقعی که جامعه دچار بحران شیوع ویروسی می‌شود مثل شرایط شیوع ویروس کرونا در ایران، اولین نفراتی هستند که اضطراب‌شان به اوج می‌رسد.

وی افزود: در پی بروز این اضطراب، جستجوهایشان در خصوص بیماری شایع و ابتلا به آن افزایش پیدا می‌کند و معمولا علائم بیماری شایع را در خود احساس می‌کنند که این خود نیز باعث شدت اختلال اضطراب بیماری در فرد می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه حضرت معصومه (س) در گفتگو با دانشجو تصریح کرد: قطعا افرادی که زمینه اختلال اضطراب مرتبط با سلامت یا اختلال اضطراب بیماری را دارند به دلیل شیوع ویروس کرونا در ایران اضطراب‌شان بروز پیدا کرده که اگر توجه نشود امکان تشدید آن نیز وجود دارد.

حاتمی ادامه داد: این اختلال به دو روش شناختی_رفتاری و دارو درمانی قابل درمان است، اما درمان‌ها معمولا با تجویز دارو‌های ضد اضطراب و دارو‌هایی برای کاهش فشار فکری توسط روان‌پزشک، صورت می‌گیرد.

وی در خصوص درمان به روش شناختی_رفتاری گفت: درمان‌های شناختی_رفتاری درمان‌های ریشه‌ای هستند و توسط روانشناس و مشاور انجام می‌شود البته درمان روان‌شناختی در کوتاه مدت اثرگذار نیست و معمولا به ده جلسه مشاوره نیاز دارد.

ابوالفضل حاتمی اظهار داشت: با توجه به کمبود وقت در خصوص درمان این اختلال در شرایط شیوع ویروس کرونا در ایران و با توجه به اینکه درمان‌های روان‌شناختی در کوتاه‌مدت اثرگذار نیست، بهترین راه، درمان دارویی توسط روان‌پزشک برای کاهش اضطراب فرد از ابتلا به بیماری است.

حاتمی با اشاره به دارو‌های تجویزی در خصوص اختلال اضطراب بیماری گفت: دارو‌های تجویزی برای درمان اختلال اضطراب بیماری عوارض کمی دارند، اما در کاهش اضطراب فرد تاثیر قابل توجهی دارند.

وی افزود: برای افرادی که اختلال اضطراب مرتبط با سلامتی دارند و با شیوع ویروس کرونا قطعا مضطرب‌تر شده‌اند بهترین روش مراجعه به روان‌پزشک و تجویز دارو است.

استاد دانشگاه و روان‌شناس دانشگاه دخترانه حضرت معصومه (س) در خصوص شرایط روانی جامعه نسبت شیوع کرونا در ایران گفت: کمتر کسی را می‌شود دید که به شدت ترسیده باشد و آن دسته از افراد هم که ترسیده‌اند به دلیل همین اختلال اضطراب بیماری است و ترسدر سطح شدید در سطح شهر دیده نمی‌شود و آنچه که هست صرفا نوعی نگرانی است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار