دانشگاههای خراسان شمالی حدود یک هفته است که تعطیل شده، اما هنوز خبری از نحوه جبران کلاسهای لغو شده منتشر نشده و این موضوع سردرگمی شدید دانشجویان را به دنبال داشته است.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین اکبری؛ پس از حرف و حدیثها و حاشیههای فراوان درخصوص تعطیلی دانشگاه ها، بالاخره مراکز آموزشی رو به تعطیلی رفت. برخی دانشگاهها اطلاعیههایی درخصوص تعطیلی مرکزشان تا پایان سال ۹۸ ارائه داده اند و بعضی نیز باامید به بهبود شرایط، فعلا یک هفته دانشجویان را مرخص کرده اند؛ با این حال بعید به نظر میرسد تا پایان سال جاری دیگر کلاس درسی برگزار شود.
از سوی دیگر هرچند وزارت بهداشت تلویحا اجازه تعطیلی دانشگاهها را صادر کرد، اما به این نکته تاکید داشت که کلاسها باید به صورت مجازی برگزار شود تا دانشجویان از فضای درس و دانش دور نشوند. اتفاقی که هنوز در خراسان شمالی نیفتاده و به نظر میرسد به این زودیها نیز خبری در این باب نخواهد شد.
اینک یک هفته از تعطیلی دانشگاههای خراسان شمالی میگذرد و با توجه به این که دانشگاههای استان تا پایان سال ۹۸ تعطیل اعلام شده اند، به نظر میآمد مسئولان دانشگاهها فکری به حال جبران کلاسهای از دست رفته بکنند، اما تا کنون هیچ اطلاعیه و تصمیمی در این خصوص منتشر نشده است.
دانشجویان نیز سردرگم هستند. نمیدانند کلاس هایشان کی برگزار خواهد شد؟ کلاس جبرانی برگزار میشود یا نه؟ منتظر کلاس مجازی باشند؟ آنها مشکلات دیگری نیز دارند؛ دانشجویانی که از کتابخانه کتاب تهیه کرده اند و امکان پس دادن در زمان مقرر را ندارند نگران جریمههای نسبتا سنگین هستند و چندین نگرانی دیگر!
کلاس مجازی راهی ساده، اما بی کیفیت حال چند فرضیه متصور است و هر کدام میتواند آسیبها و مزایایی به دنبال داشته باشد. یکی از اصلیترین گزینههای پیش رو برگزاری کلاسهای مجازی است. این اقدام هم باعث میشود دانشجویان مدت طولانی نزدیک به ۴۵ روز از تحصیل دور نمانند و هم برای برگزاری کلاسهای جبرانی نیاز به برنامه ریزی مجدد نیست. اما این که ساز و کار این کلاسها چطور باشد هنوز مشخص نشده است؛ همچنین این که چه میزان این نوع کلاسها بازدهی دارد هم بحث دیگری است که پیرامون این تصمیم مطرح میشود.
البته هم اکنون برخی اساتید دانشگاه بجنورد به صورت خودجوش اقدام به برگزاری کلاس مجازی کرده اند. این اساتید که عموما از گروه معارف هستند، از دانشجویان خواسته اند به سایت مرکز آموزش مجازی دانشگاهیان رفته و پس از گذراندن دوره، گواهی دریافت کنند و به این ترتیب کلاس درس ترم را گذرانده باشند.
در این خصوص باید متذکر شد که برخی دانشگاههای هم سطح دانشگاههای بجنورد نیز تصمیم قطعی خود را مبنی بر برگزاری کلاسهای مجازی گرفته اند و به این ترتیب دانشجویانشان را از سردرگمی و اضطراب رها کرده اند.
تصمیمی که تعطیلی تابستان را نابود میکند تغییر تقویم آموزشی یکی دیگر از اقدامات محتمل است. اگر تا چند روز دیگر خبری از کلاسهای مجازی نشد میتوان این گزینه را تاحدودی قطعی دانست. اما دانشجویان تا حد زیادی با این روش مخالف هستند. یکی از دانشجویان دانشگاه بجنورد در این خصوص به خبرنگار ما میگوید: دانشگاه نشان داده بی خیال برگزاری کلاسهای مجازی است و زمزمههایی از تغییر تقویم آموزشی شنیده شده که اگر این تصمیم قطعی شود بسیاری از دانشجویان متضرر میشوند.
وی میافزاید: اگر کلاسها به تابستان موکول شود بسیاری از دانشجویان برای گذراندن دوره کارآموزی خود با مشکل جدی مواجه میشوند و شاید نتوانند در تابستان کارآموزی خود را سپری کنند و این یعنی ممکن است حتی فارغ التحصیلیشان نیز به تاخیر بیفتد.
این دانشجو معتقد است با این تصمیم دانشجویان سال آخری که قصد دارند کنکور ارشد بدهند نیز با مشکل مواجه خواهند شد و بیان میکند: دانشجویان ترم آخری هم برای تحویل پروژه خود به مشکل میخورند. در صورت تغییر تقویم آموزشی مشکلات زیادی رخ خواهد داد و امیدوارم مسئولان به این تصمیم نرسند.
یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد بجنورد نیز به ما میگوید: اگر تقویم آموزشی تغییر کند و از مدت بیکاری تابستان ما کسر شود، نمیتوانم در تابستان به سر کار بروم. طی ۲ سال دانشجویی مخارج دانشگاه و شهریه را از محل کار در تابستان پرداخت میکردم. بسیاری از دانشجویان دیگر نیز شرایطشان مشابه من است.
با تمام این مسائل افزایش کیفیت کلاسهای آموزشی را میتوان نکته مثبت تغییر تقویم آموزشی دانشگاه دانست.
کلاسهای جبرانی در بازه تقویم آموزشی اما برگزاری کلاسهای جبرانی و فشرده دیگر راه حل است؛ به طوری که پس از تعطیلات نوروز با برنامه ریزی بسیار دشوار کلاسهای جبرانی دایر شده تا بخشی از کلاسهای لغو شده جبران شود.
برنامه ریزی این اقدام بسیار سخت به نظر میرسد و همچنین ممکن است دانشجویان با خستگی مواجه شوند، اما هم تابستان دانشجویان دست نخورده باقی میماند و هم کلاسهای باکیفیت تری نسبت به کلاسهای مجازی حاصل میشود.
حال باید دید تصمیم مسئولان دانشگاههای خراسان شمالی چیست؟ آیا یکی از راههای ذکر شده را انتخاب میکنند و یا طرحی نو را ارائه میدهند؟ در هر صورت خبرگزاری دانشجو منتظر اعلام طرحها و انتشار تصمیمات مسئولان دانشگاهها خواهد بود.
سلام برخی دانشجویان مثل من هر تصمیمی از تصمیمات بالا برایشان فرقي ندارد فقط از مسئولین خاهشمندم لطفا مارا در بلاتکلیفی نگذارید
هرچه سریعتر تکلیف مارا مشخص کنید بهرحال نگرانی های زیادی در این زمینه وجود دارد ک مرتبط ب تصمیمات شماست
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
هرچه سریعتر تکلیف مارا مشخص کنید بهرحال نگرانی های زیادی در این زمینه وجود دارد ک مرتبط ب تصمیمات شماست