با کاهش تولید لیبی و پایبندی بیش از حد اوپکیها به توافق کاهش تولید، تولید نفت این سازمان در ماه فوریه به کمترین میزان در یک دهه گذشته رسید.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از رویترز، تولید نفت اوپک در ماه فوریه به کمترین میزان در یک دهه گذشته رسید، زیرا عرضه نفت لیبی به علت مسدود شدن بنادر و میادین نفتی به شدت کاهش یافت و عربستان و کشورهای حاشیه خلیج (فارس) بیش از تعهد خود به توافق کاهش تولید جدید پایبند بودند.
کشورهای عضو اوپک به طور متوسط ۲۷.۸۴ میلیون بشکه در روز در ماه گذشته تولید کردند که ۵۱۰ هزار بشکه در روز کمتر از ماه ژانویه است.
علی رغم این کاهش تولید، قیمت نفت به علت نگرانی در مورد شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر کاهش تقاضا، به کمتر از ۵۰ دلار در هر بشکه رسید. اوپک و هم پیمانانش این هفته گرد هم جمع میشوند تا در مورد برداشتن گامهای بیشتر برای تقویت بازار نفت گفتگو کنند.
اعضای اوپک پلاس توافق کردند تا کاهش عرضه کنونی را از ابتدای ژانویه ۲۰۲۰ به میزان روزانه ۵۰۰ هزار بشکه دیگر کاهش دهند. سهم اوپک در کاهش جدید حدود ۱.۷ میلیون بشکه در روز است و ۱۰ عضو این کاهش را انجام میدهند. ایران، لیبی و ونزوئلا مستثنی هستند.
بر اساس بررسی رویترز، هنوز با وجود افزایش تولید عراق و نیجریه، اوپک در ماه فوریه ۱۲۸ درصد به توافق تولید پایبند بوده است، اما از ۱۳۳ درصد ماه ژانویه کمتر است.
تولید ماه فوریه اوپک کمترین میزان از سال ۲۰۰۹ است؛ سالی که این گروه به علت بحران مالی، بیشترین کاهش در تاریخ این سازمان را انجام داد.
تولید نفت لیبی از ۱۸ ماه ژانویه به علت مسدود شدن بنادر و میادین نفتی توسط گروهی وفادار به ژنرال خلیفه حفتر کاهش یافته و از ۷۶۰ هزار بشکه در روز به ۱۵۵ هزار بشکه رسیده است.
به گفته منابع آگاه، کاهش تولید قابل توجه دیگر در این گروه وجود نداشته است. عربستان تولید خود را کمتر از سهمیهاش حفظ کرده و کویت و امارات نیز بیش از تعهد خود به توافق کاهش تولید جدید پایبند بودند.
عراق و نیجریه افزایش تولید داشتند. ایران و ونزوئلا که از کاهش تولید مستثنی هستند، تغییری در میزان تولید خود نداشتند. هر دو کشور تحت تحریمهای آمریکا قرار دارند و صادراتشان محدود شده است.