آیتالله شبیری زنجانی در پاسخ به استفتائاتی درباره بیماری کرونا، گفت: گر مسئولین امور بهداشتی و پزشکی در رعایت امری را لازم میدانند، رعایت آن برای جلوگیری از انتشار بیماری شرعاً لازم است.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیتالله شبیری زنجانی به دو پرسش درباره بیماری کرونا پاسخ داد و در ضمن آن مؤمنین را به توسل به ساحت، ولی عصر (عج) توصیه کرد. متن استفتائات و پاسخ ایشان به شرح زیر است:
سوال: در زمان شیوع بیماری واگیردار و کشندهای مثل کرونا، حکم شرعی شرکت در تجمعات مذهبی، مجالس ترحیم یا جشن و شادی و به طور کلی حکم حضور در فضاهای شلوغ بدون اینکه ضرورتی در بین باشد، چیست؟
پاسخ: اگر مسئولین امور بهداشتی و پزشکی در این زمینه رعایت امری را لازم میدانند، رعایت آن برای جلوگیری از انتشار بیماری شرعاً لازم است. در کل نباید کارهایی انجام داد که هرگونه احتمال عُقلایی مبتلا کردن یا مبتلا شدن به این بیماری در آن وجود داشته باشد، هر چند احتمال ضعیف باشد. به عموم مؤمنان توصیه میشود در کنار مراعات احتیاطات بهداشتی، توسل به ساحت مقدس حضرت، ولی عصر (علیهالسلام) را فراموش نکنند که نفع آن، مجرب است.
سوال: شنیده شده که جنازه قربانیان کرونا غسل داده نمیشود، چون میگویند ورود آب غسل در فاضلاب موجب گسترش بیماری میشود و خطر سرایت به غسلدهندگان نیز وجود دارد. همچنین برای جلوگیری از سرایت بیماری، اجازه تیمم بدون دستکش هم داده نمیشود. حکم شرعی متدینین در این وضعیت چیست؟
پاسخ: در صورت لزوم، فاضلاب جداگانهای برای شستشو تعبیه شود. در صورتی نیز که با فریز کردن یا سایر تمهیدات، امکان تجهیز کامل - هرچند با تأخیر- وجود داشته باشد باید چنین شود. همچنین غسل ترتیبی بر غسل ارتماسی مقدم است و در هر صورت در غسل، لازم نیست دست کشیده شود. در فرض عدم امکان غسل، چنانچه امکان تیمم دادنِ بیخطر میت -هر چند با رعایت بیشتر اصول بهداشتی- وجود ندارد، هم میت را با دستکش تیمم دهند و هم اگر مقدور است با استفاده از دستهای خود میت این کار را انجام دهند. به هر حال تجهیز کامل میت شرعاً لازم است و فقط به مقدار اضطرار میتوان از آن اغماض کرد.