آخرین اخبار:
کد خبر:۸۳۲۴۸۶
بسیج دانشجویی فرهنگیان آذربایجان شرقی:

افزایش بودجه خرید خدمات آموزشی نشانگر مغایرت رویکرد‌های آموزش و پرورش با عدالت است

شورای تبیین بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی در نامه‌ای اعلام کرد: بودجه طرح خرید خدمات آموزشی در سال ۹۹، دو برابر شده و این نشانگر مغایرت رویکرد‌های آموزش و پرورش با تاکیدات مرجع قانون‌گذار کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی در مورد بودجه آموزش و پرورش سال ۱۳۹۹ خطاب به شورای نگهبان نامه‌ای نوشت: بودجه طرح خرید خدمات آموزشی در سال ۹۹، دو برابر شده و این نشانگر مغایرت رویکرد‌های آموزش و پرورش با تاکیدات مرجع قانونگذار کشور و عدالت محوری است.

متن نامه به شرح زیر است:
عدالت، یک خواست و نیاز فطری برای هر جامعه است. اساس جمهوری اسلامی ایران و انقلاب اسلامی نیز بر پایه عدل بنا شده است چرا که اسلام به عدل و عدالت سفارش کرده است. اما با وجود اسلامی بودن جامعه و دولت به عینه شاهد بی عدالتی‌های اجتماعی آموزشی و... هستیم. یکی از موارد بی عدالتی‌هایی که این روز‌ها درگیر آن هستیم بحث بودجه سال ۱۳۹۹ است. بودجه عمومی کشور در سال ۱۳۹۹، حدود ۲۲ درصد از کل بودجه است که قرار است صرف خدمات عمومی، عدالت محوری و یکسان سازی شود؛ این در حالی است که ما شاهد کاهش بودجه عمومی کشور نسبت به سال‌های گذشته هستیم و این عین بی عدالتی است.
پیشرفت و رشد هر جامعه‌ای منوط به رشد نظام آموزشی آن جامعه است. این روز‌ها متاسفانه شاهد بی عدالتی‌های گسترده‌ای نسبت به نظام آموزشی کشور هستیم. دانشگاه فرهنگیان به عنوان یک دانشگاه ماموریت گرا با وظایف ویژه، رسالت تربیت و تامین نیروی انسانی بزرگترین و نقش آفرین‌ترین سازمان یعنی آموزش و پرورش را دارد، دانشگاهی که حضرت آقا در چندین سخنرانی به اهمیت و جایگاه ویژه آن اشاره داشتند و به مسئولین تاکید موکد کرده‌اند که به دانشگاه فرهنگیان توجه ویژه داشته باشند.

انتظاری که از دولت و مسئولین در تخصیص بودجه سال اینده می‌رفت این بود که با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب، به دانشگاه فرهنگیان توجه بیشتری می‌شد، اما نه تنها توجه ویژه‌ای نشد بلکه بی عدالتی‌ها افزایش یافت. طبق تبصره ۴ بند (ه) ردیف پنجم لایحه بودجه سال ۱۳۹۹، برای تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه‌های وزارت علوم بودجه‌ای تا سقف ۵۰ میلیون یورو برآورد شده است. چرا دانشگاه‌های وزارت علوم شامل چنین مبالغ هنگفتی می‌شوند، ولی دانشگاه فرهنگیان نه؟

چرا دانشگاه‌های وزارت علوم سرانه غذایی دریافت می‌کنند، ولی دانشگاه فرهنگیان که زیر نظر وزارت آموزش و پرورش است وشرایط یکسانی با دانشگاه‌های بورسیه دارد چنین هزینه‌هایی را شامل نمی‌شود؟ مگر جز این نیست که همه مسولین به اهمیت آموزش و پرورش و معلم در جامعه اشاره می‌کنند؟! پس چرا طبق بودجه سال ۹۹ برنامه حمایت از دانشگاه فرهنگیان حدود ۱۶/۶ درصد کاهش پیدا کرده است؟

یکی دیگر از مواردی که دانشگاه فرهنگیان مورد بی مهری‌ها واقع شده، بحث مکان و زیرساخت‌ها و خدمات آموزشی است. در سال ۱۳۹۹ بودجه‌ای برای ساخت واحد‌های جدید دانشگاهی برای دانشگاه صنعتی شریف اختصاص یافته شده است، اما هیچ بودجه‌ای برای ساخت واحد‌ها و دانشکده‌های جدید دانشگاه فرهنگیان تخصیص نیافته است.

این در حالی است که این دانشگاه سال آینده ۳۰۰۰۰ دانشجو فقط از طریق کنکور سراسری با توجه به نیاز شدید آپ پذیرش می‌کند و این به معنای نیاز مبرم به ساخت پردیس‌ها و مراکز آموزشی جدید برای این دانشگاه است.

مجموع اعتبارات وزارت آموزش و پرورش و سازمان‌های تابعه آن بدون اعتبارات متفرقه در لایحه بودجه سال ۹۹ نسبت به قانون بودجه ۹۸، ۲۳/۴۳ درصد افزایش داشته است. سهم وزارت آموزش وپرورش از مصارف عمومی دولت در قانون بودجه ۹۸ به میزان ۱۰/۴۹ درصد بوده که در لایحه بودجه سال ۹۹، به ۱۱/۴۱ درصد رسیده است یعنی افزایشی کمتر از ۱ درصد؟!

با وجود افزایش ناچیز بودجه آموزش و پرورش، برنامه‌های عدالت محور نسبت به بودجه سال‌های گذشته، رشد منفی و در مواردی، از رشد بسیار اندکی برخوردار است. در این راستا بودجه توسعه عدالت آموزشی حدود ۴۵ درصد رشد منفی داشته، برنامه‌های پرورشی حدود ۶ درصد افزایش و بودجه طرح جامع حمایت و ارتقاء پوشش تحصیلی مناطق محروم ۵ درصد رشد داشته است.

طرح خرید خدمات آموزشی، یکی دیگر از بحران‌هایی است که در لایحه بودجه سال ۹۹ وزارت آموزش و پرورش مطرح شده است. نگاه بیزینسی به معلم و آموزش و پرورش، مدرک گرایی و عدم توجه به شایستگی‌ها و صلاحیت‌های معلمان از جمله موارد این طرح است. بودجه طرح خرید خدمات آموزشی در سال ۹۹، دو برابر شده و این نشانگر مغایرت رویکرد‌های آموزش و پرورش با تاکیدات مرجع قانونگذار کشور و عدالت محوری است.

با توجه به مطالبی که درباره بودجه ۱۳۹۹ ارایه شد و رویکرد‌هایی که دولت فعلی بدنبال آنهاست، انتظار می‌رود کیفیت مدارس و ارزش معلم و عدالت آموزشی کاهش یابد.

با وجود این ناعدالتی و بی قانونی‌ها بسیج دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی از شورای محترم نگهبان بعنوان دیدبان نظام مقدس اسلامی انتظار دارد بعد حکم حکومتی رهبری درجهت تحویل لایحه برنامه بودجه به شورای نگهبان نگاه ویژه به بی عدالتی‌ها و‌ظلم‌ها نسبت به آموزش و‌پرورش داشته باشند و مانع ظلم‌های بزرگ به دستگاه تمدن ساز جمهوری اسلامی بشود.

حال بنا به فرمایشات رهبر فرزانه انقلاب که همراه نقد پیشنهاد و راهکار ارائه دهید، بنابراین به طور مشخص به دولت پیشنهاد می‌شود با حذف کامل طرح خرید خدمت، ردیف اعتباری این طرح به تربیت معلمان حق التدریسی و ماده بیست و هشتی و اعاده به خدمت معلمان بازنشسته اختصاص یابد؛ همچنین تعریف پایه مالیاتی جدید در ردیف‌های درآمدی از طریق اخذ مالیات از آیدی سرمایه همچون سود‌های حاصل از سپرده‌های بانکی و اختصاص درآمد‌های ناشی از آن به توسعه زیرساخت‌های دانشگاه فرهنگیان مورد انتظار است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار