کد خبر:۸۳۲۵۹۶
نامور مطلق در گفتگو با دانشجو:

سیستم نظام آموزش عالی کشور کمی گراست / اکثر اساتید دانشگاهی به دنبال چاپ مقاله هستند

سرپرست دانشگاه استاد فرشچیان گفت: سیستم آموزش عالی کشور کمی گراست؛ زیرا دانشگاه بیش از این که به مسئله محوری بپردازد، مطالعه می‌کند برای مطالعه و توجهی به مسائل محوری جامعه ندارد.

بهمن نامور مطلق، سرپرست دانشگاه استاد فرشچیان گفت: در صحنه معرفت همه مولف نیستند در حقیقت با توجه به گفتمانی که حاکم است برخی تالیف کنند و برخی مصرف کننده هستند. طبق گفتمان مصرفی، انسان‌ها همواره به تقلید خواهند پرداخت در صورتی که در گفتمان تالیفی، انسان‌ها به ارائه ایده‌های جدید می‌پردازند.

نامور مطلق با بیان اینکه گفتمان کمی‌گرا نمی‌تواند موجب تالیف شود؛ اظهار کرد: متاسفانه در بسیاری از سطوح معرفتی و دانشگاهی خود دچار کمیت‌گرایی شده‌ایم به گونه‌ای که اکثر اساتید دانشگاهی به دنبال چاپ مقاله و ارتقاء به وسیله آن هستند. در حال حاضر سیستم نظام آموزش عالی کشور کمی گرا است به طوری که امکان ارتباط خود را با خارج از دانشگاه کمرنگ کرده و بیش از این که به مسئله محوری بپردازد، مطالعه می‌کند برای مطالعه به طوری که توجهی به مسائل محوری جامعه ندارد و در جهت رفع مشکلات آن بر نمی‌آید.

سرپرست دانشگاه استاد فرشچیان با اشاره به اینکه مصرف‌گرایی در حوزه علوم انسانی مصرف نادرستی است؛ اظهار کرد: هر جامعه‌ای با توجه به شرایط حاکم بر آن، مسائل مخصوص به خود را دارد. سیستم آموزشی با توجه به رویکردی که اتخاذ کرده است مسائل جامعه غربی را به داخل کشور تعمیم می‌دهد. متاسفانه این مسئله موجب شد تا نتوانیم حتی در حوزه علوم انسانی مصرف کننده خوبی باشیم، زیرا آنچه که به مصرف می‌رسانیم مطابق با کشور ایران نیست.

وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم از گفتمان مصرف‌گرایی رهایی یابیم باید گفتمان تالیف را در جامعه رایج کنیم. گفتمان تالیف در حقیقت گفتمان مسئله محور و کیفیت محور است. این گفتمان همراه با آزادی اندیشه، خلاقیت به وجود خواهد آمد. حمایت از نخبگان کشور مسئله دیگری است که باید به آن توجه شود به طوری که بتوانیم آن‌ها را در جامعه حفظ کنیم. در واقع این قشر می‌تواند خلاق  و مولف باشند. 

نامور مطلق با اشاره به اینکه برای گذر از مصرف کنندگی علم باید شرایط مختلفی را از جمله ارتباط و پیوستگی با جامعه، کاهش کمیت گرایی و افزایش کیفیت‌گرایی را مورد توجه قرار داد؛ تصریح کرد: مجموعه این عوامل می‌تواند ما را از این مصرف کنندگی علم که به نحو بدی هم درکشور وجود دارد دور کند. محصولاتی که غربی‌ها تولید می‌کنند نیاز کشور ما را مرتفع نمی‌سازد چه بسا بر مشکلات ما نیز می‌افزاید ما اکنون مولف نیستیم این ادعا با مشاهدهع مشکلات کشور کاملا مشهود است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار