بیمارستان شهید بهشتی کاشان که مرکز محوری درمان بیماران کرونایی در این شهرستان است، این روزها گرفتار بحران در مدیریت است؛ پذیرش بی دقت در پذیرش بیماران!
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- اعظم ذوالفقاری منظری؛ این روزها، ویروس جهش یافتهای که منتسب به کشور چین است، زندگی بسیاری از مردم دنیا را تحت تأثیر قرار داده است. در کشورمان نیز نمودارهای آماری از شیوع کووید ۱۹ نشان میدهد که همچنان درگیر این بیماری خواهیم بود. در این میان در کنار همه مسائلی که وجود دارد، از توصیههای مداوم مسئولان به ماندن در خانه تا کمبود تجهیزات یا خودقرنطینگی افراد در منزل، گاهی باید پای درددل پرستاران و کادر درمانی بیمارستانها نشست.
در روزهای اخیر، به ویژه در هفته گذشته اخبار خوبی از وضعیت بیمارستان شهید بهشتی کاشان به گوش نمیرسید؛ کادر درمان در این بیمارستان تجهیزات مناسبی نداشتند و حتی به گفته برخی پرستاران دستکش پلاستیکی که نمیتواند به طور کامل از انتقال ویروس جلوگیری کند، در اختیار پرستاران و کادر درمانی قرار میگرفته است. هرچند به نظر میرسد بخشی از این مشکلات حل شده و تجهیزاتی در اختیار این بیمارستان قرار گرفته است، اما همچنان مسائلی وجود دارد که روند درمان بیماران کرونایی را با چالش مواجه کرده است.
پذیرش حتی با علائم سرماخوردگی!
یکی از پرستاران این بیمارستان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو میگوید: از زمانی که آماده باش بودیم، یعنی روزهای اول اسفند که وجود این بیماری در کاشان تأیید شد، تاکنون بیش از ۹۰ درصد بیمارستان شهید بهشتی در اختیار بیماران کرونایی قرار گرفته است.
این پرستار بیمارستان شهید بهشتی توضیح میدهد: آنچه به عنوان آمار مبتلایان به کرونا از کاشان اعلام میشود، بیمارانی هستند که نمونه حلق آنان ارسال و تأیید شده است. اما واقعیت این است که پزشکان ما براساس سی تی اسکن ریه بیماران، درمان را شروع میکنند و اگر بخواهیم بر این اساس حساب کنیم، حدود ۶۰ درصد مراجعان ما، در حال گذراندن درمان کرونا هستند.
اگر بخواهیم از امار رسمی کرونا نیز بدانیم، روز گذشته وبدا کاشان به نقل از رئیس دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان اعلام کرد که تاکنون ۳۱۶ نفر از بیماران مشکوک به کرونا ترخیص شده اند. به گفته علیرضا مروجی، این میزان ۳۶ درصد کل بیماران بستری مشکوک به کووید ۱۹ هستند. شمار بستریهای مشکوک به کرونا در این شهرستان تا کنون از مرز ۸۰۰ نفر گذشته است.
اما پرستاران بیمارستان شهید بهشتی میگویند، هر کسی حتی با علائم سرماخوردگی به این بیمارستان مراجعه میکند، با عنوان مشکوک به کرونا بستری میشود. یکی دیگر از پرستاران این بیمارستان معتقد است بسیاری از این افراد میتوانند مراحل درمان را در منزل ادامه دهند و نیازی به مانددن آنان در بیمارستان نیست.
او بیان میکند: آمار روزانه پذیرش در بیمارستان شهید بهشتی به حدود ۹۰ تا ۱۰۰ نفر در روز میرسد و از آن طرف ترخیصها در روز کمتر از ۱۰ نفر است و همین امر باعث به وجود آمدن بی نظمی در بیمارستان شده است. این پرستار معتقد است که مسئولان بیمارستان خواسته اند جانب احتیاط را رعایت کنند، اما زیاده روی میکنند.
جای خالی متخصصان عفونی بر بالین بیماران کرونایی
اما شرایط در بیمارستان شهید بهشتی کاشان وخیمتر میشود وقتی که پزشکان مختصص عفونی حاضر نمیشوند به صورت بالینی بیمار را معاینه کنند. به گفته این پرستار متاسفانه پس از بستری شدن بیمار، وضعیت به طور مرتب از سوی پزشک متخصص پیگیری نمیشود.
پرستاران بیمارستان شهید بهشتی کاشان میگویند، در اورژانس این بیمارستان که اولین مرحله پذیرش بیمار است، به جای متخصص عفونی، رزیدنتها یا دستیاران متخصصان، بیماران را معاینه میکنند؛ که حجم بالای پذیرش بیمار از یک طرف و خستگی حاصل از کار مداوم باعث شده که معاینه اولیه به خوبی انجام نشود!
طبق گفته پرستاران، پزشکان متخصص در این بیمارستان ثابت نیستند و به جز یکی از آنان، بقیه در ساعاتی از روز به بیمارستان سر میزنند و میروند. در این زمان هم پزشک بالای سر بیمار حاضر نمیشود و صرفا گزارشهای رزیدنتها را بررسی میکند. یعنی معاینه بالینی از جایگاه پرستاران!
سوله ورزشی پاسخگوی چند بیمار خواهد بود؟
حالا قرار است که سالن ورزشی دانشگاه علوم پزشکی کاشان را ایزوله کنند، تخت بگذارند و تجهیزات پزشکی در آن قرار دهند تا بشود محلی برای بستری بیماران جدید. اما به گفته یکی از کادر درمان این بیمارستان، این ورزشگاه برای کمتر از ۱۰۰ نفر ظرفیت بستری خواهد داشت؛ یعنی یک روز پذیرش بیماران مشکوک به کرونا در کاشان!
وی میگوید: این مسائل را به اشکال مختلف به گوش مسئولان رسانده ایم. در آخرین بازدید رئیس دانشگاه از بخشهای بستری بیماران کرونایی نیز مطرح کرده ایم و قول رفع مشکلات را به خصوص در پذیرش و ترخیص بیماران داده اند.
به نظر میرسد آنچه در بیمارستان شهید بهشتی کاشان رخ میدهد، بحران مدیریتی است نه خود بحران. بی اعتنایی برخی پزشکان متخصص این شهرستان به پیگیری وضعیت بیماران کرونایی، پذیرش با وسواس بالای بیماران که خود ممکن است باعث شود برخی بیماران که درجه خفیف تری از کرونا را تجربه میکنند، بیماری شان تشدید شود و همچنین پر شدن ظرفیت تختهای بیمارستانی برای بستری کردن بیماران مشکوک به کرونا، حکایت از ان دارد که مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کاشان، هنوز نتوانسته اند مشکلات مدیریتی این بحران را حل کنند.
برخی از کادر درمانی بیمارستان شهید بهشتی کاشان معتقدند که مشکلات کم کم شناخته میشود و به زودی حل خواهند شد، اما مسئولان دانشگاه علوم پزشکی باید برای حل این مشکلات سرعت عمل بیشتری داشته باشند تا کرونا در کاشان کنترل شود.