این درحالی است که فرهاد ابوال نژادیان، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اهواز اعلام کرده که با تلاش شبانه روزی خادمان مردم در حوزه سلامت، از ابتدای شیوع کرونا در خوزستان تا روز گذشته، ۲۱ اسفندماه، تست کرونای ۳۴ نفر مثبت اعلام شده و با بستری شدن بیمارستان، بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شدند.
البته، خوزستان با مسئله مسمومیت افراد با الکل نیز مواجه شده و براساس شایعاتی که از در فضای مجازی فراگیر شده و خوردن الکل را برای مقابله با ابتلا به کرونا موثر دانستند، عدهای اقدام به خوردن الکل کنند، اما متاسفانه این افراد دچار مسمومیت شدند و برخی از آنها جان خود را از دست دادند و عدهای هم حالشان وخیم است.
علی احسان پور، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، آخرین آمار تعداد مسمومیتهای الکلی در این استان را تا شامگاه ۱۸ اسفندماه، ۲۱۸ نفر اعلام کرده بود که ۲۰ نفر از آنان جان خود را از دست داده بودند. البته آمارهای غیر رسمی حکایت از این دارد که ۴۰ در این استان بر اثر مسمومیت الکلی فوت کرده اند اما هنوز این تعداد به تایید دانشگاه علوم پزشکی اهواز نرسیده است.
بیشتر بخوانید:
ناگفته نماند که در استان خوزستان، به منظور پیشگیری از افزایش آمار مبتایان به کرونا ویروس، طبق گفته سیدمهدی حسینی زاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، ۳۲ مرکز خدمات جامع سلامت برپا شده و آماده ارائه خدمات به مردم به خصوص افراد دارای علائم حاد تنفسی و مشکوک به کرونا هستند.
علاوه بر این، آموزش های لازم برای پیشگیری از ابتلا به طرق گوناگون به مردم ارائه می شود و حتی از ظرفیت های دانشجویی برای این مسئله استفاده شده و برای کمبود اقلام بهداشتی در این استان، در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز اقدام به تولید محلول های ضدعفونی کننده شده تا در اختیار بیمارستان ها و کادر درمانی و مراکز بهداشتی استان قرار گیرند. اما این اقدامات به نسبت استان های بوشهر و هرمزگان تاکنون کارساز نبوده است. هر چند که به دستور استاندار خوزستان از همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا در این استان، مراکز آموزشی و مدارس و دانشگاه ها تعطیل شدند و ساعات کاری ادارات تقلیل پیدا کرد.
در خوزستان، برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، حتی سفرهای راهیان نور نیز لغو شدند و اجازه برگزاری برنامه های مربوط به آن نیز در این استان داده نشد؛ این در حالی است که هر ساله تعداد زیادی از مردم کشورمان به قصد حضور در این سفر زیارتی در این فصل عازم خوزستان می شدند.
قرارگاه دانشجویی مبارزه با کرونای جنوب کشور نیمه دوم اسفندماه، زیر نظر معاونت سلامت و مطالبه گری بسیج دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور تشکیل شد که دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی استانهای بوشهر، هرمزگان، فارس و کهگیلویه و بویراحمد را تحت پوشش دارد. در این قرارگاه اقداماتی از قبیل راه اندازی خط تولید ماسک در استانهای بوشهر و هرمزگان و فارس صورت گرفته و از طرفی اقدام به تهیه بستههای آموزشی و فرهنگی شده تا از ابتلای بیشتر به ویروس کرونا جلوگیری شود و همچنین نیروهای درمانی داوطلب به بیمارستانهایی که اعلام نیاز کرده بودند، اعزام کرده است.
بیشتر بخوانید:
برای پیشگیری از ابتلای بیشتر بوشهری ها به این ویروس، دانشجویان بوشهری نیز اقدام به تولید مایع ضدعفونی کننده سطوح، ژلهای ضدعفونی دست و صورت و حتی تولید ماسک کرده اند.
بیشتر بخوانید:
البته، در زمینه پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و ابتلای به آن، تیمهای نوآور و دانشجویان فعال در دانشگاههای استان بوشهر نیز فعالیتهایی انجام دادند که تولید ژل ضدعفونی کننده و محصول ضد ویروس کرونا از جمله آنها است.
بیشتر بخوانید:
بیشتر بخوانید:
ناگفته نماند بسیج دانشجویی استان هرمزگان اقدام به تشکیل قرارگاه دانشجویی مبارزه با کرونا ویروس نیز کرده است و سعی دارد با مشورت فعالان حوزه سلامت استان، اقدامات پیشگیرانه و آموزشی مناسبی را برای مقابله با کرونا ویروس اتخاذ کند و اکنون برخی از این اقدامات در دست اجرا است. گفته شده، هدف این قرارگاه دانشجویی، تلاش برای کنترل ویروس کرونا در سه قالب محتوایی و رسانهای و میدانی است.
گروههای جهادی دانشجویی استان خوزستان نیز در میدان مبارزه با کرونا حضور داشتند و به فعالیتهایی در زمینه ضدعفونی کردن مناطق محروم و حاشیهای و معابر اصلی شهرها پرداختند و همچنان در بخشهای مختلف مشغول فعالیت هستند. با این وجود، محققان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز اقدام به تولید مواد ضدعفونی کننده و ژلهای بهداشتی به منظور توزیع در مراکز درمانی استان خوزستان برای مقابله با کرونا کردند. محلولهای ضدعفونی کننده که در آزمایشگاههای دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در این زمینه تولید میشوند، براساس دستورالعملهای WHO تهیه شده اند و به گفته مسئولان این دانشکده، تولیدات این آزمایشگاهها تا زمانی که ویروس کرونا از بین برود ادامه خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: