کد خبر:۸۳۵۱۲۶
دانشمندان پاسخ می‌دهند

چگونه زندگی میلیارد‌ها سال پیش شکل گرفت؟ / بازگشت زمین به کره‌ای آبی

محققان در مطالعات جدید خود تا حدی به پاسخ این سوال که زندگی چگونه در میلیاردها سال پیش شکل گرفته است، نزدیک شدند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، زمین وقتی که بسیار جوان بود شبیه چیزی که امروز می‌شناسیم و دوست داریم نبود. برای مثال، زمین ابرقاره‌ها را داشت؛ سپس مناطقی که اکنون روی آن زندگی می‌کنیم در شکل‌های مختلف با حرکات تکتونیکی ایجاد شدند.

با توجه به تحقیقات جدید، می‌تواند زمانی برسد که همچون گذشته هیچ خشکی نباشد و زمین از آب خیس باشد. شواهد و مدارک موجود از سوابق زمین شناسی پیشنهاد می‌کنند نزدیک به ۳.۲ میلیارد سال پیش، خانه ۴.۵ میلیارد ساله ما با اقیانوس‌های جهانی پوشیده شده بود.

اگر این موضوع تایید شود، چنین یافته‌هایی می‌تواند به این سوال که چگونه زندگی ۳.۵ میلیارد سال پیش شکل گرفت، پاسخ دهد و بطور خاص، از آب‌های شیرین شروع شده تا از دریا‌های شور؟ یک زمین شناس، دانشگاه کلرادو بولدر، توضیح داد: «تاریخ زندگی روی زمین موقعیت‌های مناسب را نشان می‌دهند. اگر ما دنیای کاملا آبی داشتیم، در آن صورت مکان‌های خشک در دسترس نبودند.»

یک گروه تحقیقاتی سعی داشتند تا دمای اولیه زمین را پیدا کنند؛ سوالی که مدتهاست حل کردن آن دشوار است. هنوز مشخص نیست که کره زمین در هنگام پیدا گرمتر، سردتر یا همدمای زمین امروزی بوده است یا نه. اما نسبت دو ایزوتوپ اکسیژن (انواع طبیعی عناصر) می‌تواند به دمای اقیانوس‌های قدیمی به دلیل وزن مولکولی متفاوتشان، مرتبط باشد. آبی که دمای کمتری دارد مقدار اکسیژن-۱۶ آن در مقایسه با اکسیژن-۱۸ بیشتر است و برعکس.

مقدار زیادی از آب‌های ۳.۲ میلیارد سال برای تجزیه و تحلیل باقی نمانده. اما صخره‌هایی که قبلا زیر این آب‌ها بوده اند، وجود دارند؛ مانند منطقه پانوراما در پیلبارا استرالیا. این سنگ‌های تاریخچه شیمیایی اقیانوس‌ها را حفظ کرده اند. اما حتی بعد از اینکه محققان شکل دمایی ۳.۲ میلیارد سال پیش این منطقه را بازسازی کردند، مقدار اکسیژن-۱۸ فقط مقدار کمی از آنچه آن‌ها انتظار داشتند، بیشتر بود (حدود ۳.۳ درصد). این در مقایسه با مقدار موجود در اقیانوس‌های بدون یخ امروزی و تخمین‌های قبلی حدود ۴ درصد بیشتراست.

همچنین در سال ۲۰۱۲، به طور مشابه اکسیژن-۱۸ پیدا شده از ۳.۸ میلیارد سال پیش فقط کمی از مقدار مورد انتظار بیشتر بود. تفاوت مقادیر کم است، اما باید به این نکته توجه داشت که خاک بطور نامتناسب ایزوتوپ‌های سنگین تری مانند اکسیژن-۱۸ را از آب در خود فرو می‌برد.

بر اساس مدلسازی ها، محققان اکنون دریافته اند که در گذشته زمین لزوما کامل مرطوب نبوده، اما بسیار آبی‌تر از زمین امروزی بوده است. محققان می‌گویند امکان بوجود آمدن قاره‌های جوان صفر نیست، اما این فکر نمیکنیم که از ابتدا قاره‌ها با همین اندازه به وجود آمده باشند و این موضوع این سوال را ایجاد میکند که دقیقا چه زمانی قاره‌ها ظهور کردند؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار