کد خبر:۸۳۵۶۹۸
گزارش |

جهاد علیه کرونا / دانشجویان کشور در مقابله با کووید ۱۹ چه کردند؟ / یک «راهیان نورِ» تکرار نشدنی

گروه‌های جهادی دانشجویی برای مقابله با شیوع کرونا در کشور در حوزه‌های مختلف اطلاع رسانی، تولید تجهیزات بهداشتی و کمک به مناطق محروم اقدامات زیادی انجام دادند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ عرفان توانا؛ * بیش از چهار هفته است که ویروس کرونا در کشورمان جولان می‌دهد و تاکنون آمار رسمی مبتلایان به این ویروس از مرز ۱۶ هزار نفر گذشته و جان نزدیک به هزارتن را گرفته است. در برابر این آمار‌های نگران کننده، تنها توصیه اثرگذار پزشکان و محققان در همه دنیا، رعایت بهداشت و ضدعفونی کردن مکان‌های عمومی و هر چیزی است؛ که احتمال دارد کرونا بر ان بنشیند و چند روزی زندگی کند. وزارت بهداشت اکنون بیش از انکه درگیر درمان بیماران مبتلا به کرونا باشد، مشغول اطلاع رسانی به مردم است که از خانه بیرون نیایید و مواد ضدعفونی کننده استفاده کنید و دست‌های خود را مرتبا بشویید.

بازار مواد ضدعفونی کننده، ماسک و دستکش در روز‌های آغاز شیوع کرونا در ایران، جهش‌های عجیبی را تجربه کرد. دستکش لاتکس که تا پیش از شیوع کرونا بسته‌ای ۱۰ هزار تومان به فروش می‌رسید، پس از آن به سختی پیدا می‌شد و گاهی دستفروش‌ها هر جفت آن را به ۵ هزار تومن به مشتریان عرضه می‌کردند. ماسک هم نه تنها گران شد؛ که پیدا کردنش در روز‌های اول بسیار سخت بود.

مقابله با بیماری کرونا و جلوگیری از شیوع آن در چند حوزه باید دنبال می‌شد؛ ضدعفونی کردن اماکن عمومی مانند مترو و اتوبوس‌های شهری، دستگاه‌های عابر بانک یا صندلی‌های ایستگاه‌های اتوبوس و در کل خیابان ها، تأمین مواد بهداشتی و ضدعفونی کننده، توزیع این مواد در مناطق کم برخوردار شهر‌ها و نظارت بر داروخانه‌ها و مراکز عرضه محصولات و کالا‌های بهداشتی.
گزارش فردا///// جهاد علیه کرونا / دانشجویان جهادگر کشور در مقابله با کووید ۱۹ چه کردند؟

در همان روز‌های ابتدایی شیوع کرونا، در دفاتر بسیج دانشجویی استان ها، قرارگاه‌های مقابله با کرونا تشکیل شد و گروه‌های جهادی برای خدمت به مردم در این روز‌های سخت وارد عمل شدند. فعالیت عمده قرارگاه‌های مقابله با کرونا در چهار محور ذکر شده، برنامه ریزی شد و اضافه بر آن، ایستگاه‌های آگاهی بخشی به مردم در معابر عمومی و همچنین تکریم از کادر درمانی بیمارستان‌ها و مراکزی که از بیماران متبلا به کرونا مراقبت می‌کردند، به عنوان فعالیت‌های جهادگران در استان‌های مختلف بود.
 

ضرورت آگاه کردن مردم از کووید ۱۹ 

شاید اولین اقدام مهم در حوزه مقابله با کرونا، اطلاع رسانی به مردم بود. برنامه ریزی گروه‌های جهادی به این شکل صورت گرفت که تا زمانی که امکانات برای تأمین مواد ضدعفونی کننده و در صورت لزوم تولید این مواد و همچنین تولید ماسک و تجهیزات بهداشتی تامین می شود، جهادگران بخشی از زمان خود را به انتشار اطلاعات درباره این ویروس و نحوه جلوگیری از شیوع آن اختصاص دهند.

گروه جهادی منتظران قائم بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی البرز اقدامات خود را از اطلاع رسانی در این زمینه آغاز کرد.

حسین صفری، مسئول این گروه می‌گوید: اولین اقدام این گروه، تبلیغات در فضای مجازی و رسانه‌ها بوده است. به این صورت که محتوای تأیید شده از طرف دانشگاه علوم پزشکی البرز از سوی این جهادگران در قالب‌های مختلف در فضای مجازی منتشر شد تا اگاهی بخشی لازم در این زمینه صورت گیرد.

اقدام دیگر این گروه تولید ماسک بهداشتی و محلول ضدعفونی کننده بود و اخیرا هم موفق شدند برای مراکز بهداشتی استان البرز و البته به درخواست دانشگاه علوم پزشکی، ۴۰۰۰ عدد تجهیزات حفاظتی صورت تولید کنند.

تأمین تجهیزات برای کارد درمانی، آن هم در زمانی که پرستاران و کمک پرستاران در بیمارستان‌ها در معرض ویروس کرونا و خطر بسیار هستند، ضرورت پیدا می‌کند. گروه‌های جهادی بسیاری برای این منظور وارد کار شدند و اقدامات مهمی در این زمینه انجام دادند.

در اهواز نیز گروه‌های جهادی مجتمع آموزشی عالی سلامت رامهرمز توانستند چندهزار شیلد‌های محافظ برای پرستاران و کادر درمان تولید کنند و آن را در اختیار بیمارستان‌ها قرار دهند.

بیشتر بخوانید:

 

راه اندازی کارگاه‌های تولید تجهیزات بهداشتی

کارگاه‌های تولید ماسک و تجهیزات هم در استان‌های مختلف راه اندازی شد. مثلا دانشجویان گیلان کارگاه تولید ماسک راه انداختند. مهدی مرادی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه گیلان درباره راه اندازی این کارگاه می‌گوید: قصد داریم در این کارگاه حدود ۳۰ هزار ماسک تولید کنیم و آن را در مناطق محروم رشت، بیمارستان‌ها و نقاط حساس استان توزیع کنیم.

به گفته او، در صورتی که شرایط مساعد باشد، کارگاه‌هایی هم در فومن و لنگرود راه اندازی خواهند کرد.
گزارش فردا///// جهاد علیه کرونا / دانشجویان جهادگر کشور در مقابله با کووید ۱۹ چه کردند؟
 
بیشتر بخوانید:

همراه با مردم مناطق محروم

در میان همه اقدامات، اینکه دانشجویان مردم مناطق کم برخوردار را از یاد نبرده بودند، اتفاق خوبی بود. مردم این مناطق به مراتب دسترسی کمتری از مردم طبقه متوسط یا مرفه شهر‌ها به لوازم بهداشتی دارند. روستاییان در مناطق محروم نیز در معرض خطر هستند و در مقابل آن امکاناتی برای مقابله با کرونا ندارند. 

دانشجویان دانشگاه هنر شیراز در حاشیه اقداماتشان برای ضدعفونی و توزیع مواد بهداشتی بین کم برخوردار، به روستا‌های استان کهکیلویه و بویراحمد رفتند و برای ضدعفونی این روستا‌ها اقدام کردند.
گزارش فردا///// جهاد علیه کرونا / دانشجویان جهادگر کشور در مقابله با کووید ۱۹ چه کردند؟

فرزان بینا، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر شیراز درباره این اقدام می‌گوید: گروه جهادی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر برای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا ۱۳ روستا از توابع شهرستان دیشموک استان کهگیلویه و بویر احمد را ضد عفونی و بین تمام ساکنین روستا ماسک توزیع کرد.

به گفته او، ضد عفونی کردن مناطق محروم در دستور کار گروه جهادی دانشگاه قرار دارد و این عمل تا نابودی ویروس نوظهور کرونا یک روز در میان انجام می‌شود.
 
بیشتر بخوانید:

تکریم خادمان بهداشت

گروه‌های جهادی در برخی از استان ها نیز، گل و هدیه‌های کوچک خریدند و به بیمارستان‌های درگیر کرونا رفتند و از زحمات پرستاران، پزشکان و کادر درمان تقدیر کردند.
 
بیشتر بخوانید:

 

نامه نگاری به مسئولان 

در کنار این اقدامات، بسیجیان دانشجو از نامه نگاری به مسئولان هم غافل نشدند. در اصفهان، گروه رصد در قرارگاه مقابله با کرونا راه اندازی شد و روزانه از داروخانه‌ها و مراکز توزیع کالا‌های بهداشتی و همچنین مطب پزشکان بازدید می کرد. گزارش این بازدید‌ها به صورت بیانیه به اطلاع استاندار، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت و مدیرکل تعزیرات این استان می‌رسید.
گزارش فردا///// جهاد علیه کرونا / دانشجویان جهادگر کشور در مقابله با کووید ۱۹ چه کردند؟

در اردبیل هم دانشجویان با نامه به برخی مسئولان، درخواست همکاری با دانشجویان برای مقابله با کرونا داشتند. از طرف دیگر دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان اردبیل هم به مدیرکل دادگستری و مدیرکل تعزیرات این استان نامه نوشت و اعلام کرد برای نظارت بر بازارها، دانشجویان بسیجی آماده همکاری هستند.
 
بیشتر بخوانید:


اردو‌های راهیان نور و جهادی در روز‌های پایانی سال ۹۸ لغو شد، اما دانشجویان از همان ظرفیت‌ها و امکانات برای کمک در مقابله با کرونا استفاده کرده و خواهند کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار