آخرین اخبار:
کد خبر:۸۳۶۷۷۴
۱۳ دفتر بسیج دانشجویی کشور:

آقای روحانی؛ جان مردم در گرو اتخاذ تصمیمات قاطع و سریع است

۱۳ دفتر بسیج دانشجویی کشور در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جان مردم در گرو اتخاذ تصمیمات قاطع و سریع است، نوشت: چاره کار فقط قرنطینه حداکثری و منع رفت و آمد شهری است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ۱۳ دفتر بسیج دانشجویی کشور در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور بر اتخاذ تصمیمات قاطع و سریع برای حفظ جان مردم در برابر شیوع کرونا تاکید کردند.

در این نامه امده است:
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، جناب آقای دکتر روحانی

همانگونه که مستحضرید، کشور در بحرانی قرار دارد که ابعاد آن به هیچ وجه روشن نیست. مدیریت بحران کنونی قبل از هر چیز جدیت و قاطعیت میطلبد چرا که مستقیماً به جان انسان‌ها مربوط است. شاید الآن که این نامه نوشته میشود، احساس رضایت درونی از چند پله پایین‌تر قرار گرفتن کشورمان در لیست کشور‌های درگیر کرونا داشته باشید، ولی مطمئن باشید در صورت فقدان مدیریت جدی شرایط دگرگونه خواهد شد.
خبری منتشر شد که جنابعالی در یکی از جلسات ستاد ملی کرونا که به ریاست خودتان برگزار شده بود، با پیشنهادات سرلشگر باقری رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح مبنی بر قرنطینه چندمرحله‌ای همراه با تدابیری که مایحتاج مردم تأمین شود و بستن جاده‌ها به کمک ارتش و پلیس راهور و بسیج مخالفت کرده و رأساً تصمیم برخی استانداران برای بستن جاده‌ها را لغو کرده‌اید. صرف‌نظر از صحت این خبر، باید گفت: بین کشور‌هایی که شدیداً درگیر کرونا شده‌اند ما تنها کشوری هستیم که بر عدم اِعمال محدودیت گسترده پافشاری میکنیم. آخرین کشوری که همین رفتار را در پیش گرفته بود یعنی انگلستان با لمس خطر این اپیدمی و البته گوش فرادادن به راهکار پیشنهادی محققان از موضع خود عقب نشست. استراتژی مبتنی بر ایمنی گله‌ای که توسط نخست‌وزیر انگلیس انتخاب شده بود و جنابعالی هم کم‌وبیش به همین تئوری چشم امید دوخته‌اید، قیمتش جان انسانهاست. این رویکرد در نظام جمهوری اسلامی ایران که کرامت انسان از محکمات آنست، خالی از وجه می‌نماید. امروز در تعدادی از کشور‌های درگیر کرونا مانند فرانسه، اسپانیا و فیلیپین دستور ماندن مردم در خانه با سخت‌گیری اجرا میشود و در تعدادی دیگر مانند انگلیس، آمریکا، هلند و سوئیس برنامه‌های عملیاتی برای ایجاد فاصله اجتماعی بین شهروندان وضع شده و متخلفین مجازات می‌شوند. طبق آخرین مدلسازی‌ها و همچنین تجربه موفق چین «استراتژی سرکوب» یعنی قرنطینه حداکثری و منع رفت‌وآمد درون‌شهری و بین‌شهری تنها استراتژی موثر است. در میان انبوهی از اطلاعات روزآمد علمی که تأثیر عینی قرنطینه و اِعمال محدودیت را نشان میدهد، استدلال شما و مسئولین هم‌رأی شما برای عدم اجرای آن چیست؟ یک فقره از اشراف حضرتعالی بر موضوع را همگان در شنبه‌ای که همه چیز به حالت عادی برمیگردد، دیدند. سواد چندانی نمیخواهد که مخاطب بعد از دیدن فیلم معروف بخشی از صحبت‌های شما و وزیر بهداشت در ستاد کرونا بفهمد اوضاع چندان خوب نیست. در آنجا شما از طرفی به راحتی میگویید باید با مردم صادق بود و به آن‌ها گفت که ۶۰ الی ۷۰ درصدشان مبتلا خواهند شد (حال آنکه با مدیریت میتوان از این اتفاق جلوگیری کرد) و از طرفی وزیر بهداشت میگوید در «بدترین سناریوی ممکن» به ۱۲ هزار تخت بیمارستانی نیاز داریم! جای محاسبات اپیدمیولوژیک نیست، ولی اگر ۶۰ الی ۷۰ درصد ابتلا را که شما فرمودید فرض بگیریم، برای اینکه در دوره پیک بیماری کشور با مشکل روبرو نشود باید دوره اپیدمی روی ۶ سال کش بیاید که امکان ندارد. شکل دیگر مسئله اینست که دوره اپیدمی را حدود صد روز و باز گزاره شما را که همان بدترین سناریوی ممکن است، فرض بگیریم. در آن حالت به خاطر مدت بستری بیماران به ۱۶۰ هزار الی ۲۵۰ هزار تخت بیمارستانی مجهز در زمان پیک بیماری احتیاج داریم!‌
می‌توانید مردم را آزاد بگذارید و هر روز ۲۴ ساعت همراه با هشتگ #در_خانه_بمانیم از آن‌ها خواهش کنید که رعایت کنند. می‌توانید به شهروندان آمریکایی نامه بزنید که جلوی دولتشان بایستند تا دست از تحریم کشورمان بردارد، اما عبور از بحران جز با بذل توجه به نظر کارشناسان و انجام اقدامات عینی امکان ندارد. متأسفانه قرائنی مبنی بر حمله بیولوژیک وجود دارد و این موضوع حتی با وجود اینکه امروز اغلب کشور‌های دنیا درگیر این بحران شده‌اند، با توجه به سابقه جنایات ضدبشری محتمل است. اگر از سربند رویکرد دولت شما حتی یک نفر بیشتر بمیرد، عواقب آن را می‌پذیرید؟ اگر افرادی جانی و با اهداف سیاسی، عامدانه به گسترش ویروس در جامعه اقدام کنند، قادر به رصد آن و ممانعت از آن هستید؟ جلوگیری از این اتفاق و حفظ جان انسان‌ها بخصوص کادر مظلوم درمان که متأسفانه در بیمارستان‌ها شرایط مرارت‌باری را تحمل میکنند، چقدر اهمیت دارد؟ چاره کار فقط قرنطینه حداکثری و منع رفت‌وآمد درون‌شهری و بین‌شهری و نیز تعریف مکانیسم‌هایی است که مایحتاج مردم را به صورت ایمن تأمین کند.
درست است که طبق گفته خودتان دشمن تعطیلی اقتصاد ما را میخواهد، اما از دست رفتن جان ایرانیان و مهیا شدن شرایط برای تعطیلی عملی اقتصاد در یک بحران طول کشیده و از بین رفتن امنیت کشور برایش جذاب‌تر است. در وضعیتی هستیم که هیچ جای اهمال نیست و جان مردم در گرو اتخاذ تصمیمات قاطع و سریع است. امروز تدبیری بیاندیشید که فردا دیر خواهد بود.
والسلام
امضا کنندگان:
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گیلان
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی گلستان
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی
تربت جام
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی
زنجان
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی یزد
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایلام
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی نیشابور
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار