منتخب مردم تهران در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: تصمیم دولت برای اختصاص ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل آسیب دیده از شیوع کرونا برگرفته از نسخه تکراری پول پاشی است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، روح الله ایزدخواه منتخب مردم تهران در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در گفتگوی تصویری با موضوع اقتصاد بعد از کرونا که به همت بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در فضای مجازی برگزار شد گفت: در زمان جنگ تحمیلی که امکانات خیلی کمتر از حال حاضر بود جهاد سازندگی به صورت خودجوش و مردمی خانههای بهداشت را راه اندازی کرد و بعد که جهاد سازندگی منحل شد با توجه به عملکرد خوب خانههای بهداشت آنها را تحویل وزارت بهداشت دادند با این وجود وقتی کار دست مردم باشد همه اهداف قابل تحقق هستند، اما ما اکنون میخواهیم با یک وزارت بهداشت مشکل کرونا را حل کنیم.
وی با بیان اینکه ما امروز مسیر نقش آفرینی مردم را بسته ایم و انتظار داریم وزارت بهداشت با استفاده از بیمارستانها و امکاناتی که دارد به تنهایی با بحران کرونا مقابله کند، تصریح کرد: با وجود این همه مسجد و بعد از تعطیلی اقامه نماز جماعت چرا نباید این مساجد به نقاهتگاه موقت تبدیل شوند و یا اینکه چرا توزیع ماست را فقط به داروخانهها محدود کردهایم و نباید این کار را به مساجد، موسسات خیریه و هیئتها واگذار نکنیم. به هر روی معتقدم در مقابله با بحرانها نیروهای مسلح حلقه آخر هستند یعنی زمانی که مشکلات قابل حل نبودند نیروهای مسلح باید وارد عمل شوند.
ایزدخواه افزود: این همه نهاد مردمی در کشور وجود دارد، اما چون به نقش این نهادها ایمان نداریم در نتیجه اجازه نمیدهیم که در مقابله با بحران کرونا وارد صحنه شوند.
وی تصریح کرد: در سال ۹۸ کشور با بحرانهای پیاپی همچون سیل و زلزله مواجه شد، اما تنها نکته مثبتی که رخ داد این بود که تقریباً تمام این بحرانها توسط مردم و گروههای جهادی مهار شدند. مثلا درسیل پلدختر دولت واقعا نمیدانست باید چگونه عمل کند، اما گروههای جهادی که بخش اعظمی از آنها طلاب بودند با یک سازماندهی منظم مشکلات را برطرف کردند به گونهای که روزانه سه هزار نفر از نیروهای جهادی در این شهر برای پاکسازی خانههای مردم تلاش میکردند.
منتخب مردم تهران در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: بحران کرونا به همه ثابت کرد که دولت به تنهایی از پس مسائل بر نمیآید و در خیلی جاها باید کار را به مردم سپرد و ما این تجربه را در دوران جنگ با استفاده از ظرفیت جهاد سازندگی و ظرفیتهای مردمی در جهت توسعه روستایی کسب کردهایم به گونهای که بنابر اعلام دانشگاه پرینستون آمریکا نظیر این تجربه در هیچ کجای دنیا ثبت نشده است.
ایزدخواه افزود: رکوردهایی که با کمک جهاد سازندگی و استفاده از ظرفیتهای مردمی در احداث زیرساختها زده شده به تنهایی با استفاده از ظرفیتهای دولتی امکان پذیر نبوده است با این وجود ما برای مقابله با بحران کرونا نیز باید از این تجربه استفاده کنیم یعنی همه امور ما از جمله بهداشت باید مردمی شوند.
وی اظهار کرد: در زمان وقوع بحرانها امکانات دولتی باید طبق یک روال قانونی در اختیار نیروهای مردمی قرار بگیرد تا اگر نیروهای مردمی خواستند بر اساس وظیفهای که برای آنها تعریف شده عمل کنند و مسئول مربوطه امکانات مورد نیاز را در اختیار آنها قرار نداد این موضوع جرم انگاری شود.
منتخب مردم تهران در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه در شرایط بحرانی مسئولان محلی باید اجازه تصمیم گیری داشته باشند، افزود: تجربهای که بحران کرونا به ما اثبات کرد این است که مدل برنامه ریزی متمرکز که مربوط به ۹۰ سال پیش است دیگر فرسوده شده و نمیتواند بحران کرونا را جمع کند بنابراین باید به استانها و مناطق تفویض اختیار شود تا آنها بتوانند با این بحران مقابله کنند. چون واقعا برنامه ریزی تکنوکراتیک، دولتی زده و لیبرال به آخر خط رسیده است.
ایزدخواه اختصاص ۷۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل آسیب دیده از شیوع کرونا را یک نسخه تکراری و در جهت پول پاشی دانست و افزود: تنها راهکاری که برای حمایت از مردم به نظر دولت میرسد پرداخت تسهیلات است البته بنده نمیگویم که پرداخت تسهیلات لازم نیست، اما قطعاً اولین کار نیست؛ چون ممکن است در یک جاهایی نیاز باشد ساختار اقتصاد را تغییر دهیم، یک جاهایی اختیارات بخش مردمی را افزایش دهیم و یا یک سری از انحصارات را از بین ببریم.
وی با تاکید بر اینکه بحران کرونا باید برای ما درسی شود تا بیرحمانه به جان بیماریهای ساختاری بیفتیم و جلوی انحصارات را بگیریم، اظهار کرد: شهید شوشتری تامین امنیت مناطق مرزی در سیستان و بلوچستان را به مردم واگذار کرد و این تجربه نیز در سوریه مورد استفاده قرار گرفت با این وجود وقتی که ما میتوانیم امنیت را به مردم بسپاریم چرا اقتصاد و حل بحرانها را به آنها واگذار نکنیم؛ به هر روی واگذاری اقتصاد به مردم مانع اقتدار دولت نیست، چون اگر دولت در قاعده گذاری و ریلگذاری کار خود را به درستی انجام دهد همچنان مقتدر باقی میماند.
منتخب مردم تهران در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با اشاره به درخواست ایران برای دریافت ۵ میلیارد دلار وام از صندوق بینالمللی پول گفت: مشکل ما کمبود منابع مالی نیست که بخواهیم آن را به بدترین روش ممکن یعنی استقراض مستقیم خارجی در شرایط تحریم و آن هم از سازمان بین المللی که نسخههای خود را به ما دیکته میکند جبران کنیم.
ایزدخواه تصریح کرد: صندوق بینالمللی پول صرفاً به ما یک وام ساده نمیدهد و قطعاً بعد از آن چندین شرط و شروط را میگذارد و ما را متعهد به اجرای آنها میکند. با این وجود چرا ما باید به بدترین شکل ممکن از سازمانهای که با ما متخاصم هستند و تحریمها را پشتیبانی میکنند برای پشتیبانی از بودجه وام بگیریم. معتقدم دریافت وام از صندوق بین المللی پول یک موضوع انحرافی است که دولت به دنبال آن افتاده و قطعاً مقاصد دیگری به غیر از طرح تامین منابع دارد؛ البته بنده قضاوت نمیکنم و معتقدم باید منتظر بمانیم.
وی خاطر نشان کرد: آخرین ضربهای که جهاد سازندگی خورد به خاطر استقراض آقای هاشمی بود، چون شرط استقرار را انحلال جهاد سازندگی گذاشته بودند؛ البته شرط انحلال یک شرط نانوشته بود، ولی ما در مطالعات و تحقیقات خود فهمیدیم که علت نهایی انحلال جهاد سازندگی همین موضوع بوده است.
منتخب مردم تهران در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: استقراض در شرایط فعلی کشور ما هیچ جایگاه و خاصیت اجرایی ندارد و فقط وابستگی ما را بیشتر میکند و از طرفی اهرمهای لازم را به دست کشورهای متخاصم و تحریم کننده میدهد. به هر روی بنده نمیدانم که آقای روحانی چه زمانی میخواهد ترمز نگاه به خارج را بکشد و برای یک بار هم که شده به ظرفیتهای داخلی نگاه کند.
ایزدخواه اتکا به فروش نفت و خام فروشی نفت را از موانع پیشروی مردمی شدن اقتصاد دانست و تصریح کرد: خام فروشی دولت رانتی را ایجاد میکند و یک دولت رانتی هم همیشه علاقه دارد که اقتصاد چه به شکل دولتی و چه خصولتی به او وابسته باشد. با این وجود این دولت اجازه نمیدهد که بخش مردمی در اقتصاد به شکل واقعی رشد کند.
وی افزود: وقتی بودجه نفتی به اقتصاد تزریق میشود یک وابستگی فلج کننده ایجاد میکند و بخش مردمی را به زمین میزند. به هر روی راه حل این که اقتصاد به سمت مردمی شدن برود انقطاع از فروش نفت و خام فروشی است.
منتخب مردم تهران در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: ما در کشور تمام منابع تولید اعم از منابع انسانی، منابع طبیعی، مواد اولیه، منابع زیرساختی و دانش، تکنولوژی و تجهیزات را داریم، اما دچار رکود تولید هستیم و البته فقدان تولید نداریم؛ بنابراین باید آنچه را که داریم احیا کنیم به گونهای که با احیا این ظرفیتها میتوان حتی یک کارخانه هم احداث نکرد، اما جهش تولید داشت.
ایزدخواه با تاکید بر اینکه جهش تولید یک استراتژی بلند مدت نیست و در کوتاه مدت جواب میدهد به شرط اینکه فرمان اقتصاد به سمت تولید بچرخد، اما در حال حاضر این طور نیست افزود: اساساً دولت در تولید هیچ کاری نکرده است با این وجود اینکه تسهیلات میدهیم تا اشتغال ایجاد شود موضوعی است که تمام دولتها از ۲۰ سال پیش این کار را انجام دادند، ولی همه نیز شکست خورده اند.
وی اضافه کرد: تسهیلاتی که به نرخ دولتی پرداخت میشود همه شکست خورده اند، چون به اشتغال و تولید واقعی تبدیل نمیشوند و اگر هم به تولید میرسند پایدار نیستند و بعد از یکی دوسال واحد تولیدی تعطیل میشود. به هر روی ما نیاز به پول پاشی نداریم و میتوانیم با همین امکانات و منابع فعلی در جهت جهش تولید گام برداریم.
منتخب مردم تهران در یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ما امروز در کشور با مشکل انباشت منابع مواجه هستیم نه کمبود منابع گفت: اگر سرمایههای سرگردان به سمت تولید هدایت شوند تولید را متحول میکنند، اما اگر این سرمایهها به جای گزارههای مولد به سمت سوداگری و واردات ماشینهای خارجی بروند راه تولید را میبندیم.