معاون آموزشی دانشگاه تهران درباره شرایط حذف ترم تحصیلی جاری بدون احتساب در سنوات و فرصت اعطا شده به دانشجویان برای دفاع از پایاننامه توضیح داد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست مجازی سید حسین حسینی معاون آموزشی دانشگاه تهران و امید فاطمی رییس مرکز یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران با اصحاب رسانه ظهر امروز ۱۹ فروردین ۹۹ برگزار شد.
توصیه برای برگزاری کلاسها طبق ساعات معین برنامه آموزشی
معاون آموزشی دانشگاه تهران در ابتدای این جلسه درباره برگزاری کلاسهای الکترونیکی در پی تعطیلی کلاسهای حضوری برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در کشور گفت: در نیمسال جاری حدود ۷۵۰۰ عنوان درس در قالب تشکیل ۹۵۰۰ کلاس ارائه میشود و تغییر شیوه آموزشی به دانشجویان به مجازی مدیریت سادهای ندارد.
حسینی درباره کلاسهای مجازی همزمان و غیرهمزمان توضیح داد: در بسیاری از موارد اساتید محتوای تولید شده در سامانه قرار میدهند تا دانشجویانی که بنا بر هر دلیلی نتوانستهاند در موعد مقرر در کلاس حاضر شوند بتوانند از انها به نحوی مطلوب بهره بگیرند، اما همواره تاکید و توصیه ما به اساتید کلیه واحدها بر این است که تمامی کلاسهای خود را مطابق ساعتهای ارائه شده در تقویم آموزشی برگزار کنند.
درحال حاضر برگزاری کلاسهای حضوری به مصلحت کشور نیست وی با اشاره به برگزاری کلاسهای حضوری دانشجویان تحصیلات تکمیلی از ابتدای اردیبهشت ماه عنوان کرد: توصیه ما به طور کلی این است که بازگشایی دانشگاهها تا زمان بهبود شرایط کرونایی کشور به تعویق بیفتد، چون در شرایط فعلی تجمع دانشجویان در مجتمعهای خوابگاهی و کلاسهای دانشگاه به مصلحت آموزش عالی و کشور نیست.
کلاسهای نظری دانشجویان تحصیلات تکمیلی کاملا مجازی برگزار میشود معاون آموزشی دانشگاه تهران ادامه داد: اما درباره حضور دانشجویان دکتری از قبل بررسیهایی شده است که دانشجویانی که باید برای ادامه کار رساله یا پایاننامهشان حتما در دانشگاه حاضر شوند شرایط حضورشان را فراهم کنیم. البته از پیش هم تاکید شده است که تمام کلاسهای نظری دانشجویان تحصیلات تکمیلی باید به صورت الکترونیکی ادامه پیدا کند و تنها در مواردی که نیاز به حضور دانشجو در محیطهای آزمایشگاهی و کارگاهی برای پیشبرد رساله است تمهیداتی ایجاد میکنیم و دانشجو به شرط دریافت شناسنامه بهداشتی و رعایت پروتکلهای بهداشتی میتواند به دانشگاه بیاید.
به گفته وی تنها تعداد معدودی از دانشجویان دکتری و ارشد شامل این مسئله میشوند که تمهیدات لازم برای حضور آنها اندیشیده خواهد شد.
شرایط حدف ترم تحصیلی دانشجویان دانشگاه تهران حسینی در پاسخ به این سوال که حذف ترم دانشجویان بدون احتساب سنوات در چه صورتی امکانپذیر است، توضیح داد: در حالت عادی طبق آییننامه دانشجویان میتوانند بدون احتساب در سنوات یا حتی با احتساب در سنوات ترم تحصیلی خود را حذف کنند. بعنوان مثال دانشجویان کارشناسی که در سنوات تحصیلی مجاز هستند مطابق آییننامهها میتوانند ترم خود را با احتساب در سنوات حذف کنند.
معاون آموزشی دانشگاه تهران ادامه داد: در شرایط فعلی و با توجه به مشکلات پیش امده در کشور دانشجویان دانشگاه تهران که بنا به هر دلیلی درخواست حذف ترم تحصیلی بدون احتساب در سنوات خود را دارند باید درخواستشان را به دانشگاه ارائه دهند و سپس با تشخیص دانشگاه و مرجعیت کمیسیون موارد خاص دانشگاه میتواند ترم خود را حذف کند.
سرنوشت جلسه دفاع پایاننامهها چی میشود؟ وی با اشاره به نحوه دفاع پایان نامه دانشجویان در این روزهای کرونایی اظهار داشت: طبق ابلاغیههای ما به تمام واحدهای آموزشی توصیه بر این است که دفاع انلاین و غیرحضوری به رسمیت شناخته شود و در شرایط فعلی بتواند با ۲ صورت دفاع کند.
حسینی افزود: در روش نخست دانشجو و استاد راهنما میتوانند در دانشگاه حاضر شوند و جلسه آنلاین با سایر هیئت داوران داشته باشند در روش دوم مجموعه هیئت داوران به صورت آنلاین، دفاعیه مجازی دانشجو را مشاهده کرده و نمره میدهند. البته در این صورت دانشجو باید متن کامل پایاننامه خود را پیش از برگزاری جلسه انلاین در اختیار هیئت داوران قرار دهد.
تمام دانشجویان تا پایان شهریورماه اجازه دفاع دارند معاون آموزشی دانشگاه تهران با بیان اینکه دفاع حضوری دانشجویان در تابستان و از زمان بازگشایی دانشگاهها برقرار میشود، گفت: این فرصت به دانشجویانی که در سنوات ششم خود هستند داده شده است که همچون دیگر دانشجویان بتوانند تا پایان شهریورماه ۹۹ از پایاننامه خود دفاع کنند.
دلایل اصرار به اتمام نیمسال تحصیلی جاری وی در پاسخ به این سوال که چرا دانشگاه به اتمام نیمسال تحصیلی جاری دارد، عنوان کرد: دانشگاههای بزرگ برای این مسوله هم در سطح ملی وهم در سطح دانشگاهی خود ملاحظاتی را دارند. دانشگاه تهران سالانه حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار دانشاموخته دارد که ۴۰ درصد انها در نیمسال اول و ۶۰ درصد مابقی در نیمسال دوم تحصیلی فارغالتحصیل میشوند. بدون شک افرادی که در ترم تحصیلی جاری فارغالتحصیل میشوند برنامهریزیهای شخصی زیادی برای آینده دارند مثل بحث اشتغال، نظام وظیفه یا حتی ادامه تحصیل؛ بنابراین باید با تمام قوا ترم تحصیلی جاری را با کمترین تبعات برای اینگونه افراد پیش ببریم.
حسینی بیان کرد: از طرف دیگر با دانشآموخته شدن حداکثر ۱۲ هزار نفر در سال، این دانشگاه هر ساله بین ۱۰ تا ۱۲ هزار دانشجوی جدید پذیرش میکند که اگر این تعداد دانشآموخته نشوند بدون شک در روند پذیرش دانشجویان جدید با مشکل مواجه خواهیم شد و داوطلبان زیادی که برای ورود به این دانشگاه تلاش میکنند متضرر خواهند شد.
به گفته وی، تمام تلاش دانشگاه تهران این است که ترم تحصیلی جاری با کمترین تبعات به اتمام برسد و ظرفیت پذیرش دانشجویان انها برای سال تحصیلی جدید با کاهش روبه رو نشود هرچند که تاکنون هم برای کاهش ظرفیت پذیرش برنامهریزی و تصمیمی گرفته نشده است.
موافق حذف کنکور سراسری امسال نیستم معاون آموزشی دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که آیا با حذف کنکور سراسری امسال موافق هستند یا خیر، گفت: به عنوان یک کارشناس آموزشی مخالفت خود را در این زمینه اعلام میکنم و امیدوارم که شرایط به گونهای فراهم شود که کنکور سراسری هرچند دیر و با تاخیر، اما امسال برگزار شود و دانشجویان از این طریق جذب شوند.