جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در نامه ای به رئیس جمهور خواستار تجدید نظر در سیاست های دولت درباره ماجرای حفوق کارگران شد.
جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی طی نامهای از حسن روحانی رئیس جمهور خواست تا با تجدیدنظر در سیاستهای دولت درباره ماجرای حقوق کارگران و با تلاش بیشتر برای حل مشکلات اقتصادی مردم برگ سبزی در کارنامه دولت دوازدهم ثبت کند.
متن این نامه به شرح زیر است:
باسمه تعالی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر حسن روحانی سلام علیکم
همانطور که مستحضر هستید مدتی است که از شیوع ویروس کووید-۱۹ (کرونا) در مناطق مختلف کشور میگذرد و به دنبال آن تعطیلیهای گسترده مراکز علمی، فرهنگی و تجاری باعث ایجاد مشکلات عدیده ای در زمینههای گوناگون از جمله سلامت، معیشت، آموزش، اقتصاد و در دیگر موارد برای مردم و کشور بوجودآمده است.
در این میان تدابیر مختلفی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا همراه با مشارکت نیروهای خودجوش مردمی در جهت مدیریت و مهار این ویروس درسراسرکشور صورت گرفته است که به تعبیر مقام معظم رهبری باعث خوش درخشیدن ملت ایران شد و جای قدردانی و خسته نباشید خدمت شما و دیگراعضای ستاد و تمامی زحمت کشان و جهادگران را دارد.
شیوع این بیماری، همچون سونامی، فضای کسب و کار و تولید را در نوردیده و با کشور را بحرانی جدی مواجه کرده است به صورتی که هزینههای اقتصادی سنگینی به اقشار مختلف، از جمله قشرضعیف جامعه، کارگران روز مزد و مشاغل آزاد وارد کرده که این امر موجب شده شرایط و گذر زندگی برای این اقشار بسیار سخت شود.
به گفته امام عزیزمان فلسفۀ این حکومت جز خدمت به مردم مستضعف نیست، در این شرایط حساس آنچه انتظار میرفت اقدامی عاجل و متناسب با وضعیت بحراناز طرف ستاد ملی مبارزه با کرونا و اتخاذ تصمیماتی برای جلوگیری از متضرر شدن قشرهای ضعیف جامعه بود و انتظار میرفت با عنایت رهبری و موافقت ایشان با برداشت از صندوق توسعه ملی دیگر مشکلی در کمک هرچه بیشتر دولت به مردم وجود نداشته باشد.
اما خبرها حاکی ازچیز دیگری است، بنابر اطلاعات واصله و تصمیمات متخذه در جلسات ستاد هماهنگی اقتصاد و ستاد مقابله با بیماری کرونا مقرر گردیده است که با اعطاء وام به خانوادههای مشمول دریافت یارانه به مبلغ ۱۰ میلیون ریال از محل واریز یارانه نقدی ماهانه مردم با نرخ بهره ۱۲ درصد بازپرداخت، وام اعطایی صورت میپذیرد، اما جناب آقای روحانی، در این شرایط بحرانی که ما شاهد فشارهای حداکثری بر زندگی مردم شریف و زحمت کش هستیم آیا پرداخت سود این وام، فشار اقتصادی مضاعفی بر زندگی قشر ضعیف جامعه نیست؟
در این راستا با توجه به سیاستهای دولت پیرامون موضوع پرداخت یارانه کارگران و کارمندان، نرخ سود دریافتی از وام مذکور (۱۲ درصد) در شرایط اقتصادی کنونی کشور برای اقشار ضعیف جامعه نگران کننده بوده و ضرورت دارد نسبت به بازنگری در میزان مبلغ وام اعطایی با توجه به ظرفیتهای ایجاد شده در صندوق توسعه ملی تجدیدنظرشود و اعطای وام به صورت قرض الحسنه انجام پذیرد.
جناب آقای روحانی شما خودبه عنوان یک حقوقدان میدانید، طبق ماده ۴۱ قانون کار جمهوری اسلامی ایران تطبیق نرخ تورم سالانه با افزایش مزد کارگران به وضوح تصریح شده است، درحالی که نمایندگان دولت با افزایش تنها ۲۱درصد حقوق کارگران موافقت میکنند و این در صورتی طبق اعلام بانک مرکزی تورم سالانه در سال ۹۸، چیزی درحدود ۴۱ درصد بودهاست و این باعث آزار و نگرانی هرچه بیشتر مردم علی الخصوص کارگران شده است.
در نهایت انتظار میرود حضرتعالی با تجدید نظر در سیاستهای دولت تدبیر و امید و با تلاش بیشتر در جهت رفع مشکلات اقتصادی مردم، برگ سبزی در کارنامه دولت دوازدهم ثبت بفرمایید. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته.