کد خبر:۸۴۱۰۲۵
نانوتشخیص؛

دانشمندان برای تشخیص سریع بیماری حسگر زیستی ساختند

محققان با کمک فناوری نانو یک حسگر زیستی مبتنی بر DNA ساخته‌اند که بیماری را در مراحل اولیه‌اش تشخیص می‌دهد.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان دانشگاه علم و فناوری میزوری در آمریکا از روش خاصی تحت عنوان نانوتشخیص استفاده کردند تا یک حسگر زیستی جدید مبتنی بر DNA فوق‌العاده حساس بسازند که به راحتی می‌تواند بیماری را در مراحل اولیه‌اش تشخیص دهد.

این حسگر به صورت بالقوه نشانگر‌های زیستی مبتنی بر DNA را برای تشخیص زودرس سرطان، اختلالات ژنتیکی و همچنین میزان واکنش بدن بیمار به روش‌های درمانی ردیابی می‌کند.

معمولا یک حسگر زیستی الکتروشیمیایی ساده شامل یک المنت تشخیص زیستی، یک مبدل سیگنال و یک پردازنده است. این نوع حسگر‌های زیستی می‌توانند اطلاعات مربوط به مواد بیولوژیکی مثل اسید‌های نوکلئیک (DNA و RNA)، پروتئین‌ها، آنتی‌بادی‌ها، آنتی‌ژن‌ها و سایر مولفه‌های زیستی مثل گلوکوز را شناسایی، رد و بدل و ذخیره کنند.

محققان دانشگاه علم و فناوری میزوری می‌گویند: استفاده از نانومواد در حسگر زیستی علاوه بر اینکه حساسیت آن را بالا می‌برد، زمان پاسخدهی آن را نیز سبت به روش‌های تحلیلی مرسوم که نیاز به ابزار‌های پزشکی به‌روز و روش‌های تقویت مولکولی زمان‌بر دارند، کاهش می‌دهد.

آن‌ها برای ساخت این حسگر جدید از نانولوله‌های کربن و نانوذرات طلا استفاده کردند و به آن شکلی سه‌بعدی نظیر یک خارپشت دریایی دادند که به گفته محققان، میزان واکنش‌پذیری الکتروشیمیایی آن را به شدت بالا برد.

محققان می‌گویند: از آنجا که ترکیب نانولوله‌های کربنی و نانوذرات طلا سطح تماس بزرگ‌تر و بسیار رسانایی را ایجاد کرد، این حسگر به راحتی می‌تواند اسید نوکلئیک‌های فراوانی را در مجموعه‌های پیچیده بیولوژیکی تشخیص دهد.

آن‌ها ادعا می‌کنند که چنین سیستم نانوی تشخیصی به دلیل پایداری عالی و همچنین کوچک بودنش، کاربردی‌ترین ابزار برای اندازه‌گیری‌های پزشکی خواهد بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار