به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، علیرضا افشاری فر، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز در نشست مجازی بررسی وضعیت آموزش مجازی دانشگاه شیراز که به همت بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: از اسفند ماه که بحث کرونا مطرح شد ما با یک بحران و چالش مواجه شدیم. در ابتدا برداشتها این بود که کرونا در آینده نزدیک فروکش خواهد کرد و آموزش دانشگاه به حالت عادی برمیگردد ولی بعد مشخص شد این چنین نیست و در دانشگاهها تصمیم گرفته شد و آموزش مجازی را در دستور کار خود قرار دادند.
افشاری فر مطرح کرد: ما دو راه داشتیم یکی اینکه آموزش را تعطیل کنیم و دیگر اینگه آموزش مجازی داشته باشیم که ما راه دوم را در پیش گرفتیم.
معاون آموزشی دانشگاه شیراز افزود: در ابتدا با مشکلاتی در قسمتهای مختلف مواجه بودیم و علیرغم اینکه دانشگاه شیراز در آموزش مجازی تجربه قدیمی داشت، ولی چون حجم و سعت استفاده از این فضا به این مقدار نبود و ما با مشکلاتی مواجه شدیم که البته این مشکلات با تلاش همکاران وتیم آی تی دانشگاه کمتر شد و امیدواریم بتوانیم این ترم را با موفقیت و کمترین مشکل به اتمام برسانیم.
وی درباره بخشنامه وزارت علوم برای حذف ترم و عمل نکردن دانشگاه شیراز به این بخشنامه گفت: این بخشنامه الزام آور برای دانشگاهها نبود و یک خطوط کلی به دانشگاهها داده شد که دانشگاهها بر اساس ظرفیتها و ساز و کارها اقدام کنند.
افشاری فرتصریح کرد: تمام تلاش ما این بود که ترم ادامه پیدا کند، ولی دانشجویانی که مشکلات خاص دارند میتوانند تقاضای حذف را بدهند و ما بعد از راستی آزمایی قطعا همکاری خواهیم کرد.
معاون آموزش دانشگاه شیراز تاکید کرد: اول مهر با ورود دانشجویان جدید روبرو هستیم و اگر قرار باشد تعداد قابل توجهی از دانشجویان ترم خود را حذف کنند برای ترم بعد برای اسکان دانشجویان با مشکل روبرو خواهیم شد.
وی درباره نحوه برگزاری امتحانات هم گفت: چون شرایط شیوع و کنترل ویروس کرونا با نوسان همراه بوده و امید داشتیم و داریم که این ویروس کنترل شود به دنبال این بودیم که امتحانات به صورت حضوری برگزار شود ولی چون با روند نا مشخص مواجه شدیم در مورد امتحانات اطلاع رسانی نشد. البته ما میپذیریم که اطلاع رسانی به دانشجویان ضعیف بوده و دلیل آن هم این بود که تمام تلاش خود را معطوف به ارائه دورس کرده بودیم. در کل اولویت اول ما این است که امتحانات پایان ترم حضوی باشد.
افشاری فر خاطر نشان کرد: توصیه ما این بود که امتحانات میان ترم گرفته نشود و با روشهای دیگری ارزیابی ها انجام شود.
معاون آموزشی دانشگاه شیراز درباره سوال دیگری گفت: اگر دانشجویان احساس میکنند تکالیفی که به آنها داده میشود بیش از حد توان آنان است با پشتیبان خود در میان بگذارند و ما هم آمادگی داریم مشکل را حل کنیم.
وی بیان کرد: این که اساتید ساعت کلاسهای خود را بیش از حد ادامه دهند قابل قبول نیست و به کلاسهای ساعات بعدی دانشجویان ممکن است لطمه بزند. به اساتید ابلاغ شده در ساعت و زمان مشخص شده تدریس کنند و اگر بیش از زمان کلاس خود را ادامه دهند دانشجویان میتوانند این موضوع را به ما گزارش دهند.
افشاری فر با اشاره به مشکلات که درباره سرورهای اینترنتی دانشگاه در هفته اول فروردین وجود داشت افزود: در ابتدا مشکلاتی داشتیم برای برطرف شدن مشکل سرورهای جدیدی را تهیه شد م همچنین یک سرور هم در بیرون فضای دانشگاه قرار گرفته است که در صورت مشکل پشتیبانی لازم را انجام دهد.
معاون آموزشی دانشگاه شیراز یادآور شد: ما در ابتدا به برگزاری آنلاین کلاسها تاکید داشته ایم، ولی با توجه به مشکلاتی که برای اینترنت پیش آمده به اساتید گفتیم میتوانند کلاسها به صورت آفلاین برگزار کنند، ولی چون مشکلات ما کمتر شده است اساتید دیگر میتوانند دورس را به صورت آنلاین برگزار کنند.
معاون آموزشی دانشگاه شیراز با اشاره به برگزاری کلاسهای عملی گفت: ما امیدواریم کلاسهای عملی دانشجویان را حتی اگر شده در تابستان انجام دهیم ولی در حال حاضر تاریخ دقیق آن را نمیتوانیم بگوئیم ول ممکن است ما نیم فصل را تمدید کنیم تا این مشکل را هم حل کنیم.
وی درباره این سوال که آیا دانشگاه شیراز برای ورودی بهمن ماه دانشجو می گیرد؟ تصریح کرد: دانشگاه شیراز برای ورودی بهمن ماه دانشجو نمیپذیرد.
افشاری فر درباره تدابیری که برای دانشجویان محروم اندیشیده شده افزود: پیشنهادی به وزرات علوم دادیم تا وام کم بهره در اختیار این دانشجویان قرار دهیم تا بتوانند تجهیزات مورد نیاز برای استفاده از فضای مجازی و دریافت دروس را تهیه کنند.
معاون آموزشی دانشگاه شیراز مطرح کرد: ما با معاونت فرهنگی دانشگاه طرحی با عنوان «همیار دانشجو» آماده کرده ایم از هفته آینده ارتباط گستردهای با دانشجویان داشته باشیم؛ و مشکلات آنان را جویا باشیم؛ و بتوانیم در حد توان برطرف کنیم.
افشاری فر تصریح کرد: ظاهر ماجرا این است که هزینه دانشگاه در این ایام کمتر شده است، ولی در واقعیت اینطور نیست و همین تهیه زیر ساختهای برای اینترنت حدود ۱ میلیارد تومان هزینه است و همچنین امکان لغو برخی از قراردادها هم وجود ندارد.
معاون آموزشی دانشگاه شیراز اظهار کرد: وزارت علوم پیگیر است تا امکانات برای استفاده رایگان دانشجویان از اینترنت فراهم شود و امیدواریم اوپرتورها هم همکاری لازم را داشته باشند تا این موضوع محقق شود.
وی با اشاره به آموزشی که به اساتید برای استفاده از فضای مجازی داده شده گفت: ممکن است برخی از اساتید در دورههای آموزش مجازی شرکت نکرده باشند و از قبل هم آشنایی با این سیستم نداشته باشند، ولی باید بپذیریم اکثر اساتید توانمند هستند ولی با این حال قرار شده پشتیبان فنی در ۱۰ دقیقه ابتدایی کلاس حضور داشته باشند و اشکالات را برطرف کنند. از طرفی هم سعی می کنیم کارگاههای آموزشی برای اساتید را ادامه دهیم و اگر دانشجویان احیانا با مواردی مواجه شدند و دیدند اساتید مشکل زیادی برای کار کردن با سیستم آموزش مجازی دارند میتوانیم با ارائه آموزش ویژه این مشکل را برطرف کنیم.
افشاری فر درباره هزینه خوابگاهها که از سوی دانشجویان برای این ترم پرداخت شده، گفت: دانشجویان نگران هزینههای خوابگاه نباشند و این هزینهها برای دوره بعد محفوظ خواهد ماند و بابت این ترم هزینه بابت خوابگاه دریافت نخواهد شد.
لازم به ذکر است، علاقمندان برای مشاهد فیلم این نشست می توانند به اینستاگرام بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز به آدرس basij.shu1@ مراجعه کنند.