شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد نجف آباد در نامه ای به وزیرکشاورزی سوالاتی را درباره مسئولیت این وزارتخانه نسبت به ساماندهی بازار جوجه یک روزه مطرح کرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد نجف آباد در نامهای به خاوازی، وزیر جهاد کشاورزی، با اهدای کتاب توسعه و مبانی تمدن غرب، نوشته شهید آوینی، نکاتی را در خصو ص معدوم سازی جوجههای یک روزه مطرح کردند.
در این نامه آمده است:
متاسفانه اخیراً تصاویر و اخباری دردناک در فضای مجازی در خصوص زندهکًشی و معدوم سازی غیر انسانی میلیونها قطعه از جوجههای یک روزه منتشر شده که شدیداً موجب جریحه دار شدن عواطف و احساسات مردمی شده است و متاسفانه اظهارات معاون امور تولیدات دام و مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور آن وزارتخانه مبنی بر رایج بودن این عمل در کشورهای دیگر و همچنین معدوم سازی ماهانه سه میلیون جوجه خروس در کشور، نه تنها عذر بدتر از گناه و موجب جراحت مضاعف افکار عمومی است، بلکه خود دقیقا مبین بیتدبیری و حاکمیت تفکر اقتصادی لیبرال در تصمیم گیریهای کلان اقتصادی و اصالت دادن به اقتصاد، سودمداری و غلبه آن بر ارزشهای اخلاقی و انسانی است.
اگر آقایان ادعای رواج این امر در خارج از کشور را دارند باید علت را درتفکر لیبرالیستی حاکم بر آن جوامع جویا شوند و هیچ دلیلی بر توجیه آن در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران با آرمانهای متعالی مکتبی و انسانی و نظامی که به تصریح مقدمه قانون اساسی اقتصاد را صرفاً وسیله میداند و نه هدف، این قبیل اقدامات نه تنها مغایر انسانیت، اخلاق و شرع مقدس است، بلکه جرم انگاری و مستوجب مجازات قانونی و جریحه دار شدن احساسات ملت شریف ایران و رو بنایی است بر زیر بنای بیتدبیری و بیمسئولیتی اقتصادی دولت و حسب مورد وزارتخانه تحت امر شما. مضافاً اینکه به جای انجام این قبیل اقدامات که غالباً محصول سیاستهای غلط اقتصادی است، آن وزارت خانه میبایست در راستای وظایف دولت در حمایت از اقشار مستضعف و نیازمند حمایت و آسیبدیده از و ضعیت رکود و تعطیلی مشاغل در ایام همهگیری کرونا، جهت جلوگیری از زندهکًشی تعداد کثیری از جوجههای یک روزه، با پیشخرید تضمینی آنها از تولیدکنندگان، ضمن پذیرش تبعات تصمیمات نسنجیده دولت در خصوص وظیفه تنظیم بازار، در راستای جهش تولید از تولیدکنندگان متضرر حمایت و همچنان که در دولتهای گذشته در برخی مقاطع در خصوص مازاد تولید سیبزمینی رخ داد، با توزیع آنها در میان اقشار مستضعف که در نقاط محروم کشور که حتی با افت شدید قیمت گوشت مرغ هم نمیتوانند این کالای اساسی را تهیه کنند و عملاً کمترین نقش و تاثیری در عرضه و تقاضای این محصول و تغییر قیمت آن را دارند، نسبت به محرومیت زدایی و حمایت معیشتی اقدام کند. یا با تامین مستمرّ نهادههای دامی با قیمتی مناسب و تشویق تولید کنندگان به پرورش آنها، نسبت به صادرات گوشت مرغ یا انجماد و نگهداری در سردخانه تا زمان تعدیل بازار اقدام کند. لکن عدم ثبات و خلق السّاعه بودن سیاستهای صادراتی دولت و ابن الوقتی تصمیمگیران در خصوص این کالای استراتژیک، در سالیان اخیر منتج به از دست رفتن بازارهای خارجی و عدم امکان صادرات پایدار این محصول و نتیجتاً اسراف، تبذیر و اتلاف سرمایههای ملی شده است.
جناب دکتر خاوازی، فرافکنی مسئولین ارشد آن وزارتخانه در موضعگیریهای غیر قابل قبول اخیر، چیزی به جز فرار رو به جلو و عذری بدتر از گناه نیست لکن حقایقی تلخ نیز در این موضعگیریهای غیر مسئولانه، به ویژه در خصوص اظهارات آقای اکبر گلشاهی مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور وجود دارد که ضمن تایید اطلاع قبلی از این توحش و هماهنگی واحدهای صنفی با وزارتخانه در این خصوص، در پاسخ به سوال خبرنگار که آیا اقدام به زنده کًشی، خلاف شرع و قانون نبوده؟ تصریح میکند بالاخره وزارت جهاد کشاوزی مسئول تامین امنیت غذایی و نیاز غذایی مردم است و همه اینها را برای پایداری تولید و ادامه دار کردن امنیت غذایی انجام میدهد. آیا این مبین چیزی جز حاکم بودن تفکر تکنوکراسی است؟! آیا ایشان و وزارتخانه متبوع خود اصلاً هیچ حد و مرز و چارچوبی برای تصمیمات و سیاستهای خود قائل است؟!
آیا زندهکًشی تنها راه تامین امنیت غذایی مردم است؟ آیا ارزشهای انسانی، اخلاقی و مذهبی یک نظام مکتبی که ارزش والایی در خصوص حقوق حیوانات قائل است را میتوان به همراه آن جوجههای یک روزه دفن نمود و به مسلخ مصالح فرضی اقتصادی غالباً ناشی از بیتدبیری برد و فدای سودمداری صنفی خاص نمود و این چنین صحنههای دردناک و منزجر کنندهای خلق کرد؟
آیا اظهارات مدیر کل بهداشت طیور آن وزارت خانه که در جهت عادی سازی و رفع جو رسانهای ایجاد شده، مدعی معدوم سازی ماهانه سه میلیون قطعه جوجه خروس یک روزه در کشور است، قرینهای بر اطلاع دقیق وزارتخانه از این موضوع شایع و سکوت مبنی بر تایید آن با وجود قدرت ممانعت نیست؟
آیا این اقدام، صرفاً ریشه در عدم تقاضا و مازاد تولید دارد یا بیتدبیری در سیاستهای اقتصادی حسب مورد در آن وزارتخانه و در کل تیم اقتصادی دولت، منجر به این قبیل اقدامات گردیده؟ اگر عدم تامین نهادههای دامی منجر به این اقدام شده، وزارتخانه باید توضیح دهد چرا شرکت سهامی پشتیبانی امور دام تابعه آن وزارتخانه از وظایف ذاتی خود به تصریح مواد (۵) و (۶) اساسنامه شرکت، مبنی بر وظیفه تامین نهادههای دامی تخطی کرده؟
چرا با وجود گزارشات رسمی از رسوب بالای نهادههای دامی در گمرکات کشور، اجازه ترخیص داد نمیشود؟ چرا ارزهای دولتی واگذار شده به وارد کنندگان خصوصی نهادههای دامی عملا هیج تاثیری بر تامین نیاز داخل نداشته و بعضا بعد از ورود به کشور، با قیمتی بالاتر و به نرخ آزاد به فروش میرسد؟
انحصار وارد کنندگان نهادههای دامی در دست چه فرد یا افرادی است؟ آیا اقدامی توسط وزارتخانه تحت امر شما خصوصاً شرکت سهامی پشتیبانی امور دام کشور، در جهت بهبود وضعیت تامین و توزیع نهادههای دامی انجام گرفته؟ چرا با وجود پیشبینی کاهش شدید مصرف گوشت مرغ در ایام اپیدمی بیماری کرونا در زمینه کاهش جوجهریزی، تنظیم بازار و کنترل تولید اقدامی نشده تا شاهد اتلاف منابع و سرمایههای استراتژیک کشور نباشیم؟
چرا معاون امور تولید دام این وزارتخانه با فرافکنی در خبرگزاریها به دنبال نامه نگاری با مراجع نظارتی در خصوص پیگرد قضایی منتشر کنندگان این تصاویر هست، لکن نسبت به سوءمدیریت وزارت متبوع خود سکوت کرده و این امر خلاف اخلاق، شرع و قانون را روالی عادی در صنعت مرغ دنیا میداند؟
با توجه به جمیع موارد مذکور، شورای تبیین مواضع بسیح دانشجویی حوزه امام هادی (ع) از جنابعالی مستدعی است ضمن توبیخ و اخطار به مسئولین ما دون خود مبنی بر دقت در اظهارنظرات در موضعگیریهای رسانهای، بیان موضع صریح تان راجع به این فجایج و زمینههای ایجاد آن، صدور و انتشار بخشنامهای رسمی به تمام واحدهای صنفی تولیدی مبنی بر ممنوعیت معدوم سازی جوجههای زنده، اتخاذ تدابیر مناسب جهت خرید تضمینی مازاد تولید و توزیع آن در جهت تحقق عدالت اجتماعی و حمایت از اقشار مستضعف و یا اتخاذ سایر تدابیر مناسب جهت مدیریت محصولات تولیدی مازاد و جلوگیری از اسراف، تبذیر و اتلاف سرمایههای ملی، پاسخگویی شفاف به پرسشهای فوق و معرفی متخلفین به مراجع قضائی، قصورات و تقصیرات صورت گرفته منتج به این حوادث ناگوار را با جدیت پیگیری و با شفافیت در اسرع وقت، شخصا برای افکار عمومی تبیین کنید.
ضمناً یک جلد کتاب "توسعه و مبانی تمدن غرب" اثر شهید سید مرتضی آوینی به پیوست این نامه ارسال، تا با مطالعه و مداقه در آن خصوصاً مقاله "تمدن اسراف و تبذیر"، شباهت اظهارات مقامات ارشد آن وزارتخانه به اندیشههای لیبرالیستی و تکنوکراتیک منحط تمدن غرب تبیین و موجب تنویر افکار حضرتعالی و سایر همکاران شود.
گفتنی است، این نامه به دفتر رئیس جمهور و دادستان کل کشور نیز رونوشت شده است.