عبدالباری عطوان تحلیلگر مسایل منطقه و سردبیر روزنامه رایالیوم تاکید کرد که کشورهای حاشیه خلیج فارس به خصوص سعودیها متضررین ترویج عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی در سریالهای خود هستند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، عطوان در گفتگو با شبکه خبری المیادین افزود ِکسانی که از سریال "ام هارون" حمایت میکنند دچار افلاس شده و در وقت تلف شده بازی میکنند در حالی "ام عطا" گزینه حقیقی ملت است. او تاکید کرد که کشورهای حاشیه خلیج فارس بخصوص سعودیها اولین متضررین ترویج عادی سازی با رژیم صهیونیستی در سریالهای خود هستند.
سردبیر روزنامه رای الیوم با بیان اینکه سریالهای مانند ام هارون فرهنگ تسلیم شدن را تبلیغ میکنند افزود که این نخستین باری نیست که به ملت فلسطین از سوی سازش طلبان در کشورهای حاشیه خلیج فارس توهین میشود.
"عصام مخول" رئیس انیستیتو مطالعات فلسطین "امیل توما" نیز بابیان اینکه ما در مرحله جدیدی قرار داریم، افزود که سریال ام هارون حقیقت مبارزهای که درباره مسأله فلسطین درجریان است را آشکار میکند.
وی افزود که اینبار دستور جدیدی که متفاوت از دورههای سابق همانند معامله قرن است صادر شده و سازمانها و کشورهایی که سریال ام هارون را ترویج میدهند، دستورات را از دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گرفته اند.
مخول افزود که دو جریان در حال حاضر وجود دارد اول کسانی که بر بیداری قومی تاکید دارند و دوم کسانی که سرسپردگی را میخواهند و با پلیدی زمان ویژهای را نیز برای سم پراکنی و از بین بردن مساله فلسطین انتخاب کرده اند.
وی تاکید کرد که ما اکنون میخواهیم که ملتهای کشورهای حوزه خلیج فارس از نظامهای سرسپرده خود به واشنگتن و تل آویو تبعیت نکنند چرا که آنچه که در حال رخ دادن است نه مبارزه سریالها که یک نزاع سیاسی است.
سریالام هارون تولید شده توسط شبکه "ام بیسی " (MBC) عربستان سعودی در ارتباط با عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی که از اول ماه مبارک رمضان پخش شد، خشم و عصبانیت مسلمانان در کشورهای عربی بویژه فلسطین را برانگیخت و موجب واکنش و اعتراض گسترده مسلمانان و اعراب در شبکههای اجتماعی شد.
مقامات غزه و گروههای مقاومت فلسطین ضمن محکوم کردن محتوای این سریال اعلام کردند که ایدههای گسترش یافته در سریال یاد شده قضیه فلسطین را زیر سوال برده است. کاربران عرب شبکههای اجتماعی با اشاره به اینکه سریال "ام هارون " که قبل از شروع سریال نوشتههای عبری را نشان میدهد، داستانی از وجود اقلیتهای یهودی در کشورهای خلیج فارس به روایت زندگی یک زن به نام "ام هارون " را روایت و وانمود میکند که یهودیان از گذشته در این منطقه دارای سرزمین مشخص بودهاند و قصد دارد هویت واقعی رژیم صهیونیستی را کتمان و به وجود این رژیم اشغالگر رسمیت دهد.
این موضوع، اعتراض بسیاری از مسلمانان کشورهای عربی را در پی داشته است.