گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو_سیده زهرا حسینی؛ حالا برمیگردد به اهواز تا به قولش وفا کند. قول داده بود آخر هفته را برگردد شهرش اهواز و دوتایی بروند لشکرآباد فلافل بخورند با ترشی محلی. هر روز هم این قرار را مرور میکرد که خوب خاطرش بماند و دلش را صابون زده بود به تعطیلی آخر هفتهی قبل از عید که قرار است نصیبش شود، اما کرونا شایع شد.
پزشک وظیفهای که تحت دوره احتیاط باید یه خدمت ادامه میداد و برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا خدمت میکرد حالا با دستور ستاد کل نیروهای مسلح میتواند برگردد به شهرش، به اهواز. میتواند برود کنار رود کارون و سلفی پایان خدمت خود را بگیرد.
یکماه پیش به دستور ستاد کل نیروهای مسلح اعلام شد که تمام پزشکان وظیفه و سرباز پرستاران تحت دوره احتیاط موظف به ادامه خدمت خود هستند. یکماه که فراز و نشیب کم نداشت؛ از فراخوانهای متعدد و بکارگیری پزشکان وظیفه و سرباز پرستاران در خدمتی غیر از تخصص خود تا عدم ترخیص نیروهای بیش از حد نیاز.
حکایت این پرونده پر فراز و نشیب اینگونه بود که بر اساس گزارشهای خبرگزاری دانشجو از وضعیت سربازان، سه گروه از پزشکان و پرستاران سرباز، مشغول مبارزه با ویروس کرونا بودند؛ اول مشمولان سربازی که با وجود اینکه دوره ۲۱ ماهه خدمت خود را گذرانده یودند، اما با شیوع ویروس کرونا در کشور، موظف به ادامه خدمت خود، تحت دوره ضرورت بودند و دوم مشمولان اسفندماه که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و مقابله با این ویروس، دوره آموزشی کوتاهی را گذراندند و وارد مراکز درمانی شدند و سوم مشمولان اردیبهشتماه که با دستور سازمان از ششم اردیبهشت خدمت خود را بدون گذراندن دوره آموزشی آغاز کرده بودند.
همانطور که گفتیم بر حسب قانون، زمانی که کشور در شرایط حساس قرار دارد و سیستم نظامی کشور، اعلام ضرورت و احتیاط میکند، افرادی که مشغول به خدمت هستند حتی اگر دوره خدمتشان به پایان رسیده باشد، موظف به ادامه حضور و خدمت در این دوره ضرورت هستند و به نوعی تا پایان شرایط حساس و یا کم شدن حساسیت، ترخیص نمیشوند البته باید به همه کسانی که در این دوره خدمت میکنند، تسهیلاتی پرداخت شود که در این دوره با نیروی کادر نظامی برابر هستند.
اما مشکل اول آنجا بود که این رسته از سربازان باید بر اساس تخصص خود یعنی پزشکی و پرستاری مشغول خدمت شوند، اما آنچه که در برخی از پادگانها و محلهای خدمت سربازان رسته بهداشت و درمان گزارش شد حاکی از آن بود که برخی از این سربازان، خدمتی غیر مرتبط با تخصص خود انجام میدهند و اصلا بر اساس تخصص، مشغول به خدمت نیستند.
مشکل بعدی آنکه هیچ خبری از تسهیلانی که باید به این سربازان تعلق میگرفت نبود و مشخص نبود که آیا تسهیلات لازم به جهت خدمت در دوره حساس کشور، به آنها تعلق میگیرد یا خیر؟
و در نهایت مشکل سوم آنکه تا اواسط فروردینماه سه گروه از مشمولان در کشور مشغول به خدمت بودند، اول مشمولینی که دوره خدمت آنها به پایان رسیده، اما به ضرورت به خدمت خود ادامه میدهند و ترخیص نمیشوند، دوم مشمولین اسفندماه که با گذراندن دوره کوتاهی آموزشی، جهت خدمت وارد کارد درمانی شدند و در نهایت گروه سوم مشمولین اردیبهشتماه که آنها نیز با توجه به شرایط کشور بدون گذراندن دوره آموزشی بلافاصله مشغول به خدمت شدند.
اما در همان اواسط فروردینماه، دستوری از سازمان نظام وظیفه عمومی صادر شد که کلیه مشمولان فارغ التحصیل گروه پزشکی و پیراپزشکی که در مهلت معرفی یکساله قرار دارند، باید تا پایان فروردین ماه سال جاری برای اعزام به خدمت اقدام کنند تا با توجه به شرایط فعلی کشور در اول اردیبهشت ماه بدون سپری کردن دوره آموزش، در بدو خدمت در مراکز درمانی بکارگیری شوند.